ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 887 φορές

ΒΕΡΟΙΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ανάλυση αγώνα

Ξεκινάει και πάλι -μετά από διακοπή μίας εβδομάδας- το πρωτάθλημα της Super League, με την αναμέτρηση της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Εργοτέλη να ανοίγει το Σάββατο (07/03, 15:00) την αυλαία της 27ης αγωνιστικής, τα παιχνίδια της οποίας θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών μετά από απόφαση της Κυβέρνησης!

Η «Βασίλισσα του βορρά», μετά την εντός έδρας ήττα από τον Π.Α.Ο.Κ. θέλει να φτάσει πάση θυσία στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, ώστε από τη μία να «κλειδώσει» οριστικά την παραμονή της στην κατηγορία και από την άλλη να συνεχίσει να έχει βλέψεις (έστω και αμυδρές) για την είσοδό της στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στα θετικά για τον προπονητή των «κυανέρυθρων» Χοσέ Γκρανέρο είναι η επιστροφή από τιμωρία των Μπαλάφα, Βάσκες και Καλτσά, όπως και του Σιρίλ Καλί που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και μετά από πολύ καιρό συμπεριλήφθηκε σε αποστολή.

Από την πλευρά του ο φιλοξενούμενος Εργοτέλης ήρθε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας με πολλά προβλήματα αλλά και στόχο τη νίκη, που θα αυξήσει τις πιθανότητές του για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι, στον «ηλεκτρικό» πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου υπήρξαν το τελευταίο διάστημα αρκετές ανακατατάξεις. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την επιστροφή του Γιάννη Ταουσιάνη στη τεχνική ηγεσία, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας και στο πρόσφατο παρελθόν αλλά σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αποχώρησε για να έρθει ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ωστόσο, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό πριν από περίπου 10 μέρες, ο Ταουσιάνης ανέλαβε ξανά προπονητής με στόχο τη παραμονή του Εργοτέλη στη Super League!

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

ΒΕΡΟΙΑ: Δύο αγωνιστικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Χοσέ Γκρανέρο, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπατιόν (τραυματίας) και Μαραγκού (τιμωρημένος). Ο Ισπανός τεχνικός της "Βασίλισσας" άφησε επίσης εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους τους Μπεν, Μαλόν και Παυλίδη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αρκετές απουσίες έχει ο προπονητής των Κρητικών, Γιάννης Ταουσιάνης. Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι ανέτοιμοι Λεονάρντο και Γιοβάνοβιτς, ο Μπουρσέλης (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και ο τραυματίας Γιουσούφ. Επίσης εκτός είναι οι τιμωρημένοι Λυκογιάννης και Μποέ - Καν.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Τζινάρ, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Μπαλάφας, Βεργώνης, Βάσκες, Τάτος, Καμπαγιέρο, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Καλτσάς, Μπαργκάν, Ναζλίδης, Κάμπορα.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Σαράνοφ, Καβουσάκη, Πίτσο, Φίντελεφ, Λουβιόν, Τζανακάκη, Ρέντζα, Γκορκς, Καζναφέρη, Κοζορώνη, Γκέντσογλου, Χουλά, Καλέ, Χαντί, Μπρούνο, Ολαϊτάν, Τζίλας, Σολάρι.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Λιαχούδης του Συνδέσμου Μακεδονίας ορίσθηκε να διευθύνει το ματς, έχοντας βοηθούς τους Δημητριάδη (Καστοριάς) και Αναστόπουλο (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής είναι ο Κάμπαξης από την Εύβοια.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ

ΒΕΡΟΙΑ: Κάτω από την εστία θα είναι ο Τζινάρ, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Νέτο (δεξιά), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), Βέρτζο και Καλί. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μπαλάφας και Βάσκες ή Βεργώνης, με τον Τάτο πιθανότατα μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Καλτσάς, στο αριστερό ο Μπαργκάν και στην κορυφή αναμένεται να ξεκινήσει ο Ντουμίτρου.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σαράνοφ, δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Τζανακάκης, αριστερά ο Πίτσος και οι Γκορκς – Λουβιόν (Φίντελεφ) θα παίξουν ως κεντρικοί αμυντικοί. Αμυντικό χαφ θα είναι οι Κοζορώνης και Καζναφέρης (Γκέντσογλου), έχοντας μπροστά του τον Μπρούνο. Δεξιά στην επίθεση θα ξεκινήσει πιθανότατα ο γνωστός μας Μάικλ Ολαϊτάν, αριστερά ο Χαντί και στην κορυφή ο Σολάρι.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Φτωχή είναι η προϊστορία που υπάρχει στα παιχνίδια της ΒΕΡΟΙΑΣ με τον Εργοτέλη, καθώς μόλις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τη «Βασίλισσα». Οι «κυανέρυθροι» μετρούν μία μόνο νίκη (1-0 το 2005), άλλη μία έχουν κατακτήσει οι Κρητικοί (0-1 το 2013 στο Καυτανζόγλειο) και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο (1-1 το 2007).