ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 415 φορές

«Αγκαλιά» με την πρωτιά ο ΑΟΚ Β. - Νίκη χωρίς να ιδρώσει ο Ζαφειράκης Ν. - Οι απουσίες λύγισαν την Αλεξάνδρεια

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από την έδρα της Αριδαίας ο ΑΟΚ Βέροιας επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 80-84, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Έτσι οι ''λύκοι'' του Θωμά Τούσα ξέφυγαν δυο βαθμούς από τους διώκτες τους και μόνο αν ''αυτοκτονήσουν'' θα χάσουν το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στην διαδικασία των πλέι οφ.

Αγωνιστικά οι Βεροιώτες δεν έπιασαν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μας είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια και παρότι προηγήθηκαν με 14-15 στο πρώτο δεκάλεπτο, βρέθηκαν να χάνουν με 30-23 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση και κατάφεραν να επιστρέψουν στον αγώνα, καθώς μείωσαν 55-54 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο η αναμέτρηση ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα 80-79, 2:30 πριν από την λήξη.

Με εξαιρετική άμυνα οι φιλοξενούμενοι κράτησαν την Αριδαία χωρίς σκορ και με δικούς τους 5 αναπάντητους πόντους έφτασαν στο τελικό 80-84, που τους χάρισε τους δυο βαθμούς της νίκης.

Στη Νάουσα ο Ζαφειράκης χωρίς να δυσκολευτεί επιβλήθηκε άνετα της Γουμένισσας με 82-56 και συνεχίζει να κρατάει στα χέρια του το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε να παίξουν σπουδαίο μπάσκετ, καθώς πήραν από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Στην Έδεσσα σ' έναν αγώνα που κόντεψε τα τελειώσει τα...μεσάνυχτα η Αλεξάνδρεια γνώρισε την ήττα με 49-38 από την τοπική ομάδα και συνεχίζει να παλεύει για τον στόχο της παραμονής.

Η αποστολή των φιλοξενούμενων ήταν εκ των προτέρων δύσκολη και οι πολλοί τραυματισμοί (αγωνίστηκαν μόλις 8 παίκτες) δεν τους επέστρεψαν να μείνουν κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε.

Ο Στέλιος Γκότσης θέλησε να κρατήσει η ομάδα του το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και το κατάφερε, ξέμεινε όμως από λύσεις στα τελευταία λεπτά και δεν μπόρεσε να φτάσει σε μια σπαουδαία επιτυχία.

Πλέον ο αγώνας με τον Βαφύρα κρίνεται καθοριστικός και η νίκη για την ομάδα της Ημαθίας αποτελεί μονόδρομο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα Γιαννιτσά κέρδισαν εύκολα τον Βατανιακό με 71-49, ενώ ο Πανεδεσσαϊκός πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Βαφύρα με 58-83.

Στην Πιερία τέλος η ομώνυμη ομάδα πήρε τους δυο βαθμούς της νίκης στα χαρτιά, καθώς η ομάδα του Σκυδραϊκού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με αποτέλεσμα να μηδενιστεί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

18η Αγωνιστική

Βαφύρας-Πανεδεσσαϊκός 58-83

Γιαννιτσά-Βατανιακός 71-49

Αριδαία-ΑΟΚ Βέροιας 80-84

Ζαφειράκης Ν.-Γουμένισσα 82-56

Έδεσσα-Αλεξάνδρεια 49-38

Πιερία-Σκυδραϊκός 20-0 (α.α.)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΟΚ Βέροιας 35

2. Αριδαία 33

3. Πανεδεσσαϊκός 32

4. Ζαφειράκης Ν. 29

5. Έδεσσα 29

6. Πιερία 27

7. Βατανιακός 26

8. Γιαννιτσά 24

9. Γουμένισσα 24

10. Αλεξάνδρεια 23

11. Βαφύρας 21

12. Σκυδραϊκός 20

* Ο Σκυδραϊκός έχει 1 μηδενισμό

Περισσότερα στην ''Κερκίδα της Δευτέρας''. . .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Κάππας