ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1616 φορές

Θετικά τα τελευταία συμπεράσματα για την «Βασίλισσα» στο 1-1 με την Κέρκυρα

Την τελική της πρόβα εν όψει της έναρξης της Super League, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στην Κέρκυρα, «Βασίλισσα του Βορρά».

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είχε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, δίνοντας πολλές ελπίδες στους ανθρώπους της, ότι θα είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα, με τις τέσσερεις τελευταίες μεταγραφές να της δίνουν παραπάνω ποιότητα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΒΕΡΟΙΑ να αγωνίζεται σε διάταξη 4-4-1-1.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λόπεζ, άκραία μπακ οι Μαλόν - Χαροντάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ξεκίνησαν οι Μαραγκός -  Σισοκό, αμυντικά χάφ οι Μπαλάφας - Παπαδόπουλος Ι., πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Μίλιεβιτς - Σάρπονγκ, και πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο, αγωνίσθηκε ο Άρτσε.

Από την μεριά του ο προπονητής της Κέρκυρας Γρηγορίου, παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, με τους Βενέτη-Ιωάννου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αριστερά τον Ντιόγκο και δεξιά τον Γκόμες, ως αμυντικά χαφ οι Σιόντης -  Νίκιτς, στα αριστερά της επίθεσης ο Κόντος, δεξιά ο Γεωργίου, κορυφή ο Τουράμ, εν δεκάρι ξεκίνησε ο Ζορμπάς.

Στο α΄μέρος οι Βεροιώτες ξεκίνησαν μουδιασμένα, δίνοντας το δικαίωμα στους Φαίακες να προηγηθούν στο σκόρ, μόλις στο 4΄. Γρήγορα όμως βρήκαν τον εαυτό τους και στο 11΄πέτυχαν την ισοφάριση, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες να πάρονυ προβάδισμα στο σκόρ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΒΕΡΟΙΑ πραγματοποιεί τέσσερεις αλλαγές. Ο Μαλόν άφησε τη θέση του στον Ναβαλόφσκι, ο Σισοκό στον Τόμας, ο Μίλιεβιτς στον Κάλβο και ο Καπετάνος στον Βίτι.

Από  την πλευρά της η Κέρκυρα πραγματοποίησε δύο αλλαγές. Ο Γρομητσάρης αντί του Ιωάννου, και Επστάιν αντί Νίκιτς.

Αγωνιστικά το β΄μέρος δεν διεκδικεί ποιοτικές δάφνες, αφού οι πολλές αλλαγές που έκαναν και οι δύο ομάδες, έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την Κέρκυρα να είναι ελαφρώς καλύτερη.

ΟΙ ΚΥΡΙΩΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

4' ΓΚΟΛ 1-0: Νωρίς προβάδισμα για τους Φαίακες. Με το Νίκιτς, να πιέζει στα δεξιά, να κλέβει και να σεντράρει μέσα στην περιοχή, ο Τουράμ άφησε τη μπάλα για τον Κόντο, που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με βολέ έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό!

6' Πρώτη απόπειρα για τους φιλοξενούμενους. Με τον Καπετάνο από πλάγια θέση να δοκιμάζει το πόδι του, όμως, η μπάλα πέρασε αρκετά εκτός

11' ΓΚΟΛ 1-1: Κόρνερ του Άρτσε από αριστερά, κεφαλιά του Σισσοκό, που τους πήρε όλους παραμάζωμα κι από το ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε τον Κουτζαβασίλη

13' Πλάγιο του Γκόμες, δυνατό, από δεξιά, πρώτη κεφαλιά του Τουράμ προς το δεύτερο δοκάρι, εν κινήσει γυριστό του Κόντου, μπλόκαρε ο Λόπες.

14' Λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Βέροιας, ο Ζορμπάς έκλεψε τη μπαλα, βγήκε πλάγιο τετ α τετ με το Λόπες, πλάσαρε ελάχιστα έξω.

16' Φάουλ του Άρτσε, στην εξέλιξη σουτ του Σισσοκό, μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.

29' Σουτ του Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ της Κέρκυρας.

38' Ο Καπετάνος συνέκλινε προς τον άξονα, επιχείρησε το μακρινό σουτ πάνω από τα δοκάρια

40΄ Μετά από σέντρα του Μαλόν στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας, όπου τρύπωσε ο Άρτσε και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα οριακά εκτός εστίας. Εν υπνώσει η κερκυραϊκή άμυνα σε αυτή τη φάση.

47' Πολύ καλή στιγμή για τους Φαίακες. Κόψιμο Κόντου στον Επστάιν, σουτ του Γερμανού από το ύψος της περιοχής, ελάχιστα άουτ.

55' Νέα μεγάλη στιγμή για την Κέρκυρα. Καταπληκτική κάθετη του Ζορμπά στο Γκόμες, πλασέ του Γάλλου στο τετ α τετ, έσωσε ο Λόπες

69' Καλή στιγμή για την Κέρκυρα, όταν από τη γωνία της μικρής περιοχής, ο Επστάιν προσπάθησε με λόμπα να... κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Βέροιας, όμως, η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη.

79' Σέντρα του Ντουαλά κεφαλιά άουτ του Αρναρέλλη.

86' Κόψιμο του Αρναρέλλη από δεξιά, αν και αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ο Ντουαλά πολύ άουτ.

Διαιτητής ήταν ο  Νίκος Πουλημάς  (Σκορδίλης, Γραικός), από τον τοπικό σύνδεσμο

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης(70΄Αραμπατζής), Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες(77΄Σπίνουλας), Ντιόγκο(63΄Ζαραδούκας-77΄Χιντζίδης), Σιοντης, Νίκιτς, Ζορμπάς(63΄Ντουαλά), Γεωργίου( 77΄Αρναρέλλης), Κόντος(63΄Ανδρεόπουλος), Τουράμ(63΄Γεωργακόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπες, Μαλόν(46΄Ναβαλόφσκι), Χαροντάκης, Μαραγκός, Σισσοκό(46΄Τόμας), Μπαλάφας946΄Καλί), Παπαδόπουλος Ι,(74΄Μελικιώτης), Άρτσε(60΄Λινάρδος), Μίλιεβιτς(46΄Κάλβο), Σάρπονγκ(60΄Φόπτεζ), Καπετάνος(46΄Βίτι).

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

*Περίπου 500-600 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

*Παρών στο γήπεδο και ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας Θοδωρής Καρυπίδης, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του στον Αρη Σίμο Ορφανίδη.

*Στα ημίωρα των δύο ημιχρόνων έγινε διακοπή για νερό!

*Φυσικά, απ' τα πρόσωπα της συνάντησης  ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης, που πέρυσι βοήθησε στην άνοδο της Κέρκυρας στη Superleague, και τώρα, βρίσκεται στον πάγκο της Βέροιας.

 Εννοείται, πως τα πηγαδάκια μεταξύ Φαιάκων και του προπονητή πολλά, ενώ κουβέντες με τους Κερκυραίους είχε κι ο Μαραγκός, που έχει περάσει στο παρελθόν από το νησί.

*O προβιβασμός του διαιτητή Νίκου Πουλημά στη Superleague, όπως ήταν φυσικό, έφερε πολλά συγηχαρητήρια από πολλούς προς τον Κερκυραίο ρέφερι της αναμέτρησης.