ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1241 φορές

Ακίνδυνη η ΒΕΡΟΙΑ έχασε 2-0 στην Κέρκυρα

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε δίκαια η ΒΕΡΟΙΑ στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

“Σφίγγει ο κλοιός” για τη "Βασίλισσα του βορρά", η οποία σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι έχασε βαθμούς, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα από έναν αντίπαλο που χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια της πήρε το τρίποντο (2-0).

Λίγο η ατυχία και περισσότερο η ανικανότητα, τόσο στη δημιουργία φάσεων, όσο και στο σκοράρισμα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ΒΕΡΟΙΑΣ και στο χθεσινό παιχνίδι στο νησί των Φαιάκων,ο οποίος κατέγραψε για τη ΒΕΡΟΙΑ δυο μεγάλες αδυναμίες, που παρουσιάζει κυρίως στα τελευταία παιχνίδια.

Πρώτη και καλύτερη είναι η αδυναμία της να δημιουργήσει και δεύτερη η αδυναμία που δείχνει στα στημένα, από τα οποία δέχεται με ευκολία γκολ, όπως χθες στην Κέρκυρα τα δυο τέρματα των γηπεδούχων.

Επίσης δεν μπορείς να βασίζεσαι σε δυο αμυντικογενείς νεαρούς - άπειρους παίκτες, όπως είναι ο Βασιλαντωνόπουλος και ο Χαροντάκης, πουδεν έχουν τη δυνατότητα να πλαγιοκοπήσουν.

Έτσι έχοντας χάσει το πλεονέκτημα αυτό, αλλά και της κάθετης μπαλιάς, αφού δεν υπάρχει ο παίκτης που θα την πραγματοποιήσει και έχει γίνει "είδος πολυτελείας" για την ομάδα, αυτή περιορίζεται σε σέντρες από στημένα ή μακρινά πλάγια άουτ του Μαλόν, τα οποία ελλείψει Καπετάνου, περνάνε ανεκμετάλλευτα, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνη.

Όλα τα παραπάνω ήταν εμφανή και στο χθεσινό παιχνίδι της Κέρκυρας και θα πρέπει να απασχολήσουν το τεχνικό τιμ της "Βασίλισσας", ώστε τα πράγματα να διορθωθούν πριν είναι αργά...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Θωμάς Γράφας, με δεδομένη την απουσία του τραυματία Καπετάνου, ξεκίνησε τον αγώνα με τους 10 από τους 11 του προηγούμενου αγώνα με τον Πλατανιά, προτιμώντας ως ενδέκατο παίκτη τον Χαροντάκη, αντί του Μεληκιώτη, ενώ κράτησε στον πάγκο τον διεθνή Γεωργιανό Ναβαλόφσκι, που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Ετσι τοποθέτησε τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, τον Μαλόν και τον Ασίγκμπα στα πλάγια της άμυνας, στο κέντρο της οποίας είχε τους Καλί, Σισοκό. Αμυντικά χάφ αγωνίστηκαν οι ‘Αρτσε, Λινάρδο, ενώ πλάγιοι μεσοεπιθετικοί ο Βασιλαντωνόπουλος με τον Χαροντάκη. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Βίτι, με τον Σισίνιο λίγο πιο πίσω του ως επιτελικός.

Ο αγώνας ξεκίνησε αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στο κέντρο του γηπέδου στο πρώτο 15λεπτο, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα σουτ μακρινό και την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ απο τις εστίες τους.

Με τη συμπλήρωση του 15λεπτου ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη ΒΕΡΟΙΑ στο 15’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λινάρδος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχουν κατοχή μπάλας, όμως δεν μπορούν να δημιουργήσουν και να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Αντίθετα τα πάνε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι, αφού κρατάνε μακριά από την περιοχή τους τούς αντιπάλους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 47’ ο Τουράμ έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, απέφυγε δυο αντιπάλους, σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Λόπεζ απέκρουσε με το πόδι.

Στο 52’ η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μαλόν. Ο Ζαραδούκας από τα δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ ο Μαλόν προσπάθησε να διώξει προ του Τουράμ αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι “Φαίακες” έκαναν το 1-0.

Οι Βεροιώτες δεν μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, παραμένουν σε παθητικό ρόλο και οι γηπεδούχοι δέκα λεπτά αργότερα φάνηκαν να καθαρίζουν την αναμέτρηση σε μια παρόμοια φάση, μόνο που αυτή τη φορά ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά. Ο Ζαραδούκας και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά αλλά αυτή τη φορά ο σέντερ φορ της Κέρκυρας νίκησε στον αέρα τον Μαλόν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Η συνέχεια του αγώνα δεν έφερε κάποια μεγάλη φάση εκατέρωθεν, μέχρι το 84’ της αναμέτρησης, όταν ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μεληκιώτη με τον Τζήλο να δίνει το πέναλτι. Ο Μεληκιώτης ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κουτζαβασίλης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Η διαιτησία του Τζήλου από την Λάρισα κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα, με κάποια λάθη ανθρώπινα. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί του Καραβασίλης (Καβάλας) και Καραλής (Ηπείρου).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλη, Σπίνουλα, Ζαραδούκα, Ιωάννου, Βενέτη,Σιόντη, Νίκιτς (88’ Αντιλέχου), Γεωργίου, Ζορμπά (69’ Ανδρεόπουλος), Κόντο (76’ Επστάιν), Τουράμ.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλο (66’ Μεληκιώτης), Σισοκό, Άρσε, Σισίνιο, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βίτι, Λινάρδος, Χαροντάκης (66’ Σαρπόνγκ).