ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απίστευτες καταστάσεις στο Δήμο Βέροιας!!

Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ανήρτησε χθες το verianet.gr, που αφορά την υπόθεση του "μνημείου πεσόντων" στην πλατεία Ωρολογίου, για την κατασκευή του οποίου έχει γίνει και γίνεται μεγάλος ντόρος, με αγωγή για "δανεικά και αγύριστα", όπως κάνει λόγο το συγκεκριμένο site. Στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

"Πρόκειται για την υπόθεση του “μνημείου πεσόντων” που φτιάχτηκε στην αναπλασμένη πλατεία Ωρολογίου, σε αντικατάσταση του προηγούμενου. Αυτό το “μνημείο πεσόντων” (αυτή η γυάλινη κατασκευή), δεν υπάρχει μεν επίσημα, αλλά πληρώθηκε και ανεπίσημα, μέσα από πρωτοφανείς διαδικασίες. Τα μισά λεφτά ακόμη τα χρωστάνε σε επιχειρηματία, από τον οποίο τα δανείστηκαν εξολογιστικά και τα έκαναν “δανεικά και αγύριστα”!!!

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, σε ό,τι αφορά τα “δανεικά και αγύριστα”, αλλά είναι εκπληκτικά τα όσα συνέβησαν, αλλά και συμβαίνουν και προφανώς θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Επίτροπο και τον Εισαγγελέα.

Για την κατασκευή αυτού του “μνημείου” πάρθηκε απόφαση η οποία στη συνέχεια απορρίφθηκε. Άρα δεν υπήρχε... Παρά την ανυπαρξία απόφασης, η τότε Δήμαρχος ανέθεσε την κατασκευή στον κ. Βαρωτσο!!!

Όταν ο κ. Βαρώτσος το παρέδωσε, ζήτησε να πληρωθεί. Ακολούθησαν ασύλληπτα πράγματα...

Η τότε δημοτική αρχή δια της τότε δημάρχου, μετά από επίμονες πιέσεις, “έπεισαν” επιχειρηματία της πόλης να δανείσει στο Δήμο 30.000 ευρώ!

Ο επιχειρηματίας πλήρωσε τη μισή δαπάνη του μνημείου, για λογαριασμό του Δήμου, για υπόθεση του Δήμου Βέροιας, χωρίς αυτά τα λεφτά να φαίνονται στα βιβλία του Δήμου!!! Κατέθεσε το ποσό σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του δώσανε!!!

Οι “εγκέφαλοι” του Δήμου του υποσχέθηκαν ότι θα του επιστρέψουν τα χρήματα άμεσα, αλλά όταν μετά από λίγο καιρό άρχισε να τηλεφωνά στο Δήμο, στην αρχή του λέγανε διάφορα “κινέζικα” και μετά δεν σήκωναν ούτε το τηλέφωνο!!!

Ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να κάνει αγωγή κατά του Δήμου Βέροιας, για να πάρει πίσω τα χρήματα που δάνεισε!!! Παρ’ όλο που η αγωγή κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2013, πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή και δεν έχει εκδικαστεί ακόμη...

Όμως τα εκπληκτικά δεν τελειώνουν εδώ... Ρόλο διαμεσολαβητή στο δανειακό, πρωτοφανές στα χρονικά, αλισβερίσι, έπαιξε “σύμβουλος” της τότε Δημάρχου, το γραφείο του οποίου ταυτόχρονα ανέλαβε και τη νομική παράσταση του αντίδικου κ. Βαρώτσου, που διεκδικούσε τα χρήματα της αμοιβής του!!! Δηλαδή ο σύμβουλος της Δημάρχου ήταν ταυτόχρονα και αντίδικος του Δήμου, στη διεκδίκηση του Βαρώτσου κατά του Δήμου Βέροιας!!!

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, ο Δήμος Βέροιας πλήρωσε στον κ. Βαρώτσο το μισό ποσό της αμοιβής του, δηλαδή 30.000 ευρώ!!!

Αν όντως έγινε αυτό, με ποιά απόφαση πληρώθηκαν αυτά τα λεφτά; Προφανώς ο κ. Βαρώτσος κέρδισε την αγωγή κατά του Δήμου Βέροιας, με νομικό παραστάτη - και αντίδικο του Δήμου Βέροιας - σύμβουλο της πρώην Δημάρχου!!!

Για ποιο πράγμα πλήρωσε ο Δήμος Βέροιας; Για κάτι για το οποίο ουδέποτε ανέθεσε και ουδέποτε παρέλαβε;

Μπορεί ο καθένας να παραγγέλνει οτιδήποτε και να στέλνει το λογαριασμό στο Δήμο; Και ο Δήμος Βέροιας, αφού υπήρχε δικαστική απόφαση, πως δικαιολόγησε την εκταμίευση 30.000 ευρώ; Για ποια δαπάνη; Για το “μνημείο πεσόντων”; Για ένα έργο για το οποίο δεν υπάρχει απόφαση;

Όσο και να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, η αγωγή του επιχειρηματία από τον οποίο πήραν τα “δανεικά και αγύριστα” κάποτε θα εκδικαστεί...

Αναγνωρίζει ο Δήμος Βέροιας αυτή την οφειλή;

Μπορεί ένας Δήμος να διακινεί ποσά με εξολογιστικό τρόπο, “χέρι-χέρι’ και μάλιστα για “έργα’ για τα οποία δεν υπάρχουν αποφάσεις εκτέλεσης;

Έχουν κάποια απάντηση για όλα αυτά στο Δήμο Βέροιας ή θα καταφύγουν πάλι στην γνωστή τακτική των μηνύσεων και των απειλών;

Η αγωγή του επιχειρηματία παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με το σχετικό ερώτημα.

 

Αυτό είναι το δελτίο τύπου του Δήμου Βέροιας τον Οκτώβριο του 2009. Ακριβώς όπως στάλθηκε στα τοπικα ΜΜΕ:

"08 Οκτ 2009 11:05

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευές του Μνημείου της Πλατείας Ωρολογίου. Το έργο αποτελεί την συνεχεία της ανάπλασης της πλατείας, όπως περιγράφετε στην Τεχνική Περιγραφή του έργου “Ανάπλαση και Διαμόρφωση Πλατείας Ωρολογίου”.

Είναι μια σύνθεση από πέτρα και γυαλί και είναι δημιουργία του γνωστού γλύπτη κ. Κώστα Βαρώτσου.

Η όλη κατασκευή  αποτελείται από λιθοδομή και γυαλί (γυάλινες πέτρες και υαλοπίνακες). Εντός της κατασκευής θα τοποθετηθεί μεταλλικό στεφάνι, το οποίο  θα αποτελεί το εστιακό σημείο του Ηρώου.

Ειδικότερα το Ηρώο θα έχει μήκος 10,10 μέτρα και ύψος 1,80 μέτρα. Τα 4,00 μέτρα θα κατασκευαστούν από πέτρα Πηλίου, ενώ τα 6,10μέτρα από υαλοπίνακες (τύπου security και triplex) επάλληλα τοποθετημένους. Οι υαλοπίνακες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι αντί θαμπωτικοί και θα  εφάπτονται κατά τέτοιο τρόπω ώστε να αποφεύγετε η συγκέντρωση υγρασίας.

Εντός του Ηρώου θα τοποθετηθούν σφαιρικές υαλόμαζες, το μεταλλικό στεφάνι που θα αποτελεί το εστιακό σημείο του Ηρώου και οι οπτικές ίνες για τον εσωτερικό φωτισμό του Μνημείου”.