ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1882 φορές

Σοκ: Ανακλήθηκε η άδεια της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ!!

Αρνητική ήταν τελικά η σημερινή απόφαση της ΕΠΟ που ανακάλεσε την άδεια της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ για τη νέα αγωνιστική σεζόν, φέρνοντας «παγωμάρα» στον φίλαθλο κόσμο της "Βασίλισσας του βορρά"!

Οι "κυανέρυθροι" μπορεί αρχικά να πήραν την άδεια αλλά ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου προχώρησε σε αίτηση ανάκλησής της, λόγω νέων οφειλών που προέκυψαν, δίνοντας παράταση μόλις 2 ημερών στους Βεροιώτες για να μπορέσουν να βρουν μια λύση!

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, παρά την αρχική αισιοδοξία που υπήρχε, αφού οι άνθρωποι της ομάδας δεν κατάφεραν να τακτοποιήσουν μέσα σε αυτό το διήμερο τις εκκρεμότητες που προέκυψαν, κυρίως από τις προσφυγές των Αμπντούν, Γιουσούφ και Καϊκούτ.

Έτσι, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε στην ανάκληση της άδειας για την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, η οποία έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση αλλά είναι άγνωστο ακόμα αν θα το πράξει, με τα πάντα πλέον να βρίσκονται στον αέρα!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Διευθυντή Αδειοδότησης, αποφάσισε την ανάκληση της χορηγηθείσας (με την υπ’ αριθ. 7/7-4-2016 απόφαση) άδειας συμμετοχής στις διοργανώσεις SUPER LEAGUE, περιόδου 2016-2017, της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ». Κατά της ανωτέρω απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες (που στην προκειμένη περίπτωση για την Σούπερ Λιγκ είναι η ΒΕΡΟΙΑ και ο Ηρακλής) ισχύουν τα παρακάτω:

-Απεριόριστες μεταγραφές και ανανεώσεις για ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι από 1/1/1993 και μετά.

-Μεταγραφή ενός παίκτη άνω των 24 (Έλληνα ή ξένου) το καλοκαίρι και μεταγραφή ενός παίκτη τον Ιανουάριο που όμως εδώ, πρέπει να είναι μόνο Έλληνας ή να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.

-Δύο ανανεώσεις (Έλληνες ή ξένοι, για παίκτες άνω των 24) πριν από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού.

Από πλευράς ΕΠΟ, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε τον προηγούμενο Ιανουάριο, οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Βασικό κριτήριο ελέγχου αυτών που θα έρθουν να κάνουν τον έλεγχο είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες, προς ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιπούς εργαζόμενους και προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικές αρχές, ΙΚΑ και Εφορία δηλαδή. Οφειλές που δεν έχουν πληρωθεί ή που δεν έχουν διακανονιστεί ή που έχουν διακανονιστεί και δεν τηρήθηκε ο διακανονισμός.

Έχει οριστεί ότι περίοδοι ελέγχου είναι: Ιούνιος 2016 (αν έχεις πρόβλημα, σου γίνεται απλή προειδοποίηση), Σεπτέμβριος 2016 (χρηματικό πρόστιμο), Δεκέμβριος 2016 (χρηματικό πρόστιμο), Μάρτιος 2017 (απαγόρευση μεταγραφών για το καλοκαίρι του 2017). Τα παραπάνω της Ε.Π.Ο. ισχύουν, όπως αναφέρεται, μόνο για τη σεζόν 2016-2017.