ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 584 φορές

Ντουμίτρου: «Να κλείσουμε με επιτυχία τη χρονιά»

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της ΒΕΡΟΙΑΣ στην ευρεία νίκη με 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης με 1 ασίστ και 1 γκολ, ενώ έβγαλε μόνο του τον Μπεν απέναντι στον Θεοδωρόπουλο στη φάση του πέναλτι.

Ο λόγος για τον Νικολάο Ντουμίτρου, ο οποίος μαζί με τον άσο από τις Κομόρες πετούσαν... φωτιές στην επίθεση στο ματς με τους Αρκάδες για να χαρίσουν μία σημαντική νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, που έχει γεννηθεί στη Σουηδία, έχει Ιταλική υπηκοότητα και καταγωγή και από τη Ρουμανία, μίλησε στο gazzetta.gr για την επιτυχία αυτή τονίζοντας ότι η «βασίλισσα του Βορρά» έδειξε προσωπικότητα, χαρακτήρα και ομαδικό πνεύμα για να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά και πως ακόμα δεν έχει τελειώσει η υπόθεση παραμονή.

Ακόμη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μπεν, αναφέρθηκε στη συμβολή του Χοσέ Γκρανέρο στην πορεία του συλλόγου της Ημαθίας, στον Στέφανο Γαϊτάνο, αλλά και στο όνειρο της κλήσης στην Εθνική Ιταλίας, αφού έχει παίξει με τις μικρές Εθνικές ομάδες, και στη Νάπολι, όπου ανήκει, καθώς αγωνίζεται στη ΒΕΡΟΙΑ με τη μορφή δανεισμού μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και οι κακοί αγωνιστικοί χώροι στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι δε βοηθάνε τον ρυθμό και το θέαμα του πρωταθλήματος.

Νικολάο, σημαντική νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ. Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτή την ευρεία νίκη απέναντι σ' έναν αντίπαλο, όπως ο Αστέρας Τρίπολης;

Ήταν μία παρα πολυ σημαντική νίκη, η ομάδα έδειξε προσωπικότητα, χαρακτήρα και ομαδικό πνεύμα.

Μαζί με τον Μπεν είδαμε ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο. Ποιο στοιχείο υπήρχε στη συνεργασία σας, ώστε από αυτή να προκύψουν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ΒΕΡΟΙΑΣ;

Το να παίζεις με έναν τόσο καλό παίκτη όπως είναι ο Μπεν πάντα βοηθάει. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε επιθετικά την ταχύτητά μας και το καταφέραμε.

Η ΒΕΡΟΙΑ είχε γρήγορες επιθέσεις και εξαιρετικές συνεργασίες, κάτι που είχαμε να δούμε πολύ καιρό. Ποιες ήταν οι εντολές του προπονητή σας πριν τον αγώνα;

Ότι έπρεπε να είμαστε ομαδικοί, συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και στο αντίπαλο μισό να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας και την καλή μας τεχνική. Το χαμηλό κεντρο βάρους των τεσσάρων στην επίθεση (Ντουμίτρου, Μπεν, Καλτσάς, Γεωργιάδης ) με πίσω κοντινά στηρίγματα τον Μπαλάφα και τον Βεργώνη έφερε πιστεύω τις καλές και γρήγορες συνεργασίες και το γεγονός ότι και ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς.

Μετά από ένα καλό ξεκίνημα, η ΒΕΡΟΙΑ είχε πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 1 νίκη και οι 5 ήττες στα 6 προηγούμενα ματς. Τι έφταιξε σ' αυτό;

Υπήρξαν πάρα πολλοί λόγοι. Είναι δύσκολο να το αναλύσουμε, το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα στις κρίσιμες στιγμές και πλέον θέλουμε να δώσουμε το καλύτερο όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή για να κλείσουμε με επιτυχία τη χρονιά.

Υπήρξε και η αλλαγή προπονητή. Έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτό;

Ο Γκρανέρο ήταν ένας καλός προπονητής. Σίγουρα είχε πολύ δύσκολο έργο με τη διαχείρηση ενός ροστερ 35 και πλέον ποδοσφαιριστών και φάνηκε, αλλά και σε αυτόν οφείλεται η καλή πορεία του πρώτου γύρου. Ο κύριος Γαϊτάνος ειναι έμπειρος και έδειξε χαρακτήρα με το να πάρει την ευθύνη να βοηθήσει την ομάδα σε μία περίπλοκη και επικίνδυνη στιγμή μας έδειξε εμπιστοσύνη και μας έφερε προ των ευθυνών μας.

Πλέον, η ΒΕΡΟΙΑ είναι στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καθώς δε θα γίνει αυτό με τη Νίκη Βόλου, πώς βλέπετε σαν ομάδα τα 2 εναπομείναντα ματς;

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και να κλείσουμε με θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις το πρωτάθλημα, ώστε να δικαιλογήσουμε και να επισφραγίσουμε τον πρώτο πολύ καλό γύρο που εμείς οι ίδιοι κάναμε.

Πιστεύεις ότι έχει κριθεί η παραμονή; Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το όριο βαθμών για τη σωτηρία;

Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ουσιαστικά οι ομάδες που ειναι στην ζώνη μπορούν να φτάσουν τους 46 βαθμούς και ας μην είναι εύκολο, αλλά είναι ένα σενάριο.

Κάνεις μια καλή σεζόν στη ΒΕΡΟΙΑ με 8 γκολ και 5 ασίστ σε 28 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έως τώρα. Με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται ο δανεισμός σου, πιστεύεις ότι αυτό θα είναι αρκετό για να πείσει τη Νάπολι να σε κρατήσει;

Είναι όντως μία καλή χρονιά, αλλά όχι η καλύτερη. Είχα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου, αλλά αυτό με πεισμώνει και παραμένω διψασμένος για επιτυχίες. Δεν ξέρω εάν η χρονιά μου ολοκληρωθεί με το να με κρατήσει στο ρόστερ της η Νάπολι, αλλά σίγουρα θέλω να κάνω μια χρονιά κι εκεί για να αποδείξω τι αξίζω.

Πέρα από την επιθυμία της Νάπολι, τι είναι αυτό που θες εσύ για το μέλλον σου;

Στο μέλλον μου θέλω να φτάσω σε ψηλά στάνταρ απόδοσης και να έχω επιτυχίες όπου κι αν αγωνίζομαι, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, όπου κι αν είμαι.

Έχεις γεννηθεί στη Σουηδία και έχεις καταγωγή από Ρουμανία και από Ιταλία, όμως έχεις αγωνιστεί με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ιταλίας. Έχεις στόχο να φτάσεις και στην Εθνική ομάδα των Ανδρών της «Σκουάντρα Ατζούρα»;

Πρέπει πρώτα να καθιερωθώ σαν επαγγελματίας σε υψηλό επίπεδο. Τη μία χρονιά που ήμουνα στο ρόστερ της Νάπολι δεν έπαιξα πολυ. Την επόμενη που ήμουνα δανεικός γέμισα άγχος για να αποδείξω ποιος είμαι και δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Πλέον, είμαι 23, ξέρω τι αξίζω και πόσα μπορώ να πετύχω. Αυτό θέλω να κάνω και μεσα απο αυτήν την διαδικασία ίσως υλοποιηθεί το όνειρο της κλήσης στην Εθνική Ανδρών.

Κλείνοντας, πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα με τα όσα εξωαγωνιστικά έχουν συμβεί και τις πολλές διακοπές εντός της σεζόν;

Πιστεύω πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό με καλές ομάδες και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Τα φαινόμενα βίας τα καταδικάζουμε όλοι. Πρέπει να βρεθούν ουσιαστικοί τρόποι να αντιμετωπιστούν οι συχνές διακοπές, καθώς δεν βοήθησαν τον ρυθμό του πρωταθλήματος και το θέαμα, όπως και οι κακοί αγωνιστικοί χώροι.

*Ευχαριστούμε θερμά τον Αντώνη Σαριόγλου για τη βοήθεια στη μετάφραση.