ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Πεταμένο στα αζήτητα....

Κάνοντας μια βόλτα, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ των πεταμένων στολιδιών στο γκαράζ - αποθήκες του Δήμου, ο φακός της "Β" συνέλαβε και το άγαλμα που πριν τρια χρόνια έπεσε θύμα της ανάπλασης της πλατείας Ωρολογίου. Ετσι με την ευκαιρία θυμίζουμε τι γράφτηκε για το συγκεκριμένο άγαλμα, στο Ημαθιώτικο site pliroforiodotis.gr, στις 29 Απριλίου 2011 με τίτλο "Η...πικραμένη δήμαρχος και η αλήθεια για το άγαλμα".

"Σε θεωρία “συνομωσίας” απέδωσε η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου την δημοσιοποίηση του θέματος με το άγαλμα της πλατείας Ωρολογίου, το οποίο μέχρι και χθες (ίσως και σήμερα) παρέμενε πεταμένο δίπλα σε άχρηστα υλικά, σε αποθήκη του δήμου. Σε απάντησή της που διαβάσαμε σε τοπικό blog (Verianews) φέρεται να δήλωσε ότι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τραβήχτηκε την περίοδο που είχε πρωτομεταφερθεί το άγαλμα στο σημείο και εξέφρασε πικρία λέγοντας ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να την χτυπήσουν.

Επειδή το ζήτημα αφορά κι εμάς (δημοσιεύσαμε το θέμα), θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η φωτογραφία του πεταγμένου αγάλματος ήταν πρόσφατη και για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε και μια χθεσινή (ούτε να το σηκώσουν από εκεί δεν είχαν την ευαισθησία πριν προβούν σε διαψεύσεις). Το δεύτερο και επίσης σημαντικό είναι το πώς προσπαθεί να περάσει προς τα έξω η κ. Ουσουλτζόγλου την κριτική που της ασκήθηκε. Βρήκαν, λέει, ευκαιρία να την χτυπήσουν. Ως κτύπημα αντιλαμβάνεται την κριτική η δήμαρχος, άσχετα αν κατά καιρούς δηλώνει και δημοσιογράφος".

Χωρίς Χριστουγεννιάτικο χρώμα

Οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων και όποια άλλη ιδιωτική πρωτοβουλία, δίνουν ένα μέρος χριστουγεννιάτικου χρώματος στη Βέροια.

Ο Δήμος της πόλης, σε σχέση προηγούμενα χρόνια, δεν έχει στολίσει πολλούς κοινόχρηστους χώρους και έτσι η Βέροια είναι «άχρωμη» σε βασικά σημεία της.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό έγινε για λόγους οικονομίας ή αν θα προστεθούν και άλλα στολίδια στις προσεχείς μέρες. Αυτήν την στιγμή η πόλη είναι εκτός …εποχής και σκοτεινή. Επίσης η στάση αυτή του Δήμου, δεν βοηθά στην κακή ψυχολογία των πολιτών που κι αυτοί με την σειρά τους δεν στόλισαν τα σπίτια τους στον βαθμό του παρελθόντος.

Οι φωτογραφίες μας, μιλούν μόνες τους…

Πεταμένα στολίδια πολλών χιλιάδων ευρώ

Επειδή όμως μπορεί να ακούσουμε «διάφορα» από την δημοτική αρχή της Βέροιας, σας αποκαλύπτουμε την τραγική αλήθεια με φωτογραφίες.

Στο γκαράζ του Δήμου είναι εγκαταλελειμμένα όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, καράβια, δέντρα κ.λ.π., για τα οποία δαπανήθηκαν περίπου 35.000 ευρώ για την αγορά τους. Και αναφερόμαστε σε εγκατάλειψη αφού είναι απωθημένα σε υπαίθριο χώρο του γκαράζ και όχι τακτοποιημένα σε μια αποθήκη του Δήμου.

Οι φωτογραφίες μας (ξανά) μιλούν μόνες τους…

 
Χωρίς κεντρική  θέρμανση ο ΕΟΠΠΥ στη Βέροια
Πρόβλημα θέρμανσης υπάρχει στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στη Βέροια. Από τη μία η έλλειψη χρημάτων για την προμήθεια πετρελαίου και από την άλλη ένα πρόβλημα στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, έχει «παγώσει» το διοικητικό, επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό.

Έτσι άλλοι χώροι, κυρίως τα ιατρεία, θερμαίνονται με ηλεκτρικά σώματα και τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών είτε με τον ίδιο τρόπο, είτε παραμένουν χωρίς θέρμανση.

Ένα ακόμα δείγμα των συνθηκών που επικρατούν στις δημόσιες υπηρεσίες, «καθρέπτη» της τραγικής οικονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Εξαφανίστηκαν τα ταμπλό ανακοινώσεων

Τώρα με την ανάπλαση, από τα πεζοδρόμια "ξηλώθηκαν" τα ταμπλό που αναρτούσαν τα γραφεία τελετών, τις αναγγελίες κηδειών και μνημοσύνων.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι από την εκκλησία της Υπαπαντής στου Καπετάν Κόρακα μέχρι το Δημαρχείο Βέροιας, απο τα 5 ταμπλό που υπήρχαν, έχει μόνο 1.

Πολλά είναι τα παράπονα που γίνονται κυρίως στα γραφεία τελετών, απο τους συμπολίτες μας και φυσικά δικαιολογημένα. Μόνο που γι' αυτό δεν φταίνε τα γραφεία.

Ας μεριμνήσει ο Δήμος για την επανατοποθέτηση των ταμπλό.

Διαβρώθηκε το έδαφος

Το έδαφος στο παρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου, έχει διαβρωθεί με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τους οδηγούς των Ι.Χ.

Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όταν αυτοί θέλουν να αποφύγουν τις λακούβες που έχουν δημιουργηθεί.

Νομίζουμε ότι με την πρώτη ευκαιρία, πρέπει να "στρωθεί" ο χώρος εκ νέου.

Θερμαινόμενες αίθουσες για το ψύχος

ΤΟ ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά του ψύχους με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση  των προβλημάτων που προκύπτουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Όσοι από τους πολίτες επιθυμούν, θα μπορούν να καταφεύγουν στις θερμαινόμενες αίθουσες των παρακάτω χώρων κατά τα ωράρια λειτουργίας τους: Κεντρικό ΚΑΠΗ  (Αριστοτέλους 3- τηλ.2331028664),  Βήμα Απ. Παύλου (Μαυρομιχάλη 14-τηλ.2331066850), ΚΑΠΗ Προμηθέα (Κίμωνος 1-3-τηλ.2331066885), ΚΗΦΗ (Εμμ.Παππά 14 και Γράμμου γωνία –  τηλ. 2331073618).