ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κωστογλίδης: "Τελικός το ματς της Κυριακής - Δύσκολη υπόθεση η παραμονή"

Για το Κυριακάτικο ντέρμπι της Ημαθίας, μεταξύ της Νίκης Αγκαθιάς και του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων, μίλησε στο kerkidasport.gr ο προπονητής των γηπεδούχων Σταύρος Κωστογλίδης. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του, τονίζοντας ότι η παραμονή στην κατηγορία είναι δύσκολη υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Κάθε Κυριακή πριν τους αγώνες, λέμε ότι αυτό το ματς είναι τελικός για εμάς, μέχρι να έρθει η επόμενη αγωνιστική που πάλι θα πούμε το ίδιο! Έτσι και για το παιχνίδι της Κυριακής ισχύει το ίδιο ακριβώς, με την διαφορά όμως ότι πλέον έχουν μείνει λίγες αγωνιστικές και δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Τα πάντα όμως κρίνονται μέσα στο γήπεδο και όχι με λόγια.

Η ομάδα δουλεύει καθημερινά, υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη, αλλά αυτά ίσως δεν είναι αρκετά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτή την στιγμή έχουμε 15 ποδοσφαιριστές, ενώ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής χάσαμε και τον Πανταζή για το υπόλοιπο της σεζόν με έναν βαρύ τραυματισμό, οπότε για εμάς ο παράγοντας τύχη θα παίξει μεγάλο ρόλο, γιατί στα ματς που υπολείπονται, εάν προκύψει πάλι τέτοιο θέμα, συν το πρόβλημα με τις κάρτες, τότε θα φτάσουμε να έχουμε και πρόβλημα καταρτισμού 11αδας!

Ο σχεδιασμός που κάναμε τον Ιανουάριο ήταν σωστός αλλά με λίγο ρίσκο, γιατί επιλέξαμε να συνεχίσουμε με 18-20 ποδοσφαιριστές για τα επόμενα 10 παιχνίδια, αλλά στην πορεία, στο τέλος των μεταγραφών, ο Κίτσας έπαθε χιαστούς και ο Χατζηαθανασίου στις 30 του μήνα πήγε στην Καλαμαριά. Επίσης, με δύο ποδοσφαιριστές που είχαμε μιλήσει, την τελευταία στιγμή δεν προχώρησε η μεταγραφή τους, οπότε το ρόστερ έμεινε με 16 ποδοσφαιριστές και έτσι συνεχίζουμε. Δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει τώρα!

Η παραμονή είναι πολύ δύσκολη. Από Κυριακή σε Κυριακή τα πάντα αλλάζουν, με μια νίκη βρίσκεσαι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και με μια ήττα είσαι από κάτω. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας στο έπακρο. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε μια νέα αρχή, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε από τώρα και να δώσουμε ένα ωραίο τέλος για την ομάδα και την προσπάθεια μας".