ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1148 φορές

Δικαιώθηκε η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, αλλά…

Όπως αναμενόταν η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τις αποδίδονταν για δύο ύποπτα παιχνίδια, αυτά με Ολυμπιακό (3-0) και Π.Α.Ο.Κ. (4-1) εκτός έδρας.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League τονίζει στην απόφασή της ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για να κρίνει ένοχη την «Βασίλισσα», ενώ δημοσιεύει και το σκεπτικό των αποφάσεων, όπου υπογραμμίζεται η έλλειψη στοιχείων.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

*Δείτε το σκεπτικό εδώ

Η… ρετσινιά έμεινε!

Μπορεί η ΒΕΡΟΙΑ να δικαιώθηκε αλλά πραγματικά είναι πολύ άσχημο να σπιλώνονται διοικήσεις και ποδοσφαιριστές ομάδων και οι ίδιες οι ΠΑΕ, κυρίως γιατί ο φάκελος που φτάνει από την UEFA στην ΕΠΟ χρησιμοποιείται από συγκεκριμένα ΜΜΕ στο βωμό της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας.

Για έναν ολόκληρο γύρο η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατά διαστήματα λοιδορούνταν από δημοσιογράφους για ύποπτα παιχνίδια, ενώ τώρα που αθωώθηκε είναι σίγουρο ότι δεν θα δοθεί αυτή η διάσταση στο συγκεκριμένο γεγονός αλλά θα περάσει στα… ψιλά γράμματα!

Επειδή κατά καιρούς υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις και με άλλες ομάδες, καλό θα ήταν τόσο η ΕΠΟ από την οποία «διαρρέουν» πληροφορίες για ύποπτα ματς, όσο και η Σούπερ Λιγκ που εκδίδει ανακοινώσεις καλώντας τις ΠΑΕ σε απολογία, να είναι πιο προσεκτικές για να μην παρατηρείται το φαινόμενο της σπίλωσης των ομάδων.