ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 993 φορές

«Χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή η ΒΕΡΟΙΑ (2-0) στη Λιβαδειά!

Επιτέλους νίκη για τη «Βασίλισσα του βορρά»! Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο μετά από αρκετό διάστημα αποχής από τα… τρίποντα, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι «κυανέρυθροι» μπορεί να μην έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο είχαν πολύ καλή αμυντική τακτική και «χτύπησαν» στο κατάλληλο σημείο, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο τέλος της αναμέτρησης με τους Μαραγκό και Καλτσά!

Αναγνωριστικά ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά αλλά γρήγορα οι Βεροιώτες ισορρόπησαν αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μετά το 20λεπτο οι Βοιωτοί ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 27’ απείλησαν για πρώτη φορά στον αγώνα όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορτέγκα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζινάρ.

Στο 34’ οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή, όταν το σουτ του Μάντζιου λίγο έξω από την περιοχή αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Τζινάρ.

Δύο λεπτά αργότερα ο η ΒΕΡΟΙΑ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ντουμίτρου να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Σηφάκη να αποκρούει δύσκολα και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Η τελευταία καλή στιγμή του μέτριου πρώτου μέρους έγινε στο 40’ όταν ο Στάθης έβγαλε επικίνδυνη σέντρα σουτ από τα δεξιά αλλά ο Νέτο απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50’ είχαν μια σημαντική ευκαιρία, όταν ο Μάντζιος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, εντός της περιοχής της ΒΕΡΟΙΑΣ αλλά ο Τζινάρ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ξεπέρασε με ωραία ενέργεια τον Βέρτζο, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ και μάλιστα από καλή θέση.

Στο 72’ και πάλι ο Μάντζιος έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά που όμως κατέληξε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός του Λεβαδειακού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η «Βασίλισσα» στα τελευταία λεπτά βγήκε από το… καβούκι της και κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία στην πρώτη της καλή φάση στην επανάληψη και μάλιστα με έναν τρόπο με τον οποίο δέχθηκε φέτος πολλά τέρματα!

Ήταν το 84ο λεπτό όταν ο Μπεν εκτέλεσε φάουλ και ο Στέλιος Μαραγκός με εξ επαφής πλασέ εν κινήσει έγραψε το 0-1 για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Οι «κυανέρυθροι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου διπλασίασαν τα τέρματά τους κλειδώνοντας την σπουδαία νίκη τους!

Ο Γεωργιάδης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από αριστερά και έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Καλτσά, ο οποίος με εξαιρετικό απευθείας σουτ έγραψε το τελικό 0-2!

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Σηφάκης, Τρισποτσέρης (62’ Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (55’ λ.τ. Κατίδης), Τομάς, Ορτέγκα (75’ Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεβ, Γκόμες.

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάσκες (82’ Βεργώνης), Καλτσάς, Τάτος (67’ Καμπαγιέρο), Ντουμίτρου (75’ Γεωργιάδης), Μπεν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «Κ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16/02…