ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 477 φορές

Σίλβα: «Ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος»

Περήφανος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που είναι το πρώτο της προπονητικής καριέρας του, εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη (3-0) επί της ΒΕΡΟΙΑΣ, που έδωσε και τυπικά το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες. Ο Πορτογάλος αφιέρωσε την επιτυχία στους ποδοσφαιριστές του, στον κόσμο και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα:

«Με όλο το σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους μας, φέτος ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό μάς έδωσε τον τίτλο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα παιχνίδι, γιατί όλα τα ζω πολύ έντονα. Σήμερα ανυπομονούσα να το κερδίσουμε και να πανηγυρίσουμε τον τίτλο, αλλά το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ματς.

Είμαι πολύ περήφανος που η πρώτη προπονητική μου εμπειρία εκτός Πορτογαλία συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ηταν ο κυριότερος στόχος μας, αυτό ισχύει για κάθε προπονητή του Ολυμπιακού. Επίσης, είμει περήφανος που έχω κατακτήσει το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Είναι ένα ακόμη από τα πολλά ρεκόρ φέτος.

Αφιερώνω τον τίτλο κυρίως στους ποδοσφαιριστές, γιατί είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Οι φίλαθλοί μας είναι καταπληκτικοί. Τούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή τους την Πέμπτη, παρά το άσχημα αποτέλεσμα. Οπότε αφιερώνεται και σε αυτούς η νίκη και το πρωτάθλημα. Θέλω να αφιερώσω το πρωτάθλημα στον πρόεδρό μας, γιατί είναι ένας άνθρωπος που πάντα μάς βοηθά να δουλέψουμε, και στους συνεργάτες μου, οι οποίοι μπορεί να μην φαίνονται πολύ, αλλά έχουν δουλέψει σκληρά γι” αυτή την επιτυχία.

Το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Ενας από τους στόχους μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα είναι δυο παιχνίδια πάρα πολύ έντονα και δύσκολα, αλλά θα πάμε να κερδίσουμε και τα δυο ματς. Δεν έχουμε στο μυαλό μας τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση.

Με τον Παναθηναϊκό παίζουμε στο γήπεδό μας. Εχουμε κερδίσει όλα τα ματς στην έδρα μας, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και σε αυτό, για να ολοκληρώσουμε τη χρονιά μόνο με νίκες στην έδρα μας.

Αισθάνομαι περηφάνια που έγινε ο νεότερος πρωταθλητής προπονητής. Νομίζω ότι η ηλικία δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Σίγουρα μεγαλώνοντας έχουμε να μάθουμε πολλά. Είναι πάρα πολλές οι ώρες που δουλεύουμε κάθε μέρα. Εκτός από περηφάνια έχουμε προσδοκίες να κερδίσουμε και το Κύπελλο».