ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1554 φορές

Δεν μπορεί...

«Σφίγγει ο κλοιός» για την «Βασίλισσα» μετά και τη νέα ήττα της, αυτή την φορά 2-0 στα Γιάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ.

Φυσικά πολλοί θα πουν ότι ακόμη είναι νωρίς για κινδυνολογίες και θα συμφωνούσαμε, αν δεν μεσολαβούσαν τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε με την απεργία των παικτών, κυρίως όμως αν δεν βλέπαμε ότι βλέπουν όλοι, την αδυναμία να διορθωθούν τα πράγματα στον αγωνιστικό τομέα, σε ότι αφορά την δημιουργία φάσεων, που οδηγεί στην επιθετική ανυπαρξία της ομάδας. Κάτι που δεν μπόρεσε να γίνει στο διάστημα των τριών εβδομάδων της διακοπής του πρωταθλήματος.

‘Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για την ομάδα είναι η απειθαρχία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αφού η αποβολή στο παιχνίδι με τα Γιάννινα του έμπειρου  Καπετάνου, είναι η δεύτερη στη σειρά, μετά την αποβολή του Μπαλάφα στην Τρίπολη για το κύπελλο.

Γι αυτό όσο είναι νωρίς και πριν περιμένουμε τον Γενάρη στον οποίο ο Θωμάς Γράφας  εξήγγειλε μεταγραφική ενίσχυση, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να επέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια, γιατί μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει ένα βατό πρόγραμμα  με αντιπάλους ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με την «Βασίλισσα» και κάθε νίκη είναι …έξη βαθμοί.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο πρώτο μέρος η Βέροια  μπήκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, διατηρεί για ένα 10λεπτο τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του, συνεχίζει να έχει την υπεροχή, όχι όμως όπως στο ξεκίνημα.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή των γηπεδούχων, στην οποία δεν καταφέρνει να φθάσει με αξιώσεις, κυκλοφορώντας τη μπάλα μέχρι έξω από αυτήν. Μέχρι εκεί. Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 8΄στη οποία ο Καπετάνος δεν προλαβαίνει τη μπάλα, στη σέντρα του Σαρπόνγκ από δεξιά, ενώ στη δεύτερη και τελευταία φορά που βρέθηκε μέσα σε αυτήν, δημιούργησε υποψία ευκαιρίας σε κεφαλιά του Μπαλάφα στο 34΄, με τη μπάλα να φεύγει πολύ άουτ.

Αντίθετα ο ΠΑΣ, που προτιμάει να της δώσει χώρο, όποτε βγαίνει στην κόντρα επίθεση είναι «φωτιά». Το ότι άργησε να σκοράρει σε αυτό το διάστημα οφείλεται στην πολύ καλή παρουσία του Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια του, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις είπε όχι στους γηπεδούχους, στο 19΄και 26΄σε σουτ και τις δύο φορές του Ζάιρο, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, αλλά και στην αστοχία των αντιπάλων της και συγκεκριμένα των Λίλα και Κόντε, που στο 7΄και 12΄αντίστοιχα από καλή θέση με σουτ έστειλαν τη μπάλα άουτ.

Ότι δεν καταφέρνουν στις παραπάνω φάσεις οι Γιαννιώτες το πετυχαίνουν στο 39΄με γκολ δώρο του Λόπεζ, ο οποίος από κακό υπολογισμό δεν διώχνει τη μπάλα στην κοντινή κεφαλιά του Κόντε, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει στο πόδι του κα να καταλήξει στα δίχτυα του, από την κλειστή γωνία.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τους Βεροιώτες

Στην  επανάληψη η είσοδος από την αρχή του Βασιλαντωνόπουλου στη θέση του Χαροντάκη, δεν καλυτερεύει την εικόνα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αλλά και την όλη λειτουργία της ομάδας. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που μπήκαν πιο επιθετικά αναζητώντας ένα δεύτερο τέρμα και φτάνουν κοντά στην επίτευξή του στο 47΄, αλλά ο Λόπεζ αποκρούει εκπληκτικά κοντινή προβολή του αμαρκάριστου Γιάχου.

Οι Βεροιώτες αν και είναι πίσω στο σκορ συνεχίζουν να μην μπορούν να αντιδράσουν, αφού είναι χτυπητή η αδυναμία τους να οργανώσουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Δεν έφτανε αυτό και στο 59΄ο Καπετάνος  αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, αφού δικαιολογημένα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα, γιατί έριξε κουτουλιά στον Μιχαήλ, που προηγουμένως τον έβρισε χωρίς να το αντιληφθεί ο διαιτητής.

Έτσι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρασύρονται στον αργό ρυθμό που δίνει στο παιχνίδι ο ΠΑΣ, ενώ δεν αλλάζει τίποτα και με την είσοδο του Μεληκιώτη στο 66΄,που πήρε τη θέση του Σισίνιο παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης.

Μία τελευταία προσπάθεια του Γράφα να αλλάξει κάτι στην ομάδα του με την είσοδο του Βίτι στο 81΄(βγήκε ο Σισοκό) και αρκετές εσωτερικές αλλαγές που μετέτρεψαν το σύστημα της «Βασίλισσας» σε 3-4-2, δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα

Με αυτά και αυτά, έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο 45λεπτο για να δούν μία καλή φάση οι φίλαθλοι και αυτή στο 2΄των καθυστερήσεων του αγώνα, οπότε και έγινε το 2-0 με αριστοτεχνικό σουτ πλασέ του Κοζορώνη έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), βοηθοί του οι Κωστάρας (Αιτ/νιας) και Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας). Κιτρίνησε τους  Λίλα, Ζάιρο - Σισοκό, Άρτσε

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος (66' Ακόστα), Ζάιρο (87' Γαρουφαλιάς), Κόντε (81' Μαμπουλού).

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Μαλόν, Καλί, Σισοκό (82' Βίτι), Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Σισίνιο (66' Μεληκιώτης), Χαροντάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Καπετάνος