ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 762 φορές

Μπαργκάν: «Τεράστια νίκη που... κλειδώνει την παραμονή»

Αν και αποχώρησε τραυματίας στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ήταν από τους κορυφαίους της ΒΕΡΟΙΑΣ. Ο λόγος για τον Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, που... κλείδωσε την παραμονή της «Βασίλισσας του Βορρά» στην κατηγορία. 

Παράλληλα, αποκάλυψε τα σχέδιά του για το καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του λήγει και σκέφτεται σοβαρά να δοκιμάσει αλλού τις δυνάμεις του, ενώ δε θα μπορούσε να μην μιλήσει για την αποχώρηση του Γκρανέρο, τον Γαϊτάνο και την... κοιλιά που έκανε η ΒΕΡΟΙΑ, κόντρα στην «μαγική» εικόνα του πρώτου γύρου.  

-Η ΒΕΡΟΙΑ πέτυχε μία τεράστια νίκη, κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Που κρίθηκε, ήταν στο κίνητρο; 

Σίγουρα, το κίνητρο ήταν τεράστιο και μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα, βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε, ενώ ήρθαν και οι νίκες από ομάδες όπως ο Πανθρακικός και ο Λεβαδειακός, που έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς τα καταφέραμε και πήραμε ότι καλύτερο, δηλαδή την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και πήραμε βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας. 

-Έπαιξε ρόλο και η αλλαγή του προπονητή πιστεύεις; 

Σίγουρα, όταν μία ομάδα προχωράει σε μία τέτοια κίνηση, είναι κάτι σαν... ηλεκτροσόκ. Μας αφύπνισε νομίζω, επηρέασε το κομμάτι της ψυχολογίας μας και έφερε κάτι θετικό. Στον πάγκο είχαμε τον κ. Στέφανο (Γαϊτάνο), με τον οποίο δε συνεργαζόμαστε πρώτη φορά. Μας ξέρει καλά, μας βοήθησε για ακόμα μία φορά και έπαιξε σημαντικό ρόλο. 

-Πιστεύεις κρίθηκε η παραμονή της ΒΕΡΟΙΑΣ με αυτή την νίκη; 

Ε, λογικά, ναι. Μετά από το «τρίποντο» με τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω πως θα κινδυνέψουμε. Δεν είναι μόνο βαθμολογικό το θέμα, αλλά και ψυχολογίας, αυτοπεποίθηση. Νομίζω θα πάρουμε ώθηση και θα έρθουν κι άλλα θετικά αποτελέσματα.  Ήρθε στο καλύτερο σημείο αυτή η μεγάλη νίκη. 

-Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα εκπληκτικά, όμως έκανε μεγάλη κοιλιά και έφτασε, έστω και για λίγο, να αγχωθεί. Τι έφταιξε και τι άλλαξε από τον πρώτο καιρό, που ήσασταν η έκπληξη του πρωταθλήματος; 

Εμάς ο στόχος μας από την αρχή ήταν η παραμονή. Σίγουρα έχουμε ένα δυνατό σύνολο, όμως εκεί επικεντρωνόμασταν. Τα αποτελέσματα, όμως, ήταν πολύ καλά και έτσι ο πήχης ανέβηκε, όχι τόσο μέσα στην ομάδα, αλλά από όσους μας έβλεπαν να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε αποτελέσματα. Σίγουρα και εμείς σκεφτήκαμε το... κάτι παραπάνω, αλλά ξέραμε ποιο είναι το πιο σημαντικό, δηλαδή η παραμονή. Σημασία, λοιπόν, έχει πως πετύχαμε τον στόχο μας και μάλιστα χωρίς να φοβηθούμε σε σχεδόν κανένα σημείο της σεζόν. 

-Στην Νέα Σμύρνη την Τετάρτη βρήκες δίχτυα, χτες μπήκες πολύ καλά στο ματς, όμως τελικά αποχώρησες τραυματίας. Πως νιώθεις, τα... βάζεις με την ατυχία σου λίγο, ίσως; 

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τα έχει αυτά. Ήρθε ένα πρόβλημα σε μία καλή περίοδο, αλλά τουλάχιστον δεν επηρέασε την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα περιμένω να δω το μέγεθος της ζημιάς, είναι θλάση αλλά ακόμα δε ξέρω τι βαθμού. Αυτό που με... καίει, είναι να επιστρέψω γρήγορα και να μπορέσω να βοηθήσω την ΒΕΡΟΙΑ στα τελευταία ματς της σεζόν. 

-Θα είναι τα τελευταία σου ματς στην ΒΕΡΟΙΑ αυτά; Το συμβόλαιό σου τελειώνει και δεν έχεις ανανεώσει ακόμα, τι σκοπεύεις να κάνεις, ποια είναι τα πλάνα σου;

Ναι, ισχύει, το καλοκαίρι μένω ελεύθερος. Υπάρχει μία πρόταση από την ΒΕΡΟΙΑ, όμως ακόμα δε ξέρω τι θα κάνω. Σκέφτομαι πως ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξω παραστάσεις μετά από πολλά χρόνια εδώ και να κάνω το επόμενο βήμα. 

-Έχεις προτάσεις από άλλες ομάδες; 

Ναι, υπάρχουν κάποιες προτάσεις. Κάτι που σκέφτομαι σοβαρά, είναι το ενδεχόμενο της Τουρκίας. Έχει γίνει μία κρούση και σίγουρα, είναι μία πρόκληση σε πολλά επίπεδα το να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, δε θέλω να τα σκέφτομαι πολύ τώρα, καλύτερα να τελειώσει η σεζόν, να πάνε όλα καλά και τότε θα ανοίξω τα χαρτιά μου και θα πάρω την απόφαση για το μέλλον μου, με καθαρό μυαλό.