ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1982 φορές

«Βασίλισσα» στη Νέα Σμύρνη 1-2 τον Πανιώνιο

Για την 5η αγωνιστική της SUPERLEAGUE, η ΒΕΡΟΙΑ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης πήρε μεγάλο διπλό, επικρατώντας του Πανιωνίου 1-2, με γκολ που πέτυχε στο 17΄και 45΄ο Αργεντινός Βίτι. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 81΄ο Ενγκόνγκ.

Ο Τόλης Τερζής, ως υπηρεσιακός προπονητής, μετά το «διαζύγιο» της διοίκησης με τον Αλέκο Βοσνιάδη το πρωί της Παρασκευής, ρίσκαρε με τις πολλές αλλαγές που έκανε στην αρχική 11άδα, αφήνοντας στον πάγκο παίκτες που τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές ήταν βασικοί.

Ο Βεροιώτης τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, πλάγιους μπάκ τον Μαλόν δεξιά, τον Ναβαλόφσκι αριστερά, κεντρικούς αμυντικούς τους Μαραγκό, Καλί, αμυντικά χαφ τον Μπαλάφα με τον Άρτσε, πλάγιους μεσοεπιθετικούς τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Μελικιώτη αριστερά και τους Καπετάνο, Βίτι επιθετικό δίδυμο.

Από την αρχή του αγώνα η Βέροια πήρε την πρωτοβουλία στις κινήσεις και ήταν αυτή που έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, στο 13΄με τον Καπετάνο, λίγο έξω από την αντίπαλη εστία.

Η παίκτες του Τόλη Τερζή έχουν ηρεμία στο παιχνίδι τους, κρατάνε με επιτυχία έξω από την περιοχή τους τούς γηπεδούχους και στο17΄παίρνουν κεφάλι στο σκόρ. Ο Άρτσε από δεξιά εκτελεί κόρνερ και ο Βίτι έρχεται με δύναμη και με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνει τη μπάλα στα  δύχτια.

Λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 στο 22΄, όμως το σουτ από καλή θέση του Άρτσε, ύστερα από ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μελικιώτη, στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Οι Βεροιώτες συνεχίζουν να ελέγχουν το παιχνίδι, χωρίς να κινδυνεύουν, αφού οι γηπεδούχοι δεν βρίσκουν ελεύθερους διαδρόμους προς την περιοχή τους, όμως στο τελευταίο 5λεπτο κάτι πήγε να κάνει βγαίνοντας μπροστά. Όλο κι΄ όλο απείλησε μία φορά την εστία των φιλοξενουμένων και συγκεκριμένα στο 41΄με κοντινό σουτ του Ανσαριφάρντ, με τον Λόπεζ να φωνάζει παρόν αποκρούοντας τη μπάλα κόρνερ.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την «Βασίλισσα» ήρθε στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου. Ο Ναβαλόφσκι από αριστερά κέρδισε τη μπάλα από τον Μπέν και τη γυρίζει για τον Βίτι, που καραδοκεί μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής και με συρτό γυριστό σουτ κάνει το 0-2.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος προσπαθεί να αντιδράσει και είναι αυτός που έχει κατοχή μπάλας σε αυτό το διάστημα. Ασκεί πίεση αλλά βρίσκει απέναντί του έναν πολύ καλό Λόπεζ που σε δύο φάσεις στο ξεκίνημα κρατεί ανέπαφη την εστία του. Στο 51΄σε κοντινό σουτ του Ενγκόνγκ και ύστερα από δύο λεπτά στο 53΄σε κεφαλιά του Ρισβάνη, από καλοτραβηγμένο φάουλ του Μπέν.

Αφού στο 59΄ένα σούτ του Μπέν μέσα από την περιοχή , δεν έχει ευτυχή κατάληξη για τον πρώην παίκτη της ΒΕΡΟΙΑΣ, η πολιορκία των γηπεδούχων σιγά-σιγά λύνεται, με το άγχος να τους κυριεύει και έτσι για ένα 20λεπτο η μπάλα παιδεύεται στο κέντρο του γηπέδου, ρυθμός παιχνιδιού που συμφέρει την «Βασίλισσα», οι παίκτες της οποίας με σχετική ευκολία κρατάνε το υπέρ τους 0-2. Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 64΄,στην οποία και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακάς της δεν επιτρέπει να παραβιαστεί η εστία του, αφού αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια μπλοκάρει τη μπάλα σε απ΄ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέν.

Το τελευταίο 15λεπτο, μαζί με τις 5λεπτες καθυστερήσεις, είναι εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους, αφού οι γηπεδούχοι τα παίζουν όλα για όλα, σε μία προσπάθειά τους να πετύχουν ένα τέρμα και να μπουν έτσι στο παιχνίδι. Και το κατάφεραν στο 81΄με τον Ενγκόνγκ, που πήρε την κεφαλιά, λίγο έξω από την αντίπαλη μικρή περιοχή από τον Μπαλάφα και μείωσε σε 1-2.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα οι του Πανιωνίου δημιουργούν άλλες δύο καλές φάσεις, στο 90΄και 94΄με τους Μασούντ και Ολαιτάν αντίστοιχα, με τον Λόπεζ την πρώτη φορά να δίνει τη λύση με την απόκρουση που πραγματοποιεί και την δεύτερη, τον πρώην Βεροιώτη να αστοχεί στην κεφαλιά του.

Έτσι η ΒΕΡΟΙΑ έφτασε στο πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα το πήρε μετά τα γνωστά γεγονότα, που προέκυψαν την παραμονή του αγώνα, με την απομάκρυνση του προπονητή της Αλέκου Βοσνιάδη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (10' Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75' Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας (49' Ενγκόνγκ), Ανσαριφάρντ
Λόπες, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί (72' Μελίσσης), Ναβαλόβσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Άρτσε (87' Παπαδόπουλος), Μελικιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος

ΒΕΡΟΙΑ (Τερζής): Λόπεζ, Μαλόν, Μαραγκός, Καλί (72' Μελίσσης), Ναβαλόβσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Άρτσε (87' Παπαδόπουλος), Μελικιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος