ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1000 φορές

«Κλείδωσε» την παραμονή η ΒΕΡΟΙΑ, 2-0 την Καλλονή

Με δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσιάστηκε η «Βασίλισσα του βορρά» στον εντός έδρας αγώνα με την Καλλονή, φτάνοντας τελικά στο τρίποντο με σκορ 2-0.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, όπου ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μαγιέφσκι ενώ είχε ένα χαμένο πέναλτι με τον Ναζλίδη, αλλά στην επανάληψη δεν είχε την ίδια εικόνα δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τελικά, τρία λεπτά πριν τη λήξη του ματς ο Δημήτρης Ανάκογλου, στο ντεμπούτο του με την κυανέρυθρη φανέλα, διπλασίασε τα τέρματα της νέας του ομάδας και «κλείδωσε» την πολύτιμη νίκη, που σήμανε παράλληλα και την εξασφάλιση της παραμονής της, για μία ακόμη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία!

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Βεροιώτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού αλλά μη μπορώντας να φτάσουν απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή.

Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε στο 10’ από τον Μαγιέφσκι, το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία στο ματς, οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ!

Ήταν ο Κόλα που μετά από ωραία προσπάθεια έδωσε στην «ασίστ» στον Μαγιέφσκι και ο Πολωνός με όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δαύκου, γράφοντας το 1-0 για τη «Βασίλισσα».

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στο 32’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Αναστασιάδη.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε πολύ άσχημα ο Ναζλίδης, ο Δαύκος απέκρουσε προσωρινά, ο αρχηγός της ΒΕΡΟΙΑΣ πήρε το "ριμπάουντ" αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής απέκρουσε και πάλι σε κόρνερ!!

Αυτή η φάση έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στα υπολειπόμενα λεπτά έως και την λήξη του ημιχρόνου ισορρόπησαν το ματς και προσπάθησαν για κάτι καλό.

Μάλιστα, στο 42’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς όταν μετά από ωραία σέντρα σουτ του Μανούσου, ο Λόπεζ μπλόκαρε προ του επερχόμενου Μίκιτς που προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 45’ με την κεφαλιά άουτ του Ναζλίδη, μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, να καταλήγει άουτ.

Να σημειωθεί ότι στο 41’ ο Ρότζερς Κόλα, που ήταν μέχρι τότε από τους κορυφαίους της «Βασίλισσας», αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο αφήνοντας την θέση του στον Καϊκούτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους το ματς δεν είχε να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη φάση, με την Καλλονή να κάνει την ύστατη προσπάθεια για να φέρει το ματς στα ίσια και να διεκδικήσει τη νίκη, η οποία θα της αναπτέρωνε τις ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι Βεροιώτες από την πλευρά τους δεν μπήκαν το ίδιο καλά όπως στο πρώτο μέρος, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν μία ακόμη ατυχία, αφού στο 60’ αποχώρησε τραυματίας και ο Άρτσε, μπαίνοντας στην θέση του ο Ανάκογλου που έκανε το ντεμπούτο του με τα κυανέρυθρα.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη έγινε στο 73’ για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ελλακόπουλος σούταρε αλλά ο Λόπεζ απέκρουσε δύσκολα με τις γροθιές.

Στα τελευταία λεπτά οι Βεροιώτες φύλαξαν περισσότερο τα νώτα τους, με τον Ελευθερόπουλο να περνάει και τρίτο στόπερ στο ματς τον Εντζεγκέλε για να κλειδώσει το τρίποντο.

Μάλιστα, σε μια αντεπίθεση κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν αρχικά ο Μαγιέφσκι νικήθηκε από τον Δαύκου, στη συνέχεια ο Καϊκούτ από τον Ούκα και τελικά ο Ανάκογλου πήρε το τελευταίο "ριμπάουντ" και σε κενή εστία εγραψε το 2-0 για τη «Βασίλισσα»!

ΒΕΡΟΙΑ (Δ. Ελευθερόπουλος): Λόπεζ, Νέτο, Πούγγουρας, Ραούλ Μπράβο, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε (60 λ.τ. Ανάκογλου), Γεωργιάδης, Ναζλίδης (78’ Εντζεγκέλε), Μαγιέφσκι, Κόλα (41’ λ.τ. Καϊκούτ).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκου, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74’ Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος, Ούκα, Γουέρε (46’ Ελλακόπουλος), Μπλάζιτς (56’ Μπραούλιο).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 08/02…