ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1184 φορές

Επιτέλους… «Βασίλισσα»!!

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΒΕΡΟΙΑ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας στο Δημοτικό στάδιο με 1-0 του δεύτερου της βαθμολογίας Παναθηναϊκού!

Οι «κυανέρυθροι», με τον Στέφανο Γαϊτάνο στον πάγκο τους, έπαιξαν έξυπνα και παθιασμένα, δείχνοντας ότι άφησαν πίσω τους τις τελευταίες τραγικές εμφανίσεις και θυμίζοντας την ομάδα – μοντέλο του πρώτου γύρου.

Η «Βασίλισσα» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε το σπουδαίο τρίποντο με τέρμα που πέτυχε ο Μπεν στο 36ο λεπτό.  

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό του, ωστόσο η ΒΕΡΟΙΑ γρήγορα πήρε τα ηνία δείχνοντας να πατάει καλύτερα και δημιουργώντας δύο σημαντικές φάσεις.

Στο 5’ ο Μπαργκάν σούταρε από τα αριστερά με τον Στιλ να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 20’ ο Γεωργιάδης βγήκε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στον Μπεν αλλά ο Στιλ στο τετ α τετ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια!

Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 27’ είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Στιλ μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Μπαργκάν από τον άξονα.

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 36’ όταν ο Κάμπορα συνεργάστηκε άψογα με τον Μπεν μέσα στην περιοχή με τον τελευταίο, έπειτα από ωραία ντρίπλα, να σουτάρει δυνατά και να σκοράρει από τα αριστερά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι Βεροιώτες κράτησαν χωρίς δυσκολία το γκολ του Μπεν και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Η «Βασίλισσα» μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 47’ το σούτ του Μπεν από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Παναθηναϊκου, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεν, ο οποίος σούταρε από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Καρέλη να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, έπειτα από ατομική ενέργεια αλλά τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η ΒΕΡΟΙΑ απάντησε στο 70’ και 71’, όταν αρχικά ο Μπεν γύρισε τη μπάλα από τα αριστερά αλλά αυτή κόντραρε σε πόδια παικτών του Παναθηναϊκού και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Στιλ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπεν απ' τα αριστερά, ο Βεργώνης μέσα από την περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά!

Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ οι Βεροιώτες πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις κόντρα επιθέσεις.

Στο 87’ ο Πράνιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Σίλντενφελντ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε από τα δεξιά ο Πράνιτς, ο Καντιμοίρης προσπάθησε να διώξει με τις γροθιές αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του και στην συνέχεια απομακρύνθηκε.

Η πίεση των «πράσινων» αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά αλλά οι Βεροιώτες αντιστάθηκαν σθεναρά και με το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Αρετόπουλου πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη, με την οποία κλείδωσαν ουσιαστικά την παραμονή τους στην κατηγορία!

ΒΕΡΟΙΑ (Στ. Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45’ λ.τ. Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64’ λ.τ. Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (75’ Νέτο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Καρέλης (69’ Κλωναρίδης), Μέντες (46’ Λαγός), Πράνιτς, Πέτριτς, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μαυρίας, Νίνης (59’ Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23/03…