ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1615 φορές

"Βασίλισσα"... στο φινάλε!!

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό απέσπασε στην έδρα της η ΒΕΡΟΙΑ από τον Παναθηναϊκό, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Παιχνίδι για γερά νεύρα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που έγινε στο Δημοτικό στάδιο της Βέροιας, ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τον δεύτερο στην βαθμολογία Παναθηναικό και το οποίο παρακολούθησαν 3500 φίλαθλοι.

Το τελικό 1-1, μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο αποτέλεσμα, με βάση την απόδοση των δύο αντιπάλων, που είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με την ΒΕΡΟΙΑ να ζητάει δικαιολογημένα ένα πέναλτι στο 53΄,  άδικο όμως αν ανατρέξουμε στις ευκαιρίες που έχασαν, με τον ΠΑΟ να έχει την μερίδα του λέοντος σε αυτές, κυρίως στο α΄ ημίχρονο στο οποίο ήταν κυρίαρχος

Αυτός ο βαθμός, είναι ο δεύτερος που παίρνει η ΒΕΡΟΙΑ ως γηπεδούχος απέναντι σε μεγάλο όνομα, μετά αυτόν με τον ΠΑΟΚ, ενώ  κλείνει έναν κύκλο δύσκολου προγράμματος, αντιμετωπίζοντας  στα επτά πρώτα παιχνίδια Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Θωμάς Γράφας προτίμησε στο 4-4-1-1 τους εξής ένδεκα, που ξεκίνησαν το παιχνίδι: Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, ακραίοι μπάκ ο Μαλόν με το Ναβαλόφσκι, κεντρικοί αμυντικοί Μαραγκός και Καλί, αμυντικά χάφ ο Μπαλάφας με τον ‘Αρτσε, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί  οι Βασιλαντωνόπουλος, Χαροντάκης και τον Βίτι να παίζει πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δύο φορές  σε πλεονεκτική θέση οι φιλοξενούμενοι στο 11΄ και τηΗ πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 8'. Ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας και με τακουνάκι έδωσε στον Ιμπάρμπο ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ το οποίο έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Λόπεθ. Στο 11' ο Κολομβιανός μετά από ωραία προσπάθησε γύρισε στον Λουντ που επιχείρησε απευθείας το σουτ με τον Ισπανό γκολκίπερ της Βέροιας να διώχνει εντυπωσιακά. 

Στο 13' οι πράσινοι πήραν το προβάδισμα όταν σε μια φάση που ξεκίνησε από την άμυνα, οι παίκτες του τριφυλλιού άλλαξαν εννιά πάσες με τον Ιμπάρμπο ως τελικός αποδέκτης να δίνει στον Μπεργκ που γύρισε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Λόπεθ και έκανε το 1-0.

Η Βέροια προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 15' με τον Καπετάνο να σουτάρει αρκετά άστοχα. Στο 16' ο Λόπεθ και πάλι έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση. Ο Μέστο πολύ όμορφα πρόλαβε την μπάλα από τον Χαροντάκη και έκανε τη σέντρα με τον Ιμπάρμπο να πιάνει ένα γυριστό σουτ και τον Λόπεθ να λέει όχι. Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός και πάλι έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ιμπάρμπο να δίνει όμορφα στον Χουλτ που γύρισε παράλληλα αλλά ο Μπεργκ ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την άμυνα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 23' της αναμέτρησης όταν σε μετά από πλάγιο άουτ από τα δεξιά η πράσινη άμυνα αδράνησε με τον Χαροντάκη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει αρκετά πάνω από την εστία του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί και στο 30' ο Μπεργκ ήταν αυτός που έδωσε στον Λουντ ο οποίος σούταρε απευθείας με τον Λόπεθ να διώχνει και πάλι σε κόρνερ. Οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 43' της αναμέτρησης όταν ο Μπεργκ με εξαιρετική κίνηση πέρασε τον Καλί, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Λόπεθ και πάλι με το πόδι έδιωξε.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 51' όταν ο Μπεργκ άνοιξε ωραία στον Χουλτ. Ο Σουηδός έκανε την κάθετη κίνηση και το σουτ, ενώ είχε και δυο πάσες, και ο Λόπεζ με επέμβαση στην δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιμπάρμπο γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ, έφτασε μέχρι τον Λόπεζ δεν μπόρεσε να γυρίσει και ο Ισπανός γκολκίπερ απομάκρυνε. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Μολέντο πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 53' ο Βάτσιος αρνήθηκε πέναλτι στην Βέροια. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Στιλ μπερδεύτηκε με τον Μολέντο και έχασε την μπάλα η οποία έφτασε στον Βίτι. Αυτός σούταρε και ο Κουτρουμπής που ήταν πάνω στη γραμμή έδιωξε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ιμπάρμπο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Λόπεζ. Η τελευταία καλή στιγμή των πράσινων χάθηκε στο 74' όταν ο Εμποκού που είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του Ιμπάρμπο έκανε ωραία ενέργεια και ενώ θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση έβγαλε σέντρα με τον Βιγιαφάνιες να μην μπορεί να προλάβει την μπάλα.

Η Βέροια βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 88'. Ο Παναθηναϊκός είχε δώσει χώρο στην ομάδα της Ημαθίας και σε μια σέντρα από τα αριστερά η άμυνα του τριφυλλιού δεν μπόρεσε να απομακρύνει με την μπάλα να φτάνει στον Μπαλάφα ο οποίος έπιασε ένα συρτό ξερό σουτ και έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.

Η διαιτησία του Βάτσιου από την Δυτ. Αττική αδίκησε τη ΒΕΡΟΙΑ στη φάση 53΄όταν δεν έδωσε υπέρ της πέναλτι, στην απόκρουση της μπάλας πάνω στη γραμμή της εστίας του από τον Κουτρουμπή, σε σούτ του Βίτι, ενώ είχε και άλλα φιλοπαναθηναικά σφυρίγματα. Οι βοηθοί του Δημητριάδης από τη Μακεδονία και Λαζαρής από την Καβάλα είχαν σωστές υποδείξεις.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ,Μαλόν, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Βίτι (90’ Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος 

 ΠΑΟ: Στιλ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουλτ, Μέστο (89’ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (71’ Εμποκού), Μπεργκ