ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1758 φορές

Ξέσπασε στην Κέρκυρα (4-0) και ελπίζει η "Βασίλισσα"!

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, η Βέροια πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, αφού κέρδισε στο Δημοτικό στάδιο της  πρωτεύουσας της Ημαθίας  3-0 την αδιάφορη βαθμολογικά Κέρκυρα.

  

Πρόκειται για την τρίτη νίκη της στο πρωτάθλημα, με την τελευταία να την σημειώνει πριν δύο μήνες επί του Λεβαδειακού, στην εξ΄αναβολής 11η αγωνιστική.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα του παιχνιδιού, αφού τυχόν στραβοπάτημα θα έφερνε την ομάδα τους με τα δύο πόδια στην Β΄Εθνική, έδωσαν τα πάντα για τη νίκη και πλέον το μυαλό όλων στις τάξεις της «Βασίλισσας» είναι στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής , στον τελικό των τελικών όπως χαρακτηρίζεται, αυτόν με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Κέρκυρα ξεκίνησε καλύτερα  το παιχνίδι και φάνηκε ότι θα είναι «σκληρό καρύδι» για τους γηπεδούχους, χάνοντας μάλιστα δύο ευκαιρίες στο 7΄και 12΄με τους Επστάιν και Νίκιτς να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι μετά το «μούδιασμα» του πρώτου τέταρτου και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, αν και έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπορούν να απειλήσουν. Οι πλαγιοκοπήσεις  με τους Κάλβο και Σαρπόνγκ ή Στόιτσεφ, όταν ο Σέρβος πέρασε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα, ενώ εκνευριστική είναι η ευκολία με την οποία οι παίκτες έχαναν εύκολα τη μπάλα και δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από μία μπαλιά, αλλά και η  ευκολία με την οποία στην   παραμικρή πίεση από τους αντιπάλους  γύριζαν τη μπάλα πίσω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και επιτρέποντας σε αυτούς να ανασυνταχθούν.

Ευτυχώς η τύχη της χαμογέλασε, μία από τις λίγες φορές φέτος στο πρωτάθλημα, και στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 25΄με ένα όμορφο τέρμα του Μπαλάφα, ενώ  μέχρι την λήξη η μπάλα ταλαιπωρείται και από τις δύο ομάδες, οι οποίες κάθε άλλο παρά θέαμα προσφέρουν.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα αλλάζει προς το καλύτερο. Οι της ΒΕΡΟΙΑΣ πιέζουν αρκετά ψηλά, δίνοντας γήπεδο στους Κερκυραίους, Οι τελευταίοι δεν μπορούν να πατήσουν καλά στον αγωνιστικό χώρο, αφού αναγκάζονται σε εύκολα λάθη λόγω του πρέσινγκ των αντιπάλων τους, που βγαίνουν και απειλούν στην κόντρα επίθεση. Φτάνουν κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά δεν το πετυχαίνουν στο 52΄με τον Κάλβο, στο 55΄με τον Μπαλάφα και στο 62΄πάλι με τον Ισπανό επιθετικό. Αλλά στο επόμενο λεπτό(63΄) ο Στόιτσεφ   εκτελεί με προβολή και κάνει το 2-0, διώχνοντας το άγχος από το ρευστό 1-0.

Έτσι  στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα παίζεται ανοιχτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν πάρει τον αέρα των φιλοξενουμένων, να είναι οι πρωταγωνιστές και μάλιστα να πετυχαίνουν άλλα δύο τέρματα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με σκόρερς στο 68΄τον Καπετάνο και στο 90΄τον προωθημένο Καλί, ενώ μεσολάβησαν και άλλες φάσεις με ευκαιρίες για τη «Βασίλισσα» ώστε να πετύχει και άλλα τέρματα, με τους Μπελαίντ στο 89΄και τον Καπετάνο στις καθυστερήσεις.

Σε όλο το δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Γρηγορίου από την πλευρά της έχει να επιδείξει όλο και όλο μία ευκαιρία αυτή στο 88΄με τον Επστάιν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Απαρατήρητος πέρασε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης  (Πειραιά), που είχε πολύ καλά σφυρίγματα, ενά το ίδιο έγινε και με τους βοηθούς του Δημητριάδη(Καστοριάς), Δίπλαρη (Καρδίτσας).

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Λόπεθ (46' Καντιμοίρης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς (64' Σουλέ), Καλί, Λινάρδος, Στόιτσεφ (71' Μπελαΐντ), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (33' Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Γκομές, Σπίνουλας (65' Ονίλο), Επστάιν, Κέβιν (46' Παμλίδης), Ντιόγκο, Τουράμ, Νίκιτς, Αντιλέχου.