ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΡΕΤΡΟ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 4574 φορές

Νίκη "χαστούκι" στα... τρωκτικά!! (videos)

Δεύτερη χρονιά της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Α' Εθνική υπό την προεδρία του αείμνηστου Βασίλη Τσαμήτρου. Ήταν Κυριακή 1 Μαρτίου 1998, παραμονή Καθαράς Δευτέρας.

Παρά τις εχθρικές διαιτησίες η "Βασίλισσα" κυνηγούσε τον άθλο της παραμονής της στη μεγάλη κατηγορία. Και εκείνη τη μέρα έκανε ένα σημαντικό βήμα, νικώντας στην Ριζούπολη τον Απόλλων Αθηνών με σκορ 1-0 (73' Σάκης Δεμιρτζόγλου), υπό την καθοδήγηση του Στέφανου Γαϊτάνου.

Εκείνη τη μέρα όμως ήταν η αρχή του τέλους για την «Βασίλισσα» του βορρά. Ο Πρόεδρός της Βασίλης Τσαμήτρος, δικαιολογημένα αγανακτισμένος από τις εχθρικές διαιτησίες και τιμωρίες που είχε η ομάδα, κατήγγειλε την ΕΠΑΕ και την «παράγκα» κάνοντας αναφορά για «τρωκτικά και ποντίκια μέσα στην ΕΠΑΕ» (δείτε παρακάτω το βίντεο).

Επίσης, στον συγκεκριμένο αγώνα οι εκδότες της εφημερίδας «Κερκίδα» και δημοσιογράφοι Βύλλης Γαλανομάτης και Κώστας Τσιμόπουλος, φιλοξενήθηκαν με συνέντευξή τους στην «Αθλητική Κυριακή» την οποία παρουσίαζε ο δημοσιογράφος Κώστας Καπάταης. Στην συνέντευξη αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έκαναν με την εφημερίδα τους για την έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση, πρωτοπόρα εκείνη την εποχή σε πανελλήνιο περιφερειακό επίπεδο, αλλά στιγμάτισαν και τις διαιτησίες σε βάρος της «βασίλισσας» (δείτε παρακάτω το βίντεο).

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (1998-1999) η ιστορική ΒΕΡΟΙΑ εξαναγκάστηκε σε υποβιβασμό, με διαιτησίες και αποφάσεις πέραν κάθε λογικής, και αποτέλεσε την αρχή της καταστροφής της κατρακυλώντας για πρώτη φορά στη ιστορία της στην Δ΄ Εθνική, ένα «έργο της παράγκας» που αποκαλύφθηκε λίγα χρόνια μετά.  

Για την ιστορία, στο νικηφόρο ματς της Ριζούπολης η "Βασίλισσα" είχε αγωνιστεί με τους εξής:

Δέλλιος, Στόικα, Καστανιώτης, Παγγούρας, Μαλλούς, Τσαλουχίδης, Μπουζίκα (43' Τσιγιάννης), Δεμιρτζόγλου (75' Πακάλτσης), Προτάσοφ, Πέτκοβιτς, Θωμαϊδης (87' Πουρσαϊτίδης).