ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1146 φορές

Η "ΚΕΡΚΙΔΑ" ακτινογραφεί τη φετινή ΒΕΡΟΙΑ

Τρείς είναι οι παίκτες απο το ρόστερ της ΒΕΡΟΙΑΣ, οι οποίοι ξεχώρισαν την περίοδο που έληξε, αφού βρίσκονται βάσει στατιστικών σ’ όλες τις κατηγορίες που αναφέρουμε παρακάτω, στις τρεις πρώτες θέσεις.

Πρόκειται για τους Ναζλίδη, Μαγιέφσκι και Γιαννούλη, που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα 30 παιχνίδια της “Βασίλισσας”.

Ο Θεσσαλονικιός επιθετικός έχει απουσιάσει μόνο από ένα παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας 29 συμμετοχές, όσες και ο Πολωνός χαφ, αλλά με περισσότερα λεπτά συμμετοχής 2.355 και είναι με 5 γκολ πρώτος σκόρερ, ενώ κατέχει και ...αρνητικές πρωτιές, με τα 2 αυτογκόλ που έχει πετύχει, αλλά και ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη 154.

Ας δούμε αναλυτικά τις στατιστικές κατηγορίες:

Περισσότερους αγώνες έπαιξαν εκτός απο τους Ναζλίδη, Μαγιέφσκι και οι Γιαννούλης 24, Μαλόν 24.

Περισσότερα λεπτά συμμετοχής εκτός απο το Ναζλίδη, έχουν οι Γιαννούλης 2.257’, Μαλόν 2.169’, Μαγιέφσκι 2.167’.

Σκόρερς: το Ναζλίδη που πέτυχε 5 τέρματα, ακολουθεί οι Αμπντούν με 3, Ανάκογλου και Μαγιέφσκι απο 2, ενώ απο 1 πέτυχαν οι Νέτο, Γιουσούφ, Κόλα, Μαλόν, Μεληκιώτης, Μπαλάφας και Μερεμπασβίλι.

Τελικές προσπάθειες: έγιναν 57 απο το Μαγιέφσκι, 53 απο το Ναζλίδη και 24 απο τον Αρτσε.

Ασίστ: 3 έβγαλε ο Μαγιέφσκι και απο 2 οι Ναζλίδης, Κόλα.

Πάσες: τις περισσότερες έδωσε ο Μαγιέφσκι 227, ο Αρτσε ακολουθεί με 202 και ο Γιαννούλης με 179.

Λάθη: τα πιο πολλά έκανε ο Ναζλίδης 154 και μετά οι Μαγιέφσκι 153, Γιαννούλης 149.

Αυτογκόλ: 2 φορές εις βάρος της ομάδας του σκόραρε ο Ναζλίδης και 1 ο Πούγγουρας.

Κλεψίματα: 73 φορές έκλεψε την μπάλα από αντιπάλους ο Γιαννούλης, 65 ο Σιόντης, 60 ο Μαγιέφσκι.

Φάουλ: πιο επιρρεπής ήταν ο Μαφιέφσκι που υπέπεσε σε 44, σε 43 ο Γιαννούλης, σε 38 ο Καϊκούτ.

Κίτρινες: τις πιο πολλές δέχθηκε ο Γιαννούλης 10, ενώ απο 5 οι Μαραγκός, Ναζλίδης, Μαλόν, Μαγιέφσκι, Πούγγουρας.

Κόκκινες: απευθείας δεν δέχθηκε κανένας παίκτης της “Βασίλισσας”.

ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ και ΛΟΠΕΖ: σχεδόν μοιράστηκαν συμμετοχές και λεπτά συμμετοχής οι δυο βασικοί τερματοφύλακες της ΒΕΡΟΙΑΣ. Ο Ροδίτης γκολκήπερ έπαιξε σε 16 αγώνες, είχε 1.436 λεπτά συμμετοχής, πραγματοποίησε 52 αποκρούσεις και είχε τον ίδιο αριθμό επεμβάσεων. Απο την άλλη ο Ισπανός έκανε 15 συμμετοχές με 1.392 λεπτά συμμετοχής, 48 αποκρούσεις και 58 επεμβάσεις.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ:  Ο Γιώργος Γεωργιάδης που ξεκίνησε στον πάγκο της “Βασίλισσας” κάθισε σ’ αυτόν σε 18 αγώνες, έχοντας στο ενεργητικό του 4 νίκες, 7 ισοπαλίες και στο παθητικό του 7 ήττες. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που αντικατέστησε το Νίκο Καραπιπέρη, ο οποίος ως υπηρεσιακός έδωσε οδηγίες σε 1 αγώνα που τον έχασε, κάθισε στον πάγκο σε 11 αγώνες απο τους οποίους έχασε τους 5, σε άλλους 5 αναδείχθηκε ισόπαλος, ενώ κέρδισε μόνο ένα.

"ΦΤΩΧΗ" Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Σε 30 αγώνες η ΒΕΡΟΙΑ για το πρωτάθλημα της S.L. της περιόδου 2015-16, μάζεψε 27 βαθμούς, οι οποίοι προήλθαν απο 5 νίκες, 12 ισοπαλίες, ενώ γνώρισε την ήττα σε 13 αγώνες. Ολα τα παραπάνω την έφεραν στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κύριο χαρακτηριστικό το οποίο ήταν ιδιαίτερα έντονο στον α' γύρο, η καλύτερη παρουσία και συγκομιδή βαθμών μακριά απο το γήπεδό της, εξαιτίας των 3 νικών και 6 ισοπαλιών, έναντι 2 νικών και 6 ισοπαλιών μέσα στην έδρα της. Οσον αφορά τις ήττες, τις περισσότερες τις έκανε στη ΒΕΡΟΙΑ (7), κατά μια λιγότερη σ' αυτήν (6).

Τα 19 τέρματα που πέτυχε (0,6 σε κάθε αγώνα) την καθιστούν ως την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, μαζί με την Καλλονή, με τον Πανθρακικό να έχει πετύχει 1 λιγότερο (18).

Κάπως καλύτερα τα πήγε αμυντικά. Δέχθηκε 33 τέρματα, περισσότερα απο 10 άλλες ομάδες.

Η ΒΕΡΟΙΑ είχε 290 τελικές προσπάθειες (9,7/αγώνα), 10 ασίστ (0,3/αγώνα), 2.071 πάσες (69/αγώνα), 1.441 λάθη (48/αγώνα). Επίσης είχε 423 φάουλ υπερ της (14,1/αγώνα) και 496 φάουλ κατά (16,5/αγώνα).

Τέλος οι παίκτες της δέχθηκαν 70 κίτρινες κάρτες, ενώ οι 4 αποβολές που είχε προέρχονταν απο δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΟΙΟ ΑΝΕΤΑ ΦΕΤΟΣ

Τα τελευταία 4 χρόνια που η "Βασίλισσα" αγωνίζεται σερί στην S.L., είναι η πρώτη φορά που σώθηκε, λίγες αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, αφού τις προηγούμενες γλίτωνε την τελευταία αγωνιστική, το πολύ την προτελευταία.

Τη 12η θέση μεταξύ 16 ομάδων, με 33 βαθμούς σε 30 αγώνες, κατέλαβε την περίοδο 2012-13, ισοβαθμώντας τον Αρη (υποβιβάστηκαν ΑΕΚ και Κέρκυρα).

Την επόμενη περίοδο 2013-14, μεταξύ 18 ομάδων, με 38 βαθμούς σε 34 αγώνες, τερμάτισε στην 15η θέση, μαζί με τον Πλατανιά και την Ξάνθη, με την ακριτική ομάδα να παίζει αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Β., τον οποίο νίκησε και παρέμεινε στην S.L.

Τέλος την περίοδο 2014-15, σε σύνολο 18 ομάδων με 43 βαθμούς, κατέλαβε την 13η θέση, την οποία μοιράστηκε με άλλες τρεις ομάδες, τον Πανθρακικό, τον Πανιώνιο και το Λεβαδειακό και δεν υποβιβάστηκε, γιατί στην ειδική βαθμολογία τερμάτισε πάνω απο την ομάδα της Βοιωτίας (τελικά έπεσε στη Β' η Κέρκυρα για εξωαγωνιστικούς λόγους).

Η "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ (16 συμμετοχές): Εκμεταλλεύτηκε κάποιους τραυματισμούς του Λόπεζ και πήρε θέση στο αρχικό σχήμα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των προπονητών του. Σε γενικές γραμμές πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις αλλά δεν έλειψαν και λίγες άτυχες στιγμές από τις οποίες έχασε βαθμούς η ομάδα του.

ΛΟΠΕΖ (15 συμμετοχές): Επιρρεπής στους τραυματισμούς, κάτι που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το επιτυχημένο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα. Έκανε καλές εμφανίσεις στις 15 συμμετοχές που είχε με την φανέλα της «Βασίλισσας».

ΝΕΤΟ (19 συμμετοχές): Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος βοήθησε περισσότερο την ομάδα του, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Στο δεύτερο μισό δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και αγωνίστηκε κυρίως ως αλλαγή.

Ρ. ΜΠΡΑΒΟ (6 συμμετοχές): Ήρθε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αγωνίστηκε κυρίως ως στόπερ αλλά και ως αριστερός οπισθοφύλακας και πρόσφερε πολλά με την μεγάλη εμπειρία του.

ΜΑΛΟΝ (24 συμμετοχές): Ένας εκ των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ με τις περισσότερες συμμετοχές και τα περισσότερα… χιλιόμετρα. Σε γενικές γραμμές κάλυψε με επιτυχία την δεξιά πλευρά της άμυνας. Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες με προωθήσεις πραγματοποιώντας αρκετές σέντρες στο πρωτάθλημα, ενώ δημιουργούσε κινδύνους και με τα δυνατά του πλάγια άουτ!

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (24 συμμετοχές): Προερχόμενος από τον Π.Α.Ο.Κ. με τη μορφή δανεισμού, ο νεαρός άσος ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη σεζόν γράφοντας 24 συμμετοχές. Με τσαγανό και πάθος σε κάθε ματς, έδινε το κάτι παραπάνω στη αριστερή πτέρυγα. Είχε πολλές αντοχές και έκανε πολλές κούρσες, δίνοντας λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι.

ΝΑΣΤΟΣ (7 συμμετοχές): Ήρθε στην ομάδα με σκοπό να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες αμυντικά με την εμπειρία του, αλλά δεν τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Στην αρχή του πρωταθλήματος πήρε χρόνο συμμετοχής αγωνιζόμενος σε αρκετές θέσεις της άμυνας, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς τραυματίστηκε και δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου στον δεύτερο γύρο.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ (19 συμμετοχές): Με 19 συμμετοχές ολοκλήρωσε την φετινή σεζόν ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, προερχόμενος από τον Π.Α.Ο.Κ. με τη μορφή δανεισμού. Πήρε αρκετό χρόνο δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία και μαχητικότητα στις προσπάθειές του. Ωστόσο, λόγω και της απειρίας του, δεν έμπνεε τις περισσότερες φορές εμπιστοσύνη στο κέντρο της άμυνας.

ΜΑΡΑΓΚΟΣ (20 συμμετοχές): Αποτέλεσε τον βασικό κεντρικό αμυντικό στα περισσότερα ματς της «Βασίλισσας» στο φετινό πρωτάθλημα και τα πήγε αρκετά καλά. Διακρίθηκε για το πάθος και το δυναμικό του παιχνίδι. Ανέλαβε δύσκολους αντιπάλους, με τους οποίους έδωσε μάχες, βγαίνοντας άλλες φορές κερδισμένος και άλλες χαμένος. Σίγουρα υπήρξαν και κάποιες όχι και τόσο καλές εμφανίσεις όπου υπέπεσε σε λάθη.

ΟΣΤΟΪΤΣ (12 συμμετοχές): Μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν ως κεντρικός αμυντικός, πήρε ευκαιρίες και ανέλαβε τα μαρκαρίσματα δυνατών και υψηλόσωμων επιθετικών. Έδωσε μάχες και προσπάθησε να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με βαθιές μπαλιές προς τους συμπαίκτες του. Δεν έλειψαν οι τραυματισμοί και γι’ αυτόν.

ΕΝΤΖΕΓΚΕΛΕ (12 συμμετοχές): Ξεκίνησε ως βασικός το πρωτάθλημα πραγματοποιώντας θετικές εμφανίσεις. Με σωστές τοποθετήσεις, ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι ενώ και με την μπάλα κάτω δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς παραγκωνίστηκε από τον Γιώργο Γεωργιάδη και βρέθηκε μεταξύ πάγκου και κερκίδας, κάτι που σίγουρα τον επηρέασε αρνητικά!

ΒΕΡΓΩΝΗΣ (8 συμμετοχές): Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τον αρχηγό της «Βασίλισσας», καθώς αποτέλεσε τον έναν από τους δύο βασικούς αμυντικούς μέσους. Διακρίθηκε για τα πολλά του τρεξίματα και το πάθος που έδειξε στις διεκδικήσεις του και ήταν πανταχού παρών στον χώρο του κέντρου. Η τύχη όμως δεν του χαμογέλασε καθώς τραυματίστηκε σοβαρά για μία ακόμη χρονιά χάνοντας ουσιαστικό το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

ΣΙΟΝΤΗΣ (21 συμμετοχές): Αποτελεί ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή. Είχε μια σχετικά γεμάτη σεζόν και αγωνίστηκε με αρκετή επιτυχία σε όποια θέση και αν κλήθηκε να παίξει. Αμυντικός μέσος, δεξιός μπακ, αριστερός μπακ αλλά και στόπερ στα τελευταία παιχνίδια. Ένας παίκτης που δίνει σε κάθε ματς αυτό που μπορεί.

ΑΡΤΣΕ (22 συμμετοχές): Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν υπολογιζόταν από το τεχνικό επιτελείο και αναζητούταν ομάδα για να δοθεί δανεικός. Λίγο τα προβλήματα τραυματισμών, λίγο η μεγάλη επιμονή που έδειξε, τον έκαναν βασικό και αναντικατάστατο στον χώρο του κέντρου. Με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πήρε πολλές πρωτοβουλίες κυρίως επιθετικά στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ βοήθησε εξίσου και στο ανασταλτικό κομμάτι καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ (3 συμμετοχές): Θα αποτελούσε μαζί με τον Βεργώνη το δίδυμο των αμυντικών χαφ, όμως η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς και αυτός τραυματίστηκε σοβαρά με ρήξη χιαστών στην προετοιμασία, βγαίνοντας νοκ άουτ πριν καλά καλά αρχίσει το πρωτάθλημα. Πήρε χρόνο συμμετοχής στα τρία τελευταία ματς δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στη νέα σεζόν και να επανέλθει δριμύτερος.

ΜΠΑΤΙΟΝ (7 συμμετοχές): Το μέλλον του στην ομάδα ήταν δυσοίωνο αλλά η έλλειψη των κεντρικών μέσων έκαναν τον προπονητή του να του δώσει φανέλα βασικού. Βοήθησε αρκετά σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε, κυρίως με την εμπειρία που διαθέτει, αναλαμβάνοντας περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα. Στην συνέχεια τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να προσφέρει.

ΙΜΠΡΑΪΜ (7 συμμετοχές): Ήρθε στην ομάδα μετά τους τραυματισμούς των Βεργώνη και Μπαλάφα για να δώσει το κάτι παραπάνω στην μεσαία γραμμή. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, αφού παρότι πήρε ευκαιρίες δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με την ομάδα και έτσι έλυσε γρήγορα το συμβόλαιο του.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (14 συμμετοχές): Άλλος ένας παίκτης από τον οποίο η ΒΕΡΟΙΑ περίμενε να προσφέρει πολλά την φετινή σεζόν, όμως δεν κατάφερε να δείξει και πάλι κάτι το ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του. Διακρίθηκε για την ταχύτητά του, όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του και δεν κατάφερε να ολοκληρώνει σωστά τις τελικές του προσπάθειες.

ΓΙΟΥΣΟΥΦ (17 συμμετοχές): Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Μπεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που περίμεναν όλοι. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω σε αγωνιστική δράση κι έτσι δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό που θα ήθελε και να βοηθήσει την ομάδα του.

ΑΜΠΝΤΟΥΝ (15 συμμετοχές): Αποτέλεσε το μεγαλύτερο (βάση ονόματος) μεταγραφικό αποκτήματα του καλοκαιριού και η απόκτησή του από τη «Βασίλισσα» προκάλεσε αρκετό θόρυβο στο πρωτάθλημα! Ξεκίνησε θετικά στις πρώτες αγωνιστικές αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Υπέπεσε σε αρκετά παραπτώματα, προκάλεσε αρκετούς καβγάδες με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να αποτελεί ξένο σώμα για την ομάδα. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βοηθήσει και στο τέλος του πρωταθλήματος τέθηκε δικαιολογημένα στο περιθώριο.

ΜΕΡΕΜΠΑΣΒΙΛΙ (9 συμμετοχές): Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη «Βασίλισσα» αλλά δυστυχώς δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του, με αποτέλεσμα να ζητήσει να φύγει καθώς ήθελε να αγωνίζεται ως βασικός. Στις 9 συμμετοχές που πρόλαβε να κάνει διακρίθηκε για την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του, αλλά και για τις πολλές ημιτελείς προσπάθειές του.

ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ (10 συμμετοχές): Ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για να βοηθήσει τη ΒΕΡΟΙΑ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση έδωσε κάποιες λύσεις, τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στο σκοράρισμα.

ΜΑΓΙΕΦΣΚΙ (29 συμμετοχές): Οι άνθρωποι της «Βασίλισσας» πόνταραν πολλά πάνω του για την οργάνωση του παιχνιδιού. Παίκτης με καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις. Στην αρχή του πρωταθλήματος έδειχνε χαμένος αλλά στην πορεία πήρε πρωτοβουλίες, ανέβασε την απόδοσή του και εξελίχτηκε σε παίκτη - βαρόμετρο για την ομάδα του.

ΝΑΖΛΙΔΗΣ (29 συμμετοχές): Μαζί με τον Μαγιέφσκι είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσε τον βασικό φορ της ομάδας όμως πολλές φορές ανέλαβε και την οργάνωση του παιχνιδιού παίζοντας πίσω από το φορ. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά θα μπορούσε να πετύχει πολλά παραπάνω αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις τελικές του ενέργειες. Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

ΚΟΛΑ (18 συμμετοχές): Κλασικό φορ, προερχόμενος από την Γάνδη, άργησε να μπει στο κλίμα της ομάδας. Όταν όμως βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να σκοράρει και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό μένοντας εκτός για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

ΚΑΪΚΟΥΤ (20 συμμετοχές): Ήταν ίσως η μεγαλύτερη φετινή απογοήτευση. Δεν έδεσε ποτέ με την υπόλοιπη ομάδα και όσες φορές προτιμήθηκε να παίξει δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δικαιώσει τους προπονητές του. Δεν είχε καμία σχέση με τον Καϊκούτ που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα!

ΤΑΤΟΣ - ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: Πραγματοποίησαν ελάχιστες συμμετοχές στην αρχή του πρωταθλήματος και στην συνέχεια μεταπήδησαν στην ομάδα του Άρη, αφού δεν ήταν στα βασικά πλάνα του προπονητικού τιμ.

ΜΕΛΗΚΙΩΤΗΣ - ΜΑΝΟΣ - ΞΟΜΠΛΙΟΣ - ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Τους δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο. Κάποιοι από αυτούς τις έπιασαν από τα μαλλιά, ενώ κάποιοι δεν κατάφεραν να δείξουν την αξία τους. Ωστόσο το μέλλον τους ανήκει, αρκεί να δείξουν υπομονή και επιμονή…