ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1596 φορές

Ψυχάρες!!

Δίκαια πέρα για πέρα, μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή ισοπαλία της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας της Ημαθίας, αφού και οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, για να πάρει η κάθε μια για λογαριασμό της τη νίκη.

Οι Βεροιώτες παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο, σ' ένα ακόμη παιχνίδι, πήραν ένα πολύτιμο βαθμό απο έναν Ευρωπαίο αντίπαλο, ο οποίος μάλιστα προερχόταν απο νίκη εκτός έδρας την προηγούμενη Πέμπτη.

Αυτή η εμφάνιση της "Βασίλισσας" φανερώνει τις φετινές της δυνατότητες και σίγουρα κάνει πιο απαιτητικούς τους φίλους της.

Ο νέος προπονητής Θωμάς Γράφας, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε παιχνίδι της S.L. και στον πάγκο της ΒΕΡΟΙΑΣ,  ύστερα απο τη νίκη στη Ν.Σμύρνη, δεν άλλαξε την αρχική 11άδα του προηγούμενου αγώνα και ξεκίνησε κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας τους Μαλόν, Ναβαλόφσκι, στόπερ τον Καλί με τον Μαραγκό, αμυντικά χάφ τους Μπαλάφα, Άρτσε, πλάγιους μεσοεπιθετικούς τον Βασιλαντωνόπουλο με τον Μεληκιώτη και μπροστά τους Καπετάνο, Βίτι (4-4-2).

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία στο8΄με τον Μυστακίδη, ο οποίος σε κενή εστία δεν έπιασε «γεμάτη» την κεφαλιά αστοχώντας, ενώ δεν μπόρεσε να διασπάσει μέχρι το τέλος  του ημιχρόνου την αμυντική τακτική των γηπεδούχων.

Αντίθετα οι παίκτες της «Βασίλισσας» είναι αυτοί που μετά το 20λεπτο δειλά δειλά προσπαθούν να βγούν μπροστά για κάτι καλό. Το πρώτο τους σούτ, αλλά άστοχο, προς την εστία του Γλύκου το πραγματοποιούν στο 18΄με το Ναβαλόφσκι, ενώ στη συνέχεια αν και έχουν κατοχή μπάλας δεν μπορούν να απειλήσουν. Απλά έχουν ένα σούτ του Καπετάνου αυτή τη φορά έξω από την περιοχή, αστοχο και πάλι.

Ο ΠΑΟΚ το μόνο που έχει να επιδείξει σε αυτό το διάστημα, είναι το γκόλ του Περέιρα στο 45+ ,που ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του α΄ βοηθού.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ ξεκίνησε όπως στο πρώτο 45λεπτο, κοιτάζοντας περισσότερο την άμυνά της, με τον ΠΑΟΚ να έχει με το μέρος του την κατοχή μπάλας, ομως η "Βασίλισσα" ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία σ' αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα στο 53', όταν ο Καπετάνος μόνος απέναντι στον Γλύκο δεν προλαβαίνει να πλασάρει και απομακρύνει την μπάλα ο Βαρέλα.

Η είσοδος του Σισίνιο στο 55' στη θέση του Βίτι, αλλάζει το σύστημα της ΒΕΡΟΙΑΣ σε 4-4-1-1 και στο 58' οι Βεροιώτες αγγίζουν το δεύτερο γκολ, όμως και πάλι ο Καπετάνος αυτή τη φορά δεν προλαβαίνει μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ την μπάλα, η οποία φεύγει άουτ, υστερα απο την διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Σεσίνιο.

Στο 59' γίνεται η δεύτερη αλλαγή της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Χαροντάκη να παίρνει τη θέση του Μεληκιώτη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να γίνουν αυτοί οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, το οποίο ανοιχτό πλέον προσφέρει θέαμα στους 5.000 φιλάθλους.

Στο 60' ένα σουτ του Μαλεζά μέσα απο την περιοχή φεύγει ψηλά άουτ και στο 65' οι Βεροιώτες χάνουν την καλύτερή τους ευκαιρία που τους παρουσιάζεται, όταν από πάσα του Σισίνιο ο Βασιλαντωνόπουλος με διαγώνιο συρτό σουτ και ενώ ο Γλύκος είναι εκτός εστίας, στέλνει την μπάλα να "γλύψει" το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο 66' ο ΠΑΟΚ σε μια αντεπίθεσή του έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κάμπος, που δεν βρήκε την μπάλα από ένα μέτρο σε κενή εστία και στο 70' ο Χαροντάκης με σουτ έξω απο την περιοχή του ΠΑΟΚ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Οι ευκαιρίες εναλλάσσονται για τις δυο ομάδες, με τον Χαρίση στο 72' να στέλνει στα ύψη την μπάλα απο το σημείο του πέναλτι και στο 78' τον Καπετάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Γλύκο που του πήρε την μπάλα μέσα απο τα πόδια.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είναι δραματικό για τους Βεροιώτες, αφού οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που πιέζουν για το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη, όμως δεν μπορούν να το πετύχουν, αφού οι διάδρομοι προς την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ είναι καλά κλεισμένοι απο τους γηπεδούχους. Μια φορά που καταφέρνουν να φτάσουν στην περιοχή (86') σε πλασέ του Κουλούρη, ο Λόπεζ μπλοκάρει σωτήρια την μπάλα.

Την τελευταία καλή φάση του αγώνα την είχε η ΒΕΡΟΙΑ στο 88', όταν σε σουτ του Χαροντάκη λίγο μέσα απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ απο το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

ΒΕΡΟΙΑ (Θ. Γράφας): Λόπεζ, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί, Ναβαλόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Άρτσε (83' Παπαστεργιανός), Μεληκιώτης (59' Χαροντάκης), Καπετάνος, Βίτι (55' Σισίνιο).

Π.Α.Ο.Κ. (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κρέσπο, Ροντρίγκες (46΄ Κάμπος), Χάρισης, Μυστακίδης (74΄ Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (62΄ Μπίσεσβαρ).