ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 937 φορές

Μπορούσε και τη νίκη...

Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η ΒΕΡΟΙΑ στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, η οποία δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, η «Βασίλισσα» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Το πρώτο μέρος ανήκε στους Βεροιώτες, οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 9’ πήραν κεφάλι στο σκορ! Μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια των «κυανέρυθρων», ο Γιουσούφ από αριστερά γύρισε τη μπάλα στην «καρδιά» της περιοχής του Ηρακλή και ο επερχόμενος Ανάκογλου με κοντινό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουάντερσον γράφοντας το 0-1 για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 21’ ο Μαγιέφσκι σούταρε από πλάγια θέση για να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ουσιαστικά επικίνδυνη επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια! Ήταν το 28ο λεπτό όταν ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Καντιμοίρης έκανε άστοχη έξοδο και ο Βέλλιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της «Βασίλισσας» ισοφαρίζοντας από το πουθενά σε 1-1!

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, η ΒΕΡΟΙΑ πίεσε ασφυκτικά την εστία του Ηρακλή αλλά έπεσε πάνω στον Χουάντερσον, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση!

Στο 35’ το σουτ του Άρτσε έφυγε άουτ, στο 39’ ο γκολκίπερ του «γηραιού» είπε εντυπωσιακό «όχι» στον Γιουσούφ που σούταρε από πλάγια θέση, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Χουάντερσον έκανε δύο ακόμη σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ των Μαγιέφσκι και Ανάκογλου κρατώντας το 1-1!

Χαρακτηριστικό της ανωτερότητας της «Βασίλισσας» στο πρώτο μέρος το γεγονός ότι είχε 10 τελικές και 9 κόρνερ έναντι 2 και 2 αντίστοιχα των γηπεδούχων!!

Στο δεύτερο μέρος η ΒΕΡΟΙΑ μπήκε και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 60’ ο Μαγιέφσκι εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαλόν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, με τον ποδοσφαιριστή της «Βασίλισσας» να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για πέναλτι (τράβηγμα από αντίπαλο) αλλά τον διαιτητή να μην βλέπει τίποτα!

Στο 65’ ο Μαγιέφσκι με ξαφνικό σουτ από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χουάντερσον αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 69’ οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους φάση στο β’ ημίχρονο όταν ο Λουκίνας με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Στο 75’ νέα απειλή από τους γηπεδούχους με τον Ιντζόγλου να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Καντιμοίρη να αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ναζλίδη δεν ανησύχησε τον Χουάντερσον.

Στο 83’ ο Ναζλίδης βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Στο τελευταίο 5λεπτο ο Ηρακλής πίεσε περισσότερο και στο 88’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομάνο, η κεφαλιά του οποίου προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Καντιμοίρη!

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κιοτζένη (Ξάνθης) βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1 και τη ΒΕΡΟΙΑ να είναι αισθάνεται περισσότερο αδικημένη από τον έναν βαθμό.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας, Ζιαμπάρης, Στάμου (87’ Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46’ Λουκίνας), Λεοζίνιο (78’ Ρομάνο), Βέλλιος.

ΒΕΡΟΙΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ρ.Μπράβο, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης, Ανάκογλου (90’+ Πούγγουρας), Μαγιέφσκι, Γιουσούφ (80’ Αμπντούν), Καϊκούτ (73’ Ναζλίδης).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/03…