ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 914 φορές

Κόλλησε στη λάσπη η ΒΕΡΟΙΑ, 0-1 από τον Εργοτέλη!

Ήττα σοκ γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ στο γήπεδό της από τον Εργοτέλη με 1-0 για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και πλέον μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρεί την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι», δέχθηκαν ένα γρήγορο (και τυχερό) τέρμα από τους Κρητικούς στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να τα βγάλουν πέρα με το αμυντικό τοίχος που έστησαν οι φιλοξενούμενοι, μη μπορώντας να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν κυρίως στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη το «κατενάτσιο» των Κρητικών έγινε ακόμα πιο ασφυκτικό, με τους Βεροιώτες να αδυνατούν να απειλήσουν την άμυνά του Εργοτέλη και μοιραία να γνωρίζουν την ήττα!

Να σημειωθεί ότι το ματς έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο μιας και τις τελευταίες μέρες έβρεχε συνεχώς στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ενώ ως γνωστόν δεν βρέθηκαν φίλαθλοι στις κερκίδες καθώς η αγωνιστική διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης.

Αγωνιστικά, η «Βασίλισσα» ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς έχοντας την κατοχή στα πρώτα λεπτά, με  τους φιλοξενούμενους να είναι όλοι πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Ωστόσο, αυτοί που κατάφεραν να απειλήσουν πρώτοι την αντίπαλη εστία ήταν οι Κρητικοί, οι οποίοι μάλιστα στο 14’ πήραν και το προβάδισμα στο σκορ!

Ήταν ένα κόρνερ που εκτέλεσε από τα δεξιά ο Χαλκιαδάκης, με τη μπάλα να καταλήγει στον Γκέντσογλου που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Τζινάρ να αποκρούει δύσκολα, τη μπάλα να χτυπάει στον Σολάρι και να στρώνεται στον Γκοργκς, ο οποίος με σουτ από κοντά έγραψε το 0-1 για τον Εργοτέλη! Στην φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ!

Μετά το γκολ οι Βεροιώτες ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και πίεσαν την αντίπαλη εστία, όμως είτε από αστοχία είτε από ατυχία δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια.

Στο 17’ το καλό σουτ του Καλτσά από τα δεξιά της περιοχής αποκρούστηκε δύσκολα από τον Σαράνοφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντουμίτρου έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Κάμπορα που σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ!

Στο 26’ ο Βεργώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Καλτσά, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι του και ο ρέφερι του έδειξε την κίτρινη κάρτα και ακύρωσε φυσικά το τέρμα.

Στο 34’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Βάσκες να βγάζει τη σέντρα, τον Ντουμίτρου να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σαράνοφ!

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου να φτάσουν έστω στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρουν, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους.

Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ του Καζναφέρη έξω από την περιοχή στο 44’ που μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Τζινάρ.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση αλλά βρήκε μπροστά της ένα «τοίχος» από παίκτες του Εργοτέλη, που δεν άφηναν τους «κυανέρυθρους» να πλησιάσουν την περιοχή τους!

Ο Γκρανέρο προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, ενώ τα πολλά γεμίσματα που επιχειρούσαν ήταν εύκολη λεία για τους υψηλόσωμους αμυντικούς  του Εργοτέλη.

Μετά το 70’ οι Βεροιώτες έπαιξαν φουλ επίθεση, με τους Κρητικούς να βρίσκουν χώρους και να απειλούν δύο φορές την εστία της «Βασίλισσας»!

Στο 74’ μετά από αντεπίθεση ο Σολάρι έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά αλλά ο Τζινάρ έδιωξε σωτήρια προ του επερχόμενου Ολαϊτάν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ολαϊτάν μπήκε ωραία στην περιοχή της πρώην ομάδας  του αλλά το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τζινάρ και κατέληξε άουτ!

Η «Βασίλισσα» συνέχισε να προσπαθεί για την ισοφάριση και στο 83’ το δυνατό σουτ του Ραούλ Μπράβο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ, ενώ  στο 86’ ο Νέτο μπήκε στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα αλλά το κοντινό πλασέ του Βέρτζου κατέληξε στα χέρια του Σαράνοφ!

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών έγινε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Εργοτέλη με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη αλλά τον διαιτητή Λιαχούδη να διατάσσει να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Το τελικό σφύριγμα του ρέφερι από τη Μακεδονία βρήκε νικητές  τους Κρητικούς με 1-0 και τους Βεροιώτες να προβληματίζουν και πάλι με την απόδοσή τους.

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Βέρτζος, Βεργώνης (78’ Μπαργκάν), Βάσκες (66’ Τάτος), Καλτσάς, Ντουμίτρου, Καμπαγιέρο, Κάμπορα (59’ Ναζλίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Πίτσος, Ρέντζας, Καζναφέρης, Γκέντσογλου (85’ Χαντί), Χαλκιαδάκης (65’ Ολαϊτάν), Ούλα, Λουβιόν, Κοζορώνης, Γκοργκς, Σολάρι (75’ Τζίλας).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 09/03…