ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1136 φορές

«Πρώτο μας μέλημα να στηρίξουμε ψυχολογικά τα παιδιά»

ΕΓΙΝΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ20 ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις της ΠAE BEPOIA μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου του ποδοσφαιριστή Στέλιου Mαρκούση, όμως η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη στην ομάδα K20, στην οποία αγωνιζόταν ο 18χρονος τερματοφύλακας.

Τα νεαρά παιδιά, οι μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, αυτοί με τους οποίους ταξίδεψε αμέτρητα χιλιόμετρα για να αγωνιστεί με τα χρώματα της «Βασίλισσας», δεν έχουν το κουράγιο να μπουν στα αποδυτήρια με την ιδέα και μόνο ότι δεν θα είναι πλέον σε αυτά ο Στέλιος, ο «κολλητός» τους.

Γι’ αυτό τον λόγο γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους υπευθύνους της K20, τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Kαραπιπέρη και τον προπονητή Tόλη Tερζή για την ανύψωση του ηθικού των παικτών, ενώ υπάρχει σκέψη ακόμη και της παρουσίας ψυχολόγου, προκειμένου να επιτευχτεί με τον καλύτερο και ομαλότερο τρόπο κάτι τέτοιο.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει όμως να σταθούμε και στην τοποθέτηση του Tόλη Τερζή, που έχει να κάνει με τις εξετάσεις των νεαρών αθλητών, για τις οποίες ο πρώην υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής Στέφανος Γαϊτάνος υποστήριξε (σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης) ότι το ιατρικό τιμ της ομάδας είναι έλειπες και κατήγγειλε ότι οι παίκτες των μικρών ομάδων πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν ιατρικές εξετάσεις!

Ο Τόλης Τερζής ήταν κατηγορηματικός και όπως θα διαβάσετε παρακάτω μιλάει αναλυτικά για τις εξετάσεις και σημειώνει πως αυτές έγιναν κανονικά.

Το σίγουρο είναι ότι ο "Στρατηγός" δεν θα έπρεπε, τώρα που όλα είναι τόσο νωπά από τον άδικο χαμό του Mαρκούση, να ρίχνει λάδι στην φωτιά, γιατί τέτοιες στιγμές τα πάντα παρεξηγούνται εύκολα. Αντίθετα θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, μιας και το ίδιο ιατρικό επιτελείο υπήρχε και όταν εργαζόταν αυτός, μέχρι πέρσι, στην ΠAE.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο kerkidasport.gr ο προπονητής της Κ20 της ΒΕΡΟΙΑΣ, Τόλης Τερζής:

«Οι καταστάσεις που ζήσαμε την πρώτη ημέρα στο νοσοκομείο, στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του παιδιού, όσο και στην Εκκλησία στην Αλεξάνδρεια, ήταν τραγικές.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να ευχηθώ καλό κουράγιο και δύναμη στους γονείς και να πω ένα μεγάλο μπράβο στον πατέρα για την δωρεά οργάνων του παιδιού του.

Αυτή τη στιγμή όμως το βάρος πέφτει στους συμπαίκτες του Στέλιου, που ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια και όπως καταλαβαίνετε βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μιλάμε για παιδιά 17-18 ετών, που είναι δεμένα μεταξύ τους και εμείς θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, να τα στηρίξουμε για να μπορέσουν να ξεπεράσουν το τραγικό αυτό συμβάν με την πάροδο του χρόνου, πρώτα ως άνθρωποι και μετά ως αθλητές.

Γνωρίζω ότι ελέγχθηκε ιατρικά το σύνολο των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου και θα αναφέρω ότι έγινε εξειδικευμένος ιατρικός έλεγχος με τρεις ειδικότητες γιατρών και με εξετάσεις που δεν κάνουν οι μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Μάλιστα, υπήρξε ποδοσφαιριστής στον οποίο βρέθηκε κάποιο πρόβλημα και αμέσως σταμάτησε να κάνει προπονήσεις και σε συνεργασία με τον διευθυντή του νοσοκομείου της Βέροιας στάλθηκε στην Θεσσαλονίκη για αποκατάσταση του προβλήματός του.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων όλων των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένου και του Στέλιου, ήταν καθαρά».