ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 776 φορές

Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της η ΒΕΡΟΙΑ στο Περιστέρι!

Θετικά ξεκίνησε τις φετινές υποχρεώσεις της στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία έφυγε με την ισοπαλία (2-2) από το Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο, αν και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 2-0!

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη, αγωνιζόμενη με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, έδειξε το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο έχοντας ως αποκάλυψη το νεαρό Πέδρο Άρτσε και σκόρερ τους Μαγιέφσκι και Καϊκούτ.

Ωστόσο στα τελευταία λεπτά, λίγο η τύχη, λίγο η συγκέντρωση που δεν έδειξαν οι παίκτες της, γύρισαν το ματς και έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φτάσουν σε μια ανέλπιστη ισοφάριση!

Ο 43χρονος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με τον Λόπεζ κάτω από τα δοκάρια, τους Νάστο και Πούγγουρα στόπερ και τους Μαλόν και Σιόντη στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μαραγκός και Άρτσε, στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής ο Γιουσούφ, στα αριστερά ο Μερεμπασβίλι, φουνταριστός ο Καϊκούτ και από πίσω του ο Μαγιέφσκι.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά τους Βεροιώτες να είναι πιο απειλητικοί.

Μόλις στο 4’ η «Βασίλισσα» έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Άρτσε να σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει και στη συνέχεια τον Καϊκούτ να προσπαθεί να σκοράρει εξ επαφής αλλά και πάλι τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να εξουδετερώνει το πλασέ!

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν μετά το 10λεπτο να γίνουν πιο απειλητικοί για την εστία του Λόπεζ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν ιδιαίτερα, με τους «κυανέρυθρους» να είναι αυτοί που είχαν και δεύτερη καλή στιγμή στο 37’, όταν ο Μαγιέφσκι έκανε το κόρνερ και ο Εντζεγκέλε με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ!

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 42’ όταν το σουτ του Μπρίτο από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της «Βασίλισσας».

Ωστόσο, την τελευταία κουβέντα στο πρώτο μέρος την είπαν οι Βεροιώτες, με πρωταγωνιστή τον Ράντι Μαγιέφσκι! Ο Πολωνός βρήκε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά τον Γιουσούφ στα δεξιά, αυτός έκανε ωραία το γύρισμα, ο Καϊκούτ άφησε έξυπνα και ο Μαγιέφσκι με ένα φοβερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ για το 0-1!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους! Ήταν το 50ό λεπτό όταν ο Κιβρακίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μερεμπασβίλι και ο Καϊκούτ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του!

Μετά το 0-2 οι παίκτες του Γεωργιάδη βρήκαν περισσότερους χώρους και ήταν «κίνδυνος θάνατος» στις αντεπιθέσεις, χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία για γκολ με τον Μερεμπασβίλι στο 55’, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Γκορμπούνοφ και μια με τον Μαγιέφσκι στο 63’ που δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Ωστόσο όλα ήρθαν πάνω κάτω στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα! Στο 84ο λεπτό ο Κούρος πραγματοποίησε μακρινό σουτ, η μπάλα προσέκρουσε στον Πούγγουρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λόπεζ για το 1-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Λαζαρίδη!

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βάτσιου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, ενώ να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μαρσελίνιο του Ατρομήτου για χτύπημα εκτός φάσης στον Μαραγκό!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο (46’ Γκαρσία), Μίλος Στόιτσεφ (73’ Παστακός), Μαρσελίνιο, Μπρίτο (58’ Λημνιός), Λε Ταλέκ.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Μαλόν, Νάστος (31’ λ.τ. Εντζεγκέλε), Πούγγουρας, Σιόντης, Άρτσε (74’ Νέτο), Μαραγκός, Γιουσούφ (64’ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι, Μαγέφσκι, Καϊκούτ.