ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εν Βεροία…

Πεζοδρόμια για... αυτοκίνητα

Τελικά κάθε Ελληνας θα πρέπει δίπλα του και έναν αστυνομικό, προκειμένου να μην παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες. Μια βόλτα το πρωί μιας καθημερινής μέρας, αρκεί για να επιβεβαιώσει τον παραπάνω ισχυρισμό μας. Ο φακός της "Β" την Πέμπτη το πρωί "συνέλαβε" και αποτύπωσε πολλές παρανομίες, μεταξύ των οποίων και την κατάληψη των πεζοδρομίων απο σταθμευμένα αυτοκίνητα, είτε προσωρινά, είτε για πολλές φορές, αφού τα περισσότερα, λόγω της ώρας, ήταν παρκαρισμένα απο την προηγούμενη μέρα.

Για όσους έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, με εξαίρεση κάποιες χώρες όπως την Τουρκία ή την Αίγυπτο, αυτό το φαινόμενο σίγουρα δεν το έχουν συναντήσει. Ας γίνουμε λοιπόν λίγο Ευρωπαίοι, σε μερικά πράγματα, κυρίως όμως στην τήρηση της τάξης...

Μόνη της τα είπε, μόνη της τα άκουσε

Ο απολογισμός για το 2012 έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι στον Δήμο Βέροιας. Μόνο που η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη …μόνη της τα είπε, μόνης της τα άκουσε!!!

Από την συνεδρίαση απουσίαζε η μείζονα μειοψηφία (παράταξη Τσαβδαρίδη) διαμαρτυρόμενη θα την καθυστερημένη παράδοση της εισηγητικής έκθεσης (της δόθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης).

Όμως από την συνεδρίαση απουσίαζαν ακόμα και οι μισοί περίπου σύμβουλοι της παράταξης της Δημάρχου, κάτι που δείχνει την αδιαφορία που υπάρχει για έναν απολογισμό χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, παρά μόνο μια τυπική διαδικασία.

Ο συνδυασμός «Νέος Δήμος-Νέα Αρχή» του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με επιστολή που κατέθεσε, κάνει λόγο για «κωμωδία που προσβάλει τους θεσμούς, τις διαδικασίες αλλά κυρίως τον ρόλο μας ως δημοτικούς συμβούλους».

Πάντως αν κρίνουμε από τις παραιτήσεις και τις αποστασιοποιήσεις συμβούλων της παράταξης της Δημάρχου και την «ασθενική» αντιπολίτευση της παράταξης του κ. Τσαβδαρίδη, τότε δικαιολογημένα οι πολίτες χαρακτηρίζουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως ανεπαρκή και προσωποποιημένη σε τρεις-τέσσερις ανθρώπους.

Παρεμπόδισαν το έργο της Πυροσβεστικής

Πολλές φορές στο παρελθόν καταγράφηκε από πολλά μέσα ως πρόβλημα το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων στον πεζόδρομο της οδού Κοντογεωργάκη.

Με αφορμή την πυρκαγιά στην ταβέρνα «Στα καλά καθούμενα» το πρόβλημα ξαναήρθε στην επικαιρότητα.

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά στο φλεγόμενο κατάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει, αρχικά, καθυστέρηση επέμβασης με κίνδυνο μεγαλύτερης επέκτασης της φωτιάς και στην συνέχεια αρκετή παρεμπόδιση στο έργο των ανδρών της υπηρεσίας.

Επειδή θα κουράσουμε επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια, θα πούμε μόνο πως πρέπει επιτέλους ο καθένας μας να αναλάβει τις «ευθύνες» του.

Διαλύθηκε το ιστορικό Β΄ Σ.Σ.

Τίτλοι τέλους έπεσαν για το Β΄ Σώμα Στρατού που έδρευε στη Βέροια. Μετά από 51 χρόνια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η πολιτική του ηγεσία, στα πλαίσια της ύφεσης και της λιτότητας, αποφάσισε να καταργήσει το Α΄ και το Β΄ Σώμα Στρατού.

Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε η τελετή διάλυσης του Σώματος στο οποίο τελευταίος διοικητής του ήταν ο Αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, ενώ έδωσε τον παρόν του και ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

Πλέον ο επιτελικός έλεγχος θα γίνεται από την 1η Στρατιά και στην θέση του Β΄ Σ.Σ. στη Βέροια, θα εγκατασταθεί η 1η Μεραρχία Πεζικού.

Στην τελετή διάλυσης δεν παρέστη η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου διαμαρτυρόμενη για την οριζόντια διάλυση σχηματισμού και δομών, αναφέροντας χαρακτηριστικά για «εξόδιο ακολουθία του Β΄ Σ.Σ.».

Απών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, όπως είπε.

Το Β΄ Σ.Σ. αποτελούσε έναν ιστορικό στρατιωτικό σχηματισμό, με περισσότερο από 100 χρόνια επιχειρήσεων στις μάχες της πατρίδας μας.

Εκδήλωση Βαρλάμη και Θεοδωράκη στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, η εκδήλωση παρουσίαση της συνεργασίας Βαρλάμη-Θεοδωράκη.

Αυτή έγινε στο Ίδρυμα Κακογιάννη και στο πάνελ διακρίνονται από αριστερά οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Χρονάς -εκδότης του περιοδικού “Οδός Πανός”- Μάκης Βαρλάμης και Χαρά Θλιβέρη.

Ο Καθηγητής Μάκης Βαρλάμης παρουσίασε την ταινία του, που έχει αφετηρία το μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού «Κατά Σαδδουκαίων» και ο Βαρλάμης επενδύει το λόγο και τη μουσική με εικόνες, χρώματα και φως και οι τρεις μορφές τέχνης συνδυάζονται σ’ έναν απίστευτο δυναμισμό. Η προβολή της ταινίας και η συζήτηση γι’ αυτήν αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης.

Απεβίωσε ο Νίκος Μαρκαναστασάκης

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε την ζωή του με την Αστυνομία και τη Βέροια, από το Σάββατο δεν είναι ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Νίκο Μαρκαναστασάκη ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 82 χρονών.

Ο Νίκος Μαρκαναστασάκης αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστρατήγου και υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομίας στη Βέροια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για τον ζήλο και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε.

Η εφημερίδα μας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ασυνείδητοι επαγγελματίες

Το συγκεκριμένο επαγγελματικό αυτοκίνητο, το οποίο κάνει διανομή πετρελαίου κατ' οίκον, είναι σταθμευμένο Δευτέρα στις 9 το πρωί  στην αντίθετη λωρίδα στην οδό Μητροπόλεως, κλείνοντας στην κυριολεξία την κυκλοφορία στο ένα ρεύμα.

Δημιουργήθηκε σχεδόν πανικός, αφού τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να κινηθούν, ο οδηγός όμως συνέχισε τη δουλειά του. Αλλωστε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Δεν μπορούσε ο αθεόφοβος, αυτή τη δουλειά να την κάνει το βράδυ ή νωρίς το πρωί, που δεν έχει τόσο κίνηση ο συγκεκριμένος δρόμος.

Φυσικά απούσα ήταν η ...αστυνόμευση.

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή έκθεση «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ» του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας Καθηγ. Ευθύμιου Βαρλάμη στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπως ονομάζεται σήμερα το Μεντρεσέ Τζαμί κοντά στο

Η έκθεση παρουσιάζει 30 έργα μεγάλων διαστάσεων με σκηνογραφικές παραστάσεις  και προσωπογραφίες που αναφέρονται στη σπουδαία κι εμβληματική μορφή του Αποστόλου των Εθνών και στο κοσμοϊστορικό γεγονός της επίσκεψής του στην πόλη

Η είσοδος για το κοινό γίνεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 11.00-13.00 ή κατόπιν συνεννόησης (τα σχολεία και οι φορείς που θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση) στο τηλ. 6978009080 (κ. Γιάνναρης).