ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1445 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Όλα δείχνουν αθώωση, αλλά…

Σήμερα Τετάρτη (10/06) αναμενόταν να εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, για την υπόθεση της χειραγώγησης ή όχι του αγώνα της «Βασίλισσας» με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2013.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες από την πρωτεύουσα αναφέρουν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο πως η απόφαση αυτή θα γνωστοποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας, κάνοντας λόγο μάλιστα για παράταση της αγωνίας μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη!

Έτσι, ενώ οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ είναι καθησυχαστικοί και φυσικά αισιόδοξοι για την αθώωση της ομάδας, στηριζόμενοι καθαρά στο νομικό μέρος της υπόθεσης και το δεδικασμένο της απαλλαγής που υπάρχει από την πρώτη απόφαση, οι φίλαθλοι της ιστορικής ομάδας συνεχίζουν να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» με τις απόψεις τους για την συγκεκριμένη υπόθεση να είναι διχασμένες.

Από τη μία υπάρχει η αισιόδοξη πλευρά, την οποία υπερασπίζονται και όλοι οι έγκριτοι νομικοί (όχι μόνο Βεροιώτες) με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία, που βασίζεται κυρίως στα στοιχεία που υπάρχουν για την υπόθεση.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του δικηγόρου Στέργιου Σουροβίκη, που ως γνωστόν υπερασπίζεται τον πρώην μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Αρβανιτίδη στην υπόθεση αυτή, ο οποίος μας είπε: «Εκτός από τα στοιχεία που είναι συντριπτικά υπέρ της ΒΕΡΟΙΑΣ, υπάρχει και το δεδικασμένο από την αθωωτική απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, η οποία δύσκολα ανατρέπεται».

Από την άλλη υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι, αυτοί δηλαδή που φοβούνται μία καταδικαστική απόφαση, όχι γιατί τα στοιχεία είναι εις βάρος της ομάδας, αλλά κυρίως λόγω του παρασκηνίου που δεν είναι κρυφό ότι υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα είναι της άποψης ότι η ΒΕΡΟΙΑ δεν αποκλείεται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα στο οποίο θα φορτώσουν όλες τις «αμαρτίες» του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Χαρακτηριστική είναι η γνώμη που εξέφρασε στην «Κ» ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, Σάκης Ορταντζόγλου, ο οποίος είπε: «Φοβάμαι μην είναι μια καλά στημένη παγίδα εις βάρος της ομάδας της ΒΕΡΟΙΑΣ, προκειμένου να επωφεληθούν κάποιοι τρίτοι ή να θυσιαστεί ως άλλη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στον βωμό της κάθαρσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ωστόσο από νομικής πλευράς έδειξε να είναι αισιόδοξος τονίζοντας τα εξής: «Απ’ όλα τα στοιχεία τα οποία διαβάζω στον τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό, έχω ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα, όπως κάθε νομικός, ότι με βάση αυτά δεν είναι δυνατόν να τιμωρηθεί η ΒΕΡΟΙΑ. Με καταγγελίες από έναν πρώην προπονητή και έναν πρώην ποδοσφαιριστή της, από τη στιγμή που υπάρχουν οι καταθέσεις όλων των υπόλοιπων παικτών της ομάδας, ότι δεν τους δόθηκε ποτέ εντολή να χάσουν με 3-0 από τον Ολυμπιακό, είναι εύλογες οι αμφιβολίες για το εάν έλαβε χώρα τέτοιο συμβάν ή όχι. Επομένως η απαλλακτική απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, λόγω αμφιβολιών, ήταν η πλέον σωστή. Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ έχει στην φαρέτρα της ένα ολόκληρο οπλοστάσιο το οποίο αξιοποιεί και αν χρειαστεί θα αξιοποιήσει εκ νέου στο νομικό αγώνα που δίνει».

Να σημειωθεί ότι στον κόσμο της Βέροιας επικρατεί αγανάκτηση και υπάρχει υποψία ότι όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από μία συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, που στηρίζεται κυρίως σε έναν… αυτοχαρακτηριζόμενο στοιχηματικό αναλυτή, αλλά και κάποια συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα τα οποία περιέργως συντηρούν μόνο το θέμα της ΒΕΡΟΙΑΣ παραβλέποντας άλλες περιπτώσεις «ύποπτων» αγώνων.