ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 897 φορές

Βασίλισσα… τεσσάρων αστέρων!!

Μία ακόμη μεγάλη νίκη με τον Στέφανο Γαϊτάνο στον πάγκο της, με την οποία σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία επικράτησε με το ευρύ 4-0 του ευρωπαίου Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό στάδιο, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι», παίζοντας με περίσσια ψυχή, εγκλώβισαν με το παιχνίδι τους την ομάδα της Αρκαδίας και με αντεπιθέσεις «φωτιά» κατάφεραν να παραβιάσουν τέσσερις φορές την αντίπαλη εστία, με τους Ντουμίτρου, Μπεν (2) και Καμπαγιέρο, φτάνοντας σε ένα σπουδαίο τρίποντο που το πανηγύρισαν έξαλλα με τους 2500 περίπου φιλάθλους τους!

Πώς ξεκίνησαν

Για τη ΒΕΡΟΙΑ ο Στέφανος Γαϊτάνος επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Καντιμοίρη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια και τους Βέρτζο, Καλί, Μαραγκό και Νέτο στην άμυνα. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μπαλάφας και Βεργώνης, με τον Καλτσά δεξιά, τον Γεωργιάδη αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης τους Ντουμίτρου και Μπεν.

Ο Στάικος Βεργέτης για τον Αστέρα επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Θεοδωρόπουλο να είναι κάτω απ' τα δοκάρια και τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο, Λούι και Παντελιάδη στην άμυνα. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας, δεξιά στην επίθεση ο Μάσα, αριστερά ο Γιαννιώτας, στην κορυφή της επίθεσης ο Πάρα και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Ρόλε.

Ο αγώνας

Η «Βασίλισσα» μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει την αντίπαλη εστία αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφταναν πιο επικίνδυνα στην εστία του Καντιμοίρη χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 4’ ο Γιαννιώτας γύρισε από δεξιά αλλά το σουτ του Ρόλε κόντραρε σε πόδια αμυντικών και η μπάλα απομακρύνθηκε, ενώ στο 9’ ο Καντιμοίρης είπε εντυπωσιακό «όχι» σε κοντινή προβολή του Πάρα!

Κόντρα στην ροή του αγώνα οι Βεροιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 12ο λεπτό όταν ο Καλτσάς έβγαλε ωραία μπροστινή μπαλιά για τον Ντουμίτρου και αυτός με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου γράφοντας μέσα σε πανηγυρισμούς το 1-0 για τη «Βασίλισσα του βορρά»!

Μετά το γκολ οι παίκτες του Γαϊτάνου ανέβασαν στροφές και στο 22’ απείλησαν εκ νέου την εστία του Αστέρα, όμως το σουτ του Καλτσά από το ύψος της περιοχής κόντραρε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να βρουν κενούς χώρους για να αναπτύξουν κάποια επιθετική προσπάθεια χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, αφού οι Βεροιώτες έπαιζαν ψυχωμένα και οργανωμένα και ανέκοπταν κάθε πιθανό κίνδυνο.

Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τους Ντουμίτρου και Μπεν, οι οποίοι ήταν και η πρωταγωνιστές της φάσης του 32ου λεπτού που σημάδεψε το παιχνίδι!

Ο Ιταλός έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γάλλο, αυτός προσπέρασε τον τερματοφύλακα του Αστέρα, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να υποδεικνύει αμέσως το σημείο του πέναλτι και να αποβάλει τον Θεοδωρόπουλο!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοχάμεντ Μπεν ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια, αφού είχαν μπει παίκτες μέσα στην περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του νεοεισελθόντα Κοζίτσκι γράφοντας το 2-0!

Οι Βεροιώτες με παίκτη περισσότερο πλέον, ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 37’ έφτασαν μια ανάσα από το 3-0, όταν ο Μπαλάφας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά αλλά ο Γεωργιάδης προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 44’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Βεργώνης έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά αλλά η προβολή του Ντουμίτρου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ιταλός επιθετικός ήταν αυτός που σέντραρε για τον επερχόμενο Γεωργιάδη, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει από πλεονεκτική θέση τη μπάλα στα δίχτυα του Κοζίτσκι!

Στην επανάληψη ο Στέφανος Γαϊτάνος πέρασε τον Κάρλος Καμπαγιέρο στον αγώνα στην θέση του Γεωργιάδη, γυρνώντας τον Μπεν στα αριστερά και αφήνοντας μόνο στην κορυφή τον Ντουμίτρου.

Οι Βεροιώτες μπήκαν με σκοπό να προσέξουν περισσότερο τα νώτα τους, δίνοντας την κατοχή στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 48’ απείλησαν με ένα καλό σουτ του Ρόλε που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.

Μετά το 50’ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία και συχνά πυκνά έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Στο 53’ ο Νέτο έβγαλε από δεξιά τη σέντρα για τον Καμπαγιέρο, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ζησόπουλο και έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντουμίτρου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι.

Τελικά στο 56’ οι προσπάθειες των «κυανέρυθρων» καρποφόρησαν, όταν ο Μπεν σέντραρε από τα αριστερά και ο Καμπαγιέρο με ωραίο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-0 για τη «Βασίλισσα» μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Οι Βεροιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και αναζήτησαν ένα ακόμη τέρμα, το οποίο πέτυχαν λίγα λεπτά αργότερα! Ήταν το 65’ όταν ο Μπεν με εξαιρετική προσπάθεια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Αστέρα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοζίτσκι γράφοντας το 4-0!

Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 73’ έφτασαν κοντά σε πέμπτο τέρμα αλλά το σουτ του Καλτσά λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Αρκάδες να προσπαθούν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής, αλλά να μην τα καταφέρνουν με τον Γιαννιώτα στο 85’, ενώ στο 87’ ο Καλτσάς λίγο έλλειψε να κάνει το 5-0 αλλά η σέντρα-σουτ του Καλτσά από δεξιά αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Κοζίτσκι.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τη «Βασίλισσα» να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την διατηρεί για 4η συνεχόμενη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Διαιτησία

Με λίγα λάθη ήταν η διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη (ΣΔ Άρτας), ενώ σωστότερες υποδείξεις είχαν οι δύο βοηθοί του Γκάγκας (Λάρισας) και Τάτσης (Ηπείρου).

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γεωργιάδης, Βεργώνης, Βέρτζος, Καλί, Ρόλε, ενώ απευθείας κόκκινη δέχθηκε ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Θεοδωρόπουλος στην φάση του 32ου λεπτού.

ΒΕΡΟΙΑ (Σ. Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83’ Μπατιόν), Ντουμίτρου (79’ Κάμπορα), Γεωργίαδης (46’ Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Μπεν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58’ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75’ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34’ Κοζίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα.