ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αντιδρούν...

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ S/M ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ - ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ Η... ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ, ΟΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Την αντίδρασή τους άρχισαν να εκδηλώνουν καταστηματάρχες της περιοχής της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας. Μετά το κύριο θέμα της εφημερίδα μας, της προηγούμενης Τετάρτης, με το οποίο έγινε γνωστό ότι εντός της Δημοτικής Αγοράς «Γ. Γεννηματάς» προτίθεται να εγκατασταθεί υπεραγορά τροφίμων (supermarket) και συγκεκριμένα η φίρμα «Smart», καθώς εκδήλωσε ενδιαφέρον να νοικιάσει από τον Δήμο Βέροιας, δύο χώρους εμβαδού 1.600 τ.μ., μερίδα καταστηματαρχών εκφράζουν την πλήρη διαφωνία τους, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο «καταστροφικό» και για τους ίδιους και για την περιοχή.

Βέβαια αν δημιουργηθεί μία τέτοιου μεγέθους υπεραγορά τροφίμων, στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς όπου στεγάζονται κι άλλα καταστήματα τα οποία σήμερα «φυτοζωούν», θα μπει πολύ περισσότερος κόσμος και πιθανότατα να αυξηθεί η εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων αυτών. Όμως υπάρχει και το μεγάλο αλλά…

Επιβαρημένη ήδη η περιοχή

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική, με παράνομα παρκαρισμένα οχήματα στο πεζοδρόμιο» μας είπε καταστηματάρχης της περιοχής της Δημοτικής αγοράς και προσθέτει πως «σήμερα η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής, είναι ούτως ή άλλως κυκλοφοριακά επιβαρημένος δρόμος. Απέναντι από το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς ήδη ένα μεγάλο supermarket και με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα πελατών και φορτηγών τροφοδοσίας, γίνεται το αδιαχώρητο. Το αστικό κάνει δέκα λεπτά να ανέβει την ανηφόρα των 100 μέτρων, ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους για πεζούς και συγκρούσεων αυτοκινήτων. Φαντάζεστε τι θα γίνει σ΄ ένα πολυσύχναστο δρόμο, όπου γίνεται και η λαϊκή αγορά κάθε Τρίτη;».

Πρόβλημα πάρκινγκ

Η αλήθεια είναι ότι επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και για την συγκεκριμένη απόσταση, τα ανύπαρκτα επί της ουσίας πεζοδρόμια υποχρεώνουν τους πεζούς να περπατούν το μεγαλύτερο διάστημα στο οδόστρωμα. Ο καθημερινός κίνδυνος που διατρέχουν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι είναι μεγάλος. Με τη λειτουργία της καινούργιας επιχείρησης supermarket εντός της Δημοτικής Αγοράς, η τροφοδοσία θα γίνεται αναγκαστικά από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Μπορεί το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς να διαθέτει ράμπα φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, ωστόσο τα φορτηγά δεν μπορούν να την πλησιάσουν, γιατί η οδός Πλατάνων είναι πολύ στενή» μας είπε άλλος καταστηματάρχης που εμπορεύεται αλλαντικά και τυροκομικά και συμπλήρωσε:

«Έτσι ο κυκλοφοριακός φόρτος θα αυξηθεί κατακόρυφα στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεγονός που συνεπάγεται αναλογικά και την κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά μας, οι κάτοικοι της περιοχής και οι πελάτες».

Λόγω της ειδικής χρήσης (υπεραγορά) απαιτείται μεγάλος αριθμός θέσεων στάθμευσης οχημάτων. Το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς ναι μεν διαθέτει χώρο στάθμευσης, ωστόσο αυτός είναι νοικιασμένος σε ιδιώτη. Έτσι οι πελάτες του supermarket δεν γνωρίζουμε αν θα επιλέξουν την λύση να πληρώνουν το σχετικό (οικονομικό, είναι αλήθεια) αντίτιμο του νοικιασμένου πάρκινγκ, ή θα προτιμήσουν την παράνομη στάθμευση.

«Απ΄ ότι γνωρίζουμε, για την ίδρυση υπεραγορών επιβάλλεται η δημιουργία χώρων στάθμευσης. Αυτή είναι τουλάχιστον και η ευρωπαϊκή τάση, και είναι εύκολα αποδεδειγμένα σε όσους επισκέφθηκαν ευρωπαϊκές χώρες» κατέληξαν στην συνομιλία μας καταστηματάρχες της περιοχής τους οποίους επισκεφθήκαμε χθες, κατόπιν δικού τους αιτήματος.

«Ήδη ξεκινήσαμε κάποιες επαφές με την Δημοτική Κοινότητα και σύντομα θα διαμαρτυρηθούμε και στην Δημοτική Αρχή της πόλης μας» σημείωσαν.