ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 947 φορές

Από το clasico στη… ΒΕΡΟΙΑ!

Ο Τσάβι Τζινάρ, ο οποίος μεγάλωσε μαζί με τον Μέσι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ο Νταβίδ Βάσκεθ που έπαιξε για 13 χρόνια στα τσικό της Ρεάλ Μαδρίτης αντάμωσαν στη ΒΕΡΟΙΑ και μοιράζονται στο SDNA τις απόψεις τους για το clasico! 

Θα το θυμάται για πάντα. Εκείνο το βράδυ η καρδιά του πήγε να σπάσει. Ήταν ένα από τα παιδιά της ομάδας νέων που ο Φρανκ Ράικαρντ είχε πάρει μαζί του για το φιλικό ματς στο Πόρτο με τους «δράκους» του Ζοσέ Μουρίνιο στα εγκαίνια του «Ντραγκάο». Οι άλλοι ήταν ο Οριόλ Ριέρα, ο Χόρδι Γκόμεθ και κάποιος… Λιονέλ Μέσι! Όλος ο πλανήτης θα θυμάται για πάντα την ημερομηνία της 16ης Νοεμβρίου του 2003, αφού ο Αργεντινός άσος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα κι άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Ο Τσάβι Τζινάρ Τόρες δεν είχε την ίδια τύχη. Ο Ράικαρντ, άγνωστο γιατί, κράτησε για 90 λεπτά κάτω από τα δοκάρια τον Άλμπερτ Χορκέρα. Ανάλογη ευκαιρία δεν δόθηκε ποτέ. Ο τερματοφύλακας από την Μαγιόρκα δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, παρότι για μία τριετία (2002-2005) ήταν ο βασικός τερματοφύλακας εκείνης της θαυματουργής φουρνιάς στην Masia που είχε στις τάξεις της, παίκτες όπως ο Πικέ, ο Φάμπρεγκας και φυσικά ο Μέσι. 

Τα έφερε έτσι η μοίρα που ο 29χρονος τερματοφύλακας, μετά από ένα μακρύ οδοιπορικό στην ισπανική επαρχία, βρήκε στέγη από το περασμένο καλοκαίρι στη ΒΕΡΟΙΑ. Λίγοι ξέρουν το παρελθόν του. Το SDNA με αφορμή το clasico ζήτησε από τον Ισπανό τερματοφύλακα να ξετυλίξει ο ίδιος το κουβάρι των αναμνήσεων του.

- Πως είναι να μεγαλώνεις πλάι με αυτόν που σήμερα θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο; 

«Με τον Μέσι γνωρίστηκα πριν από δέκα χρόνια στη Μάσια. Ήταν ένα παιδί εσωστρεφές, αρκετά κλεισμένο στον εαυτό του, αλλά και πολύ αξιαγάπητο. Πολύ καλός χαρακτήρας, είχε εξαιρετικές σχέσεις με όλους. Έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο σκληρά δουλεύει και πως για να γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα δεν φτάνει μόνο το ταλέντο». 

- Η άποψή σου για την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Η Ρεάλ διανύει σίγουρα μια περίοδο αγωνιστικής κάμψης, έχει κάνει και δυο – τρεις άσχημες εμφανίσεις, οι οποίες σίγουρα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Μπορεί, όμως, κάποιος να την καταδικάσει; Παραμένει, ανεξάρτητα από αυτό, μια σπουδαία ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να σκοράρει, ξαφνικά έπαψε να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο; Πιστεύω πως χρειάζεται ένα-δυο γκολ για να πάρει και πάλι μπροστά». 

Το ξωτικό της Ρεάλ! 

Μπήκε για πρώτη φορά στις ακαδημίες της σε ηλικία 11 ετών, εν έτει 1997. Ήταν καλός μαθητής, τα έπαιρνε τα γράμματα. Σκαλί - σκαλί έφτασε μέχρι την β’ ομάδα. Ήταν ένας πολυχρηστικός μέσος που μπορούσε να παίξει τόσο στον άξονα, όσο και δεξιά. Είχε πολύ καλή τεχνική και αντίληψη του παιχνιδιού. Στο εσωτερικό της Ρεάλ, ο βέρος Μαδριλένος Νταβίβ Βάθκεθ Μπαρδέρα άρχισε να κάνει όνομα με το παρατσούκλι «El Duente». Το ξωτικό. Το 2007 πήρε την απόλυτη προαγωγή στην Castilla μία ανάσα από την πρώτη ομάδα. 

Ποτέ δεν τα κατάφερε, αφού έπεσε σε φουρνιές γεμάτες ταλέντο. Το 2010, μετά από μία γεμάτη τριετία με την β’ ομάδα της «βασίλισσας» (91 συμμετοχές / 7 γκολ) έφυγε για να βρει την τύχη του στην ισπανική επαρχία. Το καλοκαίρι δέχθηκε το κέλευσμα του Κίκε Ερνάντεθ και ήρθε κι αυτός στη ΒΕΡΟΙΑ. Ο 29χρονος Μαδριλένος χαφ παίρνει κι αυτός θέση μέσω του SDNA για το clasico, όμως οι απόψεις του ξαφνιάζουν!

- Η άποψή σου για Κριστιάνο και Μέσι;

«Ο Μέσι είναι πραγματικά ένας παίκτης βγαλμένος από Playstation. ΟΙ BBC της Ρεάλ δεν είναι σε καλή κατάσταση, μόνο ο Κριστιάνο μπορεί να καταφέρει να κάνει κάτι καλό αν βρεθεί στη μέρα του. Πιστεύω πως ο νικητής του ντέρμπι θα είναι και ο πρωταθλητής. Η Μπαρτσελόνα, δεν νομίζω πως μπορεί να χάσει κάποιο παιχνίδι τη συνέχεια ειδικά με τον Μέσι σε αυτή την κατάσταση».