ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Πλάκωσε αυτοκίνητο...

Μέρος σκεπής εγκαταλελειμμένου σπιτιού που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κεντρικής και Περικλέους, στη Βέροια, έπεσε το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε όχημα που ήταν σταθμευμένο ακριβώς από κάτω, χωρίς - ευτυχώς - να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.

Το οξύμωρο στην ιστορία είναι ότι η παράνομη στάθμευση του οχήματος επί του πεζοδρομίου ενδεχομένως να διαφύλαξε τους πεζούς από τα συντρίμμια της σκεπής, καθώς από το σημείο ήταν αδύνατον να διέλθει πεζός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν επικίνδυνα αντικείμενα και υλικά από το συγκεκριμένο κτίσμα το οποίο για πολλά χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένο, καθώς στο παρελθόν έχει καταστραφεί από πυρκαγιά. Όπως έγινε, μετά το συμβάν, το συγκεκριμένο κτίσμα ανήκει στην Αλβανική Πρεσβεία.

Ολοσέλιδο αφιέρωμα  στον Βαρλάμη

Με ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στο κυριακάτικο φύλλο (22 Δεκεμβρίου) η μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung παρουσίασε το έργο του Καθηγητή Βαρλάμη για τον Απόστολο Παύλο και την πρόσκληση να παρουσιαστεί στη Ρώμη από τον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του Παύλου στη  Βέροια και επίσης την είδηση ότι εκατοντάδες προσκυνητές από τη Βιέννη με επικεφαλής τον καρδινάλιο Σέμπρουν ετοιμάζονται να επισκεφθούν  τις πόλεις που πήγε ο Απόστολος των Εθνών (Θεσσαλονίκη, Έφεσο,  Αθήνα, Κόρινθο).

Να προβληθεί ο Αγιασμός των Υδάτων στη Βέροια

Παρατηρώντας στις τηλεοράσεις τις θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων που έγιναν σε διάφορες πόλεις, θα λέγαμε ότι η Βέροια αδικείται.

Βλέπουμε να προβάλλονται οι αγιασμοί των υδάτων σε δεξαμενές ή άλλα φυσικά σημεία, χωρίς να διαθέτουν κάτι το ξεχωριστό, ενώ στη Βέροια η Μπαρμπούτα με τον Τριπόταμό της είναι ένας τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Μάλιστα με τις τεχνητές παρεμβάσεις που γίνονται για την ημέρα αυτή, η στάθμη του νερού είναι τέτοια που βοηθάει στην ακίνδυνη πτώση των κολυμβητών για τον Σταυρό.

Η νέα Δημοτική αρχή, η οποία θα αναδειχθεί στις εκλογές που θα γίνουν φέτος και κάθε συναρμόδιος φορέας, είναι χρήσιμο να καλέσει κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς για την ημέρα αυτή, ώστε να προβληθεί η Βέροια, γιατί το αξίζει… 

Το πρώτο παιδί της Ημαθίας και της Ελλάδας

Μια ξεχωριστή πρωτιά είχε φέτος η Ημαθία. Η πρώτη γέννηση της νέας χρονιάς στην Ημαθία, έγινε στην κλινική «Ευαγγελισμός» στη Βέροια.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο η κα. Πετρίδου, σύζυγος του κ. Νάκα και την εγκυμονούσα ξεγέννησε ο γυναικολόγος κ. Ευάγγελος Παπαχαραλάμπους.

Το υγιέστατο βρέφος ήρθε στον κόσμο 15 λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου και σύμφωνα με τις καταγραφές που έγιναν ανά την Ελλάδα, είναι το πρώτο που γεννήθηκε το 2014.

Εστία κινδύνων…

Στην αρχή της οδού Παπάγου στη Βέροια και πάνω στο πεζοδρόμιο, πριν λίγες μέρες ξεπρόβαλε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο που ήταν και είναι «πνιγμένο» από κλαδιά δέντρου και διάφορες κληματσίδες.

Η συγκεκριμένη οδός είναι πολυσύχναστη και από αυτήν διέρχονται μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου. Έτσι αποτελεί εστία κινδύνου από ερπετά και τρωκτικά. Γι αυτό είτε ο ιδιοκτήτης του, είτε ο Δήμος να το αποσύρουν και να αποκαταστήσουν την τάξη…

Πάνω απ΄ όλα ο άνθρωπος

Ένα ωραίο ρεπορτάζ είχε πριν λίγες μέρες η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» σχετικά με τους νέους που αναγκάζονται λόγω της κρίσης να μεταναστεύσουν για να εργαστούν σε άλλη χώρα.

Μεταξύ των νέων που ρωτήθηκαν για το «όπου φύγει φύγει για δουλειά», είναι και η πτυχιούχος νοσηλεύτρια Ναταλία Τσιφτελίδη, κόρη του συνεργάτη μας Βασίλη Τσιφτελίδη. «Θέλω να φύγω στη Γερμανία γιατί πιστεύω στην οργάνωση του συστήματος υγείας.

Θέλω να μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους να είναι υγιείς» δηλώνει η 29χρονη Βεροιώτισσα δείχνοντας ότι πάνω απ΄ όλα είναι ο άνθρωπος.

Κοντά στους απόμαχους ο Κώστας Γιοβανόπουλος

Κοντά στους απόμαχους της δουλειάς, τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Βέροιας (απέναντι από το 2ο Δημοτικό σχολείο), βρέθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος.

Ο κ. Γιοβανόπουλος διοργάνωσε μια γιορτή για τους ηλικιωμένους, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, και στους 300 και πλέον συνταξιούχους προσέφερε από ένα πιάτο με διάφορα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Την εκδήλωση εμπλούτισε μουσικά και βεροιώτικη ορχήστρα, δίνοντας την δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να σιγοτραγουδήσουν επιτυχίες της εποχής τους και όχι μόνο, ενώ κάποιοι χόρεψαν με την ψυχή τους.

Μετά από αρκετές ώρες, οι ηλικιωμένοι αποχώρησαν και όλοι τους είχαν να πουν από έναν καλό λόγο για την πρωτοβουλία αυτή και την μαχητική, πολιτική, στάση του Βουλευτή τους. Ο κ. Γιοβανόπουλος από την πλευρά του, μίλησε με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τους αγώνες που κατέβαλαν για την πρόοδο της πατρίδας, η οποία σήμερα βάλετε εκ των έσω και των έξω.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγές ευχών και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου ...μηδενός εξαιρουμένου!!!

Πήραν παράταση από την …σημαία

Ο Έλληνας διακρίνεται για το δαιμόνιο πνεύμα του. Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν με τον δικό τους τρόπο παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας, χωρίς να τα πληρώσουν με πρόστιμο.

Τι έκαναν; Μία ή δύο μέρες πριν εκπνεύσει το 2013, πήγαν στην ΔΟΥ και κατέθεσαν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους. Με την αλλαγή του χρόνου και αφού «βολεύτηκαν» με τα χρήματα που ήθελαν, πήγαν και  πάλι (σαν σήμερα για παράδειγμα) και πήραν πίσω τις πινακίδες, πληρώνοντας τα τέλη χωρίς πρόστιμο.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία μας από την ουρά που υπήρχε χθες το πρωί στη ΔΟΥ Βέροιας, όπου το 90% των πολιτών έπαιρναν πίσω τις πινακίδες που κατέθεσαν την …προηγούμενη χρονιά.

Το μποτιλιάρισμα στην Μαλακούση

Με την ανάπλαση, έγινε και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου.

Παράλληλα όμως στένεψε η οδός Μαλακούση, χωρίς να γίνει κάποια κυκλοφοριακή ρύθμιση. Και η πιάτσα taxi παρέμεινε, και το πάρκινγκ στο αριστερό ρεύμα υπάρχει και το …πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο!!!

Ένα μεγάλο αυτοκίνητο πολύ δύσκολα μπορεί να διέλθει της …στενωπού, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά το μποτιλιάρισμα να είναι αναπόφευκτο.

Νομίζουμε, υπό τις νέες συνθήκες, ή η πιάτσα taxi πρέπει να μεταφερθεί ή το πάρκινγκ αυτοκινήτων πρέπει να καταργηθεί.

Μείναμε στον …Καποδίστρια!!!

Την πρώτη «Καλλικρατική» τετραετία θα συμπληρώσουμε σε λίγους μήνες, αλλά κάποια πράγματα ακόμα δεν αποκαταστάθηκαν ή δεν διορθώθηκαν.

Για παράδειγμα οι πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί από τους «Καποδιστριακούς» Δήμους, παραμένουν ως έχουν. Όπως βλέπετε και στην  φωτογραφία μας υπάρχουν σημάνσεις που αναφέρουν «Δήμος Απ. Παύλου», ενώ πλέον δεν υφίσταται και είναι Δήμος Βέροιας.

Ουδέν σχόλιον… 

Κατέλαβε  το πεζοδρόμιο

Ωραία τα πεζοδρόμια, όπως έγιναν από την ανάπλαση στο κέντρο της Βέροιας. Μόνο που έγιναν για να εξυπηρετούν τους πεζούς και όχι τους πάγκους των μανάβικων.

Η κατάληψη του νέου πεζοδρομίου της οδού Βενιζέλου από μανάβικο, δείχνει την ασέβεια προς το κοινωνικό σύνολο.

Ήμαρτον κύριοι…

Λύκος στον Αλιάκμονα

Από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: “Αυτές τις μέρες, πολύς ο ελεύθερος χρόνος και καλός ο καιρός. Να μην εξαντλήσεις τις ωρες σε ευχάριστες διαδρομές με τα πόδια ή με ΚΑΓΙΑΚ. στον Αλιάκμονα; Απο εδώ την περιοχή μας, μέχρι τη θάλασσα, οι εικόνες είναι κάθε φορά, ακόμη περισσότερο και όμορφες. Το ότι θα δεις όμως και λύκο τόσο χαμηλά, χωρίς χιόνια στα βουνά, δύσκολο να το ελπίζεις.

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια του Ξηρολιβάδου

Παρά τον βροχερό και ομιχλώδη καιρό στο Βέρμιο,  μεγάλο πλήθος Ξηρολιβαδιωτών και φίλων του χωριού  έσπευσαν άνετα και με ασφάλεια  να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στο Ξηρολίβαδο, όπου βέβαια ήδη πάρα πολλοί χωριανοί είχαν περάσει το σαββατοκύριακό τους. 

Τον Σταυρό έβγαλε από την λίμνη αψηφώντας τα παγωμένα νερά, ο νεαρός Ξηρολιβαδιώτης Αντωνάκης  Φουρκιώτης.

Μετά την λήξη της τελετής ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου δεξιώθηκε όλο τον κόσμο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του χωριού, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές και προσφέρθηκαν με μέριμνα των γυναικών παραδοσιακά γλυκίσματα και άφθονο κρασί κάτω από τους ήχους παραδοσιακών σκοπών, ενώ η υποδοχή των επισκεπτών έγινε με τα κάλαντα των Θεοφανείων που έψαλλαν τα παιδιά του χωριού.

Οι Πόντιοι της Νάουσας στο Μαξίμου

Την Αθήνα επισκέφθηκε την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 αποστολή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φανιάδη Φώτιο, για να ψάλλει τα παραδοσιακά κάλαντα στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνιο Σαμαρά , τον εκδοτικό οίκο ΛΙΒΑΝΗ  και τον εφοπλιστή  Αργυροπολίτη και Πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Δημήτριο Μελισσανίδη.

Η ενέργεια αυτή πέρα της χριστουγεννιάτικης νότας που θέλησε να δώσει ο Σύλλογος αποτελεί και συνέχεια της τεράστιας προσπάθειας που κάνει τα τελευταία χρόνια, να βρει συμπαραστάτες στην διαφύλαξη των σπάνιων βιβλίων του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης που για άλλη μια φορά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Πρώτα η  αποστολή επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμωνα  στην  Ιερά Μονή Δοβρά από τον οποίο πήρε τις ευχές για καλό ταξίδι, αφού προηγουμένως του έψαλλε τα χριστουγεννιάτικα ποντιακά κάλαντα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την αξία των ιστορικών βιβλίων και δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην διάσωση του πολύτιμου θησαυρού της Αργυρούπολης.

Η αποστολή αναχώρησε για την Νάουσα αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και εντυπώσεις καθώς η κάθοδος στην Αθήνα είχε πέρα από ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.