ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 857 φορές

Σοκ στο φινάλε για τη «Βασίλισσα» και ήττα 1-2 από την Α.Ε.Κ.!

Παρότι προηγήθηκε στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, η ΒΕΡΟΙΑ δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Α.Ε.Κ., από την οποία ηττήθηκε με 2-1 στο Δημοτικό στάδιο στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έπαιξε φοβισμένα έχοντας πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Νέτο στο 32’.

Στην επανάληψη, αν και βελτίωσε την εικόνα της μέσα στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, με αποτέλεσμα η Ένωση με ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του δεύτερου 45λεπτου να φτάσει στη νίκη - ανατροπή!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους Βεροιώτες που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Α.Ε.Κ. έγινε στο 5’ όταν ο Καντιμοίρης δεν βρήκε τη μπάλα στην έξοδο που επιχείρησε, αλλά ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να σκοράρει.

Στην συνέχεια και για ένα πεντάλεπτο η «Βασίλισσα» ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 9’ όταν ο Ναζλίδης επιχείρησε το σουτ από μακριά αλλά ο Μπαρόχα έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ

Από εκεί και πέρα και μέχρι το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, η Α.Ε.Κ. είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, κερδίζοντας πολλά κόρνερ, φάουλ και πλάγια άουτ, τα οποία ωστόσο στην πλειοψηφία τους περνούσαν ανεκμετάλλευτα.

Μοναδική καλή στιγμή ένα φάουλ στο 15’ του Βάργκας που έδιωξε δύσκολα ο Καντιμοίρης.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η «Βασίλισσα» κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Ήταν το 32ο λεπτό όταν μετά από λάθος του Μπουονανότε στη μεσαία γραμμή, ο Ναζλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και πάσαρε υποδειγματικά στον Ντάρσι Νέτο, ο οποίος αφού "άδειασε" τον Τζανετόπουλο, έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρόχα γράφοντας το 1-0 για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Οι παίκτες του Γεωργιάδη, παρά την πίεση που δέχθηκαν στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, κράτησαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το υπέρ τους σκορ και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο πιεστικά αλλά η Α.Ε.Κ. αυτή που σκόραρε! Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Σιμόες έβγαλε σέντρα με την άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ να είναι σε σύγχυση, η μπάλα έφτασε στον Μπουονανότε και αυτός με το δεξί νίκησε τον Καντιμοίρη ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Παρά το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επισκέπτονται πιο συχνά την εστία της Α.Ε.Κ., χωρίς ωστόσο να κάνουν την μεγάλη φάση.

Αντίθετα, η Ένωση ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο 70ο λεπτό, όταν ο Βάργκας εκμεταλλεύθηκε το «τσαφ» του Γιαννούλη και με σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή!

Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για το νικητήριο γκολ παίζοντας φουλ επίθεση και τα κατάφεραν στο 90’ έπειτα από ένα αμφισβητούμενο φάουλ που υπέδειξε ο διαιτητής Αρετόπουλος. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μπαρμπόζα με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα να ακουμπήσει πρώτα το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-2!

Οι Βεροιώτες στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αλλά η κεφαλιά  του Κόλα έπειτα από φάουλ του Γεωργιάδη πέρασε λίγο άουτ.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα, με βοηθούς τους Μερκενίδη (Μακεδονίας) και Κουρέντα (Τρικάλων).

ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87’ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι (76’ Μαγιέφσκι), Αμπντούν (70’ Κόλα), Ναζλίδης.

Α.Ε.Κ. (Τρ. Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος (80’ Μπαρμπόσα), Ντίντακ, Σιμόες (65’ Πλατέλλας), Γιόχανσον, Βάργκας, Μάνταλος, Μπουονανότε (75’ Κρισάντους), Αραβίδης.