ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 648 φορές

Περίπατος στο ντέρμπι για τον ΑΟΚ Βέροιας - Οι απουσίες λύγισαν την Αλεξάνδρεια

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της Ημαθίας ο ΑΟΚ Βέροιας, καθώς επιβλήθηκε άνετα με το εντυπωσιακό 81-45 του Ζαφειράκη Νάουσας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Οι Βεροιώτες πιάνοντας φανταστική απόδοση, πήραν από νωρίς τον έλεγχο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο προπονητής των ''λύκων'' Θωμάς Τούσας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς παίκτες, με τον 14χρονο Ιωαννίδη (γεννημένος το 2002) να ξεχωρίζει, έχοντας 5 πόντους σε 3:30 λεπτά συμμετοχής.

Έτσι ο ΑΟΚ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παρέα με την Αριδαία και βρίσκεται εντός του στόχου του που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Οι Ναουσαίοι από την μεριά τους βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά και το εντυπωσιακό τους σερί των 4 συνεχόμενων νικών, με τελευταία την σπουδαία νίκη επί της αήττητης Αριδαίας, έλαβε τέλος.

Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και τα πολλά λάθη δεν τους επέτρεψαν να μείνουν κοντά στο σκορ.

Σημαντική η απουσία του Τσακίρη που σίγουρα θα έδινε λύσεις μέσα στην ρακέτα, ενώ και από τους Βεροιώτες έλειψε ο Γκεκόπουλος.

Στην Έδεσσα τώρα η Αλεξάνδρεια που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, μόλις 8 παίκτες ταξίδεψαν με την ομάδα, γνώρισε αναμενόμενη ήττα από τον Πανεδεσσαϊκό με 78-52.

 

Η ομάδα της Ημαθίας πάλεψε μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά, με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης και να αυξάνουν συνεχώς τον δείκτη του σκορ.

Τραυματίας αποχώρησε ο Συρόπουλος, ενώ ο Στέλιος Γκότσης και οι παίκτες του στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα δυο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν, με Γουμένισσα και Σκυδραϊκό.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής η Αριδαία συνέτριψε με 95-61 την Πιερία και ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της από τον Ζαφειράκη, ενώ ο Βατανιακός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Σκυδραϊκού με 76-68.

Βαθμολογική ανάσα για τον Βαφύρα που επιβλήθηκε άνετα της Γουμένισσας με 69-43, ενώ στα Γιαννιτσά η Έδεσσα απέδρασε με τους δυο βαθμούς της νίκης καθώς επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 54-61.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

13η Αγωνιστικη

Πανεδεσσαϊκός-Αλεξάνδρεια 78-52

Βατανιακός-Σκυδραϊκός 76-68

ΑΟΚ Βέροιας-Ζαφειράκης Ν. 81-45

Αριδαία-Πιερία 95-61

Βαφύρας-Γουμένισσα 69-43

Γιαννιτσά-Έδεσσα 54-61

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αριδαία 25

2. ΑΟΚ Βέροιας 25

3. Πανεδεσσαϊκός 22

4. Έδεσσα 21

5. Ζαφειράκης Ν. 20

6. Βατανιακός 20

7. Πιερία 19

8. Γιαννιτσά 17

9. Αλεξάνδρεια 17

10. Σκυδραϊκός 16

11. Γουμένισσα 16

12. Βαφύρας 16

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)

Σάββατο 21/01

Σκυδραϊκός-Πανεδεσσαϊκός

Ζαφειράκης Ν.-Βατανιακός

Πιερία-ΑΟΚ Βέροιας

Έδεσσα-Αριδαία

Βαφύρας-Γιαννιτσά

Αλεξάνδρεια-Γουμένισσα

Περισσότερα στην ''ΚΕΡΚΙΔΑ της Δευτέρας''. . .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Κάππας