ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1058 φορές

Καρακώστας: «Είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία»

Ο Ανέστης Καρακώστας είναι ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ΒΕΡΟΙΑΣ και αγωνίζεται στο κέντρο ως αμυντικό χαφ.

Είναι 24 ετών, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Γερμανία από γονείς μετανάστες στην Στουτγάρδη. Εκεί ο νεαρός μέσος έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και πιο συγκεκριμένα στις ακαδημίες τις Φέλντα.

Στα είκοσί του ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική για έναν χρόνο. Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Νίκης Βόλου και στην συνέχεια μεταπήδησε στον Ηρακλή, απ’ όπου και αποκτήθηκε από τη «Βασίλισσα».

Το kerkidasport.gr μίλησε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του και ευελπιστεί να τα καταφέρει, καθώς πρόκειται για ένα παιδί εργατικό, φιλόδοξο και με όρεξη για δουλειά.

Ανέστη, ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση για την πόλη της Βέροιας;

«Έχω έρθει και μένω στη ΒΕΡΟΙΑ πλέον, η οποία μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη. Η καταγωγή μου είναι από Δράμα και είναι παρόμοια επαρχιακή πόλη, ήρεμη και πανέμορφη, έχοντας ότι ζητήσει κανείς».

Από την περσινή χρονιά τι κράτησες;

«Πήρα πάρα πολλές εμπειρίες, ειδικά από τον Ηρακλή και από τα παιδιά που ήταν εκεί. Υπήρχαν παίκτες πολύ ταλαντούχοι και έμπειροι όπως είναι ο Ρομάνο, ο Πορτουλίδης και με βοήθησαν πάρα πολύ να βελτιωθώ στις θέσεις όπου αγωνίζομαι».

Ποια είναι η θέση που πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις το 100% μέσα στο γήπεδο;

«Αγωνίζομαι σε δυο θέσεις, σαν αμυντικό χαφ και σαν στόπερ. Όμως πιστεύω ότι σαν αμυντικό χαφ μπορώ να δώσω το κάτι παραπάνω».

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου από την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ;

«Είναι πολύ χαρούμενος. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι ήθελα και σίγουρα η ΒΕΡΟΙΑ είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Super League. Έχουμε ένα εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια και ένα πάρα πολύ καλό προπονητικό τιμ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρήκα εδώ στην ομάδα με βοηθάνε και ειδικά οι πιο έμπειροι όπως για παράδειγμα ο Σωτήρης Μπαλάφας και ο Ανδρέας Τάτος.

Η άποψή σου για τον πρόεδρο Θόδωρο Καρυπίδη;
«Γνώρισα τον κ. Καρυπίδη και είναι πολύ ευγενικός. Φαίνεται άνθρωπος που έχει μεράκι και όρεξη και γενικά η πρώτη εικόνα είναι πολύ θετική».

Τι γνώριζες για τη ΒΕΡΟΙΑ και για την περσινή αγωνιστική της κατάσταση;

«Όσο ήμουν στη Νίκη Βόλου παρακολουθούσα την πορεία της και μου είχε κάνει εντύπωση η πορεία που έκανε στο πρώτο μισό της χρονιάς. Από τον Ιανουάριο και μετά, όταν έφυγα για την Football League και τον Ηρακλή δεν είχα πλήρη εικόνα».

Πιστεύεις ότι η ΒΕΡΟΙΑ θα είναι καλύτερη από την περασμένη χρονιά;

«Ναι το πιστεύω. Έχουμε ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο, με ρόστερ ποιοτικό και με παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Ποιες είναι μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις σου από τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη. Προσωπικά περιμένεις κάποια ευκαιρία για να την αξία σου;

«Τον θεωρώ καλό προπονητή και αυτό θα φανεί μέσα στην χρονιά και από τις εμφανίσεις της ομάδας. Όσο για τις ευκαιρίες, πιστεύω πως θα μου δοθούν κάποια στιγμή μέσα στην αγωνιστική χρονιά και εγώ θα πρέπει να είμαι έτοιμος και υγιής ώστε να μπορέσω να τις αρπάξω».

Συνέντευξη στον Βασίλη Θεολογίδη