ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 816 φορές

Βεργώνης: «Δεδομένη η επιθυμία να μείνω»

Βεροιώτης ων, είναι σίγουρα εκ των ποδοσφαιριστών που συναισθηματικά βρίσκεται πιο κοντά στο σύλλογο, αγωνιζόμενος έξι συναπτά έτη με τα «κυανέρυθρα». Ο Αλέξανδρος Βεργώνης έχει ζήσει βέβαια και τις πιο… δύσκολες καταστάσεις της ΒΕΡΟΙΑΣ, όταν βρισκόταν ακόμη στη Β’ Εθνική, αλλά έχει συνεισφέρει σημαντικά και για την θετική της παρουσία τα τελευταία έτη στη Super League.

Φέτος ήταν μαζί με τον Σωτήρη Μπαλάφα οι μεγάλοι άτυχοι, αφού τραυματίστηκαν νωρίς και παρά το ότι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα, δεν πρόλαβαν στη συνέχεια να προσφέρουν. Πρόλαβε να παίξει σε οκτώ παιχνίδια, πριν τραυματιστεί στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο 30χρονος μέσος μίλησε στη «Μetrosport» για τη φετινή σεζόν, τη δική του δύσκολη στιγμή, αλλά και το μέλλον.

-Τελικά, θεωρείς επιτυχημένη τη φετινή σεζόν για τη ΒΕΡΟΙΑ, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα;

«Κάτι που επανέλαβα κι άλλες φορές είναι ότι εμείς οι παλαιότεροι έχουμε κατά κάποιο τρόπο υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια για να μείνει στην κατηγορία η ομάδα, οπότε και πάλι κυρίαρχο μέλημά μας ήταν η σωτηρία. Εφόσον εκπληρωνόταν αυτό, θα μπορούσαμε να δούμε και κάτι παραπάνω. Δυστυχώς η σωτηρία δεν ήρθε μέσα από το θέαμα που όλοι θέλαμε. Στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε χρόνο και σε κάποιο βαθμό το καταφέραμε. Το σημαντικό είναι  ότι ο κυρίαρχος στόχος επετεύχθη, χωρίς να παρουσιάσουμε όμως το ποδόσφαιρο που όλοι θα επιθυμούσαμε».

-Γιατί όμως δεν έγινε αυτό;

«Συνετέλεσαν αρκετοί παράγοντες. Σίγουρα ένας ήταν οι τραυματισμοί. Αυτό δεν βοήθησε πολύ στη σταθερότητα και τη χημεία της ομάδας. Από εκεί και πέρα, ήταν αρκετές και οι αλλαγές στο ρόστερ, γενικότερα είχαμε και αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, δεν καταφέραμε να βρούμε σταθερότητα».

-Επαιξε ρόλο η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

«Είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα, οπότε δε νομίζω ότι φάνηκε περίεργο στους ποδοσφαιριστές, ούτε επηρέασε. Η ομάδα δεν έδειξε μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματα, αν και σίγουρα υπήρξε μία βελτίωση τον τελευταίο καιρό στην εικόνα». 

-Θα αγωνιστείς για έβδομη συναπτή σεζόν στη ΒΕΡΟΙΑ;

«Το συμβόλαιο τελειώνει, αλλά δεν έγινε κάποια συζήτηση ακόμη. Περιμένω, όπως και όλοι, τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Μετά το Πάσχα θα αρχίσουν οι συζητήσεις και θα φανεί τι θα γίνει. Το καλύτερο θα είναι να μη χαθεί χρόνος στον προγραμματισμό και να τεθούν από νωρίς σταθερές βάσεις για τη νέα σεζόν. Η επιθυμία μου βέβαια να μείνω είναι δεδομένη».

-Πώς διαχειρίστηκες το θέμα του τραυματισμού;

«Αυτό που δείχνει η προηγούμενη εμπειρία μου κάθε φορά είναι πως το σημαντικό είναι να επιστρέφεις. Είμαι γερός και τέτοιες καταστάσεις σε κάνουν να αναθεωρείς κάποια πράγματα, να επιστρέφεις πιο ώριμος και δυνατός».