ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1081 φορές

Βελτιώθηκε αλλά δεν... χάρηκε!

Στο ίδιο κλίμα όπως στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό ,σε τεταμένη ατμόσφαιρα, αρκετά πριν αρχίσει το παιχνίδι, όμως με τις αποδοκιμασίες να ξεφεύγουν από τα... επιτρεπτά επίπεδα και να γίνονται απαράδεκτες βωμολοχίες, έγινε η αναμέτρηση της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Παναιτωλικό.

Χωρίς νίκη παραμένει στο γήπεδό της η Βέροια τη φετινή σεζόν και δεν κατάφερε να λυγίσει ούτε τον Παναιτωλικό, με τον οποίο ήρθε ισόπαλη 1-1.

Οι Ημαθιώτες ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει το τρίποντο που τόσο είχαν ανάγκη. Έτσι δεν ξεκόλλησαν από την προτελευταία θέση, σε ένα παιχνίδι που για εκείνους ήταν κομβικό.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλου κόντρα  στον Αιγινιακό, ο Θωμάς Γράφας κράτησε στον πάγκο τον Καντιμοίρη καιτον Χαροντάκη στην θέση του οποίου ξεκίνησε τον Σισίνιο, στο δεξί άκρο του κέντρου, ενώ τις άλλες θέσεις τις εμπιστεύθηκε στους ίδιους παίκτες.

Κάτω  από τα δοκάρια ο Λόπεζ, πλάγιοι αμυντικοί οι Μαλόν, Βασιλαντωνόπουλος, κεντρικοί αμυντικοί οι Καλί, Ασίγκμπα, αμυντικά χαφ οι Μπαλάφας, Λινάρδος, αριστερά μεσοεπιθετικός ο Σαρπόνγκ και πίσω από τον προωθημένο Βίτι ο Άρτσε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα χαμένα ήταν οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ, στο ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι έμοιαζαν σαν «σάκος του μποξ», αφού ο αντίπαλός τους,  που ξεκίνησε εντυπωσιακά, έχασε ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και στο 3' έκανε το 0-1 με βολίδα του Μάκου, ενώ τρία λεπτά μετά είχε και νέα ευκαιρία για το 0-2.

Ευτυχώς οι Βεροιώτες ισορρόπησαν σταδιακά και πήραν τον έλεγχο του κέντρου, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως μέχρι έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, αφού της έλειπε η σωστή τελική πάσα. Ωστόσο, στο 21' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό με τον Τομανέ από λάθος του Ασίγκμπα.

Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στη συνέχεια,βρίσκουν χώρους και μάλιστα κάνουν το 1-1 στο 30' με κεφαλιά του Σαρπόνγκ.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου οι γηπεδούχοι έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό. Κέρδιζαν συνεχώς την μπάλα και ξαναέκαναν επιθέσεις. Ωστόσο, πραγματική ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα είχαν, αυτή του Άρτσε στο 36΄, με ήρωα τον Κυριακίδη και την φάση του 45΄στην κεφαλιά του Μπαλάφα, που και πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε σωτήρια.

Άγρια ομορφιά είχε το δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό του να είναι γρήγορος και τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Η Βέροια ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή ,με τον Παναιτωλικό να της δίνει την μπάλα και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Ένα λάθος του Λόπεζστο 52΄παρά λίγο να δώσει ο προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου, ενώ  η αντίδραση της Βέροιας ηταν με δύο καλές στιγμές στο 54΄με τον Άρτσε και στο 61΄με τον Σαρπόνγκ. Ανταποδίδουν οι φιλοξενούμενοι  σε δύο αντεπιθέσεις και από εκεί και πέρα δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία, σε αντίθεση με την Βέροια, που έχει πλήρη κατοχή μπάλας και ήταν εκείνη που στο 87' είχε μία μεγάλη στιγμή με τον Σαρπόνγκ.

Δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1΄Γυριστή κεφαλιά του Γκόμεζ, αναγκάζει σε ωραία εκτίναξη και απόκρουση σωτήρια σε κόρνερ τον Λόπεζ.

4΄Με μία βολίδα έξω από την Βεροιώτικη περιοχή, ο Μάκος ξετινάζει τα δύχτια του ανήμπορου να αντιδράσει Λόπεζ.

6΄Γυριστό σουτ του αμαρκάριστου και πάλι Γκόμεζ, η μπάλα καταλήγει  άουτ, «γλύφοντας» σχεδόν το αριστερό δοκάρι του Λόπεζ.

12’ Κεφαλιά του Μπαλάφα από το ύψος του πέναλτυ, διώχνει σε κόρνερ ο Κυριακίδης, αλλά ο διαιτητής δίνει άουτ.

21΄Ο Φερνάντεζ κλέβει τη μπάλα από τον Ασίγκμπα μέσα στην περιοχή της Βέροιας και μόνος του επιχειρεί σουτ-πλασέ, με τον Λόπεζ να σώζει την εστία του με διπλή προσπάθεια.

30΄Από σέντρα του Μαλόν, ο Σαρπόνγκ μέσα από την μικρή περιοχή του Κυριακίδη, που δίστασε να βγει,  με δυνατή κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της εστίας των φιλοξενουμένων.

36΄Ένα σουτ του Άρτσε  έξω από την περιοχή το βγάζει με εκτίναξη ο Κυριακίδης.

45΄Γυριστή κεφαλιά του Μπαλάφα, λίγο μέσα από την περιοχή του Παναιτωλικού, στέλνει τη μπάλα σύριζα άουτ.

52΄Τραγικό λάθος του Λόπεζ, που διώχνει πάνω σε αντίπαλο, προλαβαίνει και το διορθώνει ο Βασιλαντωνόπουλος, διώχοντας τη μπάλα μακριά.

54΄Ένα σουτ από καλή θέση του Άρτσε, η μπάλα πάνω στο σώμα του Κούσα και κόρνερ.

61΄Μία σέντρα του Σαρπόνγκ δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Βίτι, που φαίνεται ότι χάνει την ισορροπία του από σπρώξιμο αντιπάλου.

65΄Ο Μύγας γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή της Βέροιας, το σουτ όμως που επιχειρεί είναι άστοχο.

69΄Ξαφνικό μακρινό σουτ του Ουάρντα, αποκρούει θεαματικά σε κόρνερ ο Λόπεζ.

87΄Στην αντεπίθεση φεύγουν τέσσερεις της Βέροιας και είναι με δύο του Παναιτωλικού, όμως στην μπαλιά ακριβείας του Κάλβο ο Σαρπόνγκ σουτάρει από πλάγια προ του Κυριακίδη ελάχιστα άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Κιοτζένης από την Ξάνθη προσπάθησε να μην κατηγορηθεί, ως άπειρος, ότι έπαιξε έδρα, γι΄αυτό έκανε λάθη σε υποδείξεις φάουλ καισ το πειθαρχικό κομμάτι, τα περισσότερα εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ.

 Πιο σωστοί στις υποδείξεις τους  οι βοηθοί του Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Νατσιούλας (Λάρισας)

 ΒΕΡΟΙΑ: ΛόπεΖ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (89' Μεληκιώτης), Λινάρδος, Σισίνιο (72' Τόνι Κάλβο), Βίτι, Σαρπόνγκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (76' Φερέιρα), Ουάρντα (76' Ρότσα), Κλέσιο, Τομανέ (90' Μαρκόβσκι).