ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1302 φορές

Γαϊτάνος: «Η ΒΕΡΟΙΑ για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία»

Ο Στέφανος Γαϊτάνος οδήγησε τη «Βασίλισσα του βορρά» στην σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού, ως υπηρεσιακός προπονητής. Στις δηλώσεις του υποστήριξε μεταξύ άλλων πως αυτό το αποτέλεσμα ήταν διέξοδος για την ομάδα.

«Ψάχναμε με πολύ αγωνία μια διέξοδο. Οι τελευταίες ήττες και κακές εμφανίσεις έδειχναν ότι η καλή ομάδα του πρώτου γύρου έχανε τον δρόμο της. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση απέναντι σε μια ομάδα με το κύρος και την ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες έκαναν την υπέρβαση. Στην μιάμιση μέρα που ανέλαβα την ομάδα πρόλαβα και έκανα κάποιες συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και ορισμένα κομμάτια στην τακτική. Η σημερινή νίκη τους ανήκει. Δούλεψαν με πειθαρχία και έδειξαν να αντιλαμβάνονται πώς θα εγκλωβίσουν τον αντίπαλο, πώς θα εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του και πώς θα φτάσουν στη νίκη», είπε αρχικά ο πολύπειρος προπονητής.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Η ομάδα μας κέρδισε άξια τον Παναθηναϊκό και με εγκαρδιότητα αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που στον πρώτο γύρο της έδωσε πολλούς βαθμούς, τον Χοσέ Γκρανέρο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς έπαρση διότι βαθμολογικά το όριο της σωτηρίας έχει ανέβει. Αυτή η ομάδα δεν έπρεπε να κινδυνεύσει. Πρέπει να τερματίσουμε το πρωτάθλημα με επιτυχίες και να ξεκινήσουμε από τώρα το χτίσιμο της νέας ομάδας. Η σωτηρία αυτή ας αποτελέσει απαρχή την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Έκανα ένα ψυχολογικό τρικ. Μου είπαν τα παιδιά πριν το ματς ότι το 4-4-2 δεν το έχουμε παίξει και είναι πολύ επιθετικό σύστημα. Τους είπα ότι δεν πρέπει να φοβηθούν και να βγουν να παίξουν στα ίσια τον Παναθηναϊκό. Παίξαμε κάτι σαν… αμυντική επίθεση με τους Μπεν και Κάμπορα, πάνω στους κεντρικούς αμυντικούς του αντιπάλου».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει αυτό το έργο με τα νέα παιδιά. Είμαι υπέρ αυτής της τακτικής. Μεγάλοι σύλλογοι από τις μεταγραφές οδηγήθηκαν στην καταστροφή. Είναι μεγάλη ομάδα και με αυτό το σκεπτικό που δουλεύει το μέλλον του ανήκει».

Για το αν θα παραμείνει στον πάγκο της ΒΕΡΟΙΑΣ: «Μεγαλώσαμε, φάγαμε την ζωή μας στα γήπεδα. Δεν είναι εύκολο να μπω πάλι σε αυτόν τον τρελό ρυθμό. Είπα στον πρόεδρο ότι πρέπει να δώσει μια λύση. Έκανε επαφές και συζητήσεις με προπονητές. Η ΒΕΡΟΙΑ είναι ομάδα της καρδιάς μας όχι της τσέπης μας. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια που έγινε φέτος θα πρέπει να συνεχιστεί».