ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 872 φορές

«Ναυάγιο» της ΒΕΡΟΙΑΣ και συντριβή 4-0 στην Κέρκυρα!

Βαριά ήττα με σκορ 4-0 γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι» παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στο πρώτο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ, με τη μεσοαμυντική τους γραμμή στην κυριολεξία να πελαγοδρομεί και την επίθεση να είναι εντελώς ακίνδυνη!  

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γκρανέρο βελτιώθηκαν αισθητά, πίεσαν πολύ περισσότερο την εστία της Κέρκυρας αλλά είτε από ατυχία, είτε από αστοχία δεν κατάφεραν να σκοράρουν γρήγορα για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο τέλος πέτυχαν ένα ακόμη γκολ, πανηγυρίζοντας μια πολύ σπουδαία νίκη!

Να σημειωθεί ότι το ματς έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, ενώ οι Βεροιώτες έχουν παράπονα και από τη διαιτησία του αγώνα που σε αρκετές φάσεις τους αδίκησε κατάφορα, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την βαριά ήττα!

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τη ΒΕΡΟΙΑ! Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις τους και στο 3’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χαβίτο από δεξιά έβγαλε μόνο του τον Μαρκόβσκι (που ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ) ο οποίος όμως βρήκε τη μπάλα πέφτοντας και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια σε κενή εστία!

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γρηγορίου άνοιξε το σκορ! Ο Μαρκόβσκι αμαρκάριστος έξω από την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ έπιασε το δεξί σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καντιμοίρη, βρήκε το αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 7’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Kόντο να κάνει την ατομική προσπάθεια από αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή αλλά τον Καντιμοίρη να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης της Κέρκυρας.

Στην συνέχεια και για ένα δεκάλεπτο οι Βεροιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 11’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή όταν το σούτ του Παυλίδη κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή και κατέληξε κόρνερ.

Στο 17’ οι Κερκυραίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους! Ο Κόντος βγήκε μόνος του από αριστερά και γύρισε για τον επερχόμενο Μαρκόβσκι, η πρώτη του προσπάθεια του οποίου αποκρούστηκε στη γραμμή από τον Μαλόν, αλλά ο Σέρβος στην επαναφορά έκανε το 2-0 σε άδεια εστία, εκμεταλλευόμενος τα τεράστια κενά της Βεροιώτικης άμυνας!

Στα επόμενα 10 λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τον Χαβίτο στο 22’ να εκτελεί φάουλ από αριστερά και τον Βεργώνη με κεφαλιά να στέλνει άθελά του τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακά του για το 3-0!!

Τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλλειψε να γίνει το 4-0 καθώς ο Κόντος μπήκε από δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά, για να διώξει τελευταία στιγμή ο Αμαραντίδης!

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 40’ και πάλι για τους γηπεδούχους, με τον Χαβίτο να βγαίνει μόνος του με τρεις παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ αλλά να κόβεται στην περιοχή, και στη συνέχεια ο Αμαραντίδης να τροφοδοτεί λανθασμένα τον Ζορμπά που έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο!

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ και στο 43’ ο Μπαργκάν μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε λίγο μέσα σε αυτήν, αλλά ο διαιτητής αντί για πέναλτι υπέδειξε φάουλ! Το χτύπημα ανέλαβε ο Καλτσάς αλλά ο Σέτκους έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι Βεροιώτες μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 46’ ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή και έπιασε καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Στο 47’ ο Μπαλάφας έκανε το σουτ από το ημικύκλιο αμαρκάριστος αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και ένα λεπτό αργότερα ο Ντουμίτρου από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο!

Στο 51’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Μαρκόφσκι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΒΕΡΟΙΑ έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Ραούλ Μπράβο έκβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Βεργώνης βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μπεν, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ!

Η «Βασίλισσα» συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την αντίπαλη εστία και στο 59’ ο Σέτκους απέκρουσε εντυπωσιακά το ωραίο δυνατό σουτ που έκανε ο Καλτσάς έξω από την περιοχή. Στο 60’ ο Καλτσάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά ολομόναχος στη μικρή περιοχή, αλλά ο Σέτκους έδιωξε με εκπληκτική επέμβαση, ενώ στο 61’ το απ' ευθείας φάουλ του Μπεν από πλάγια δεξιά πέρασε λίγο άουτ στο απέναντι δοκάρι!

Όσο περνούσε η ώρα και δεν έμπαινε το γκολ, οι Βεροιώτες έριχναν την απόδοσή τους, με την επόμενη καλή φάση να γίνεται στο 81’ όταν μετά από φάουλ του Καλτσά, ο Μπαλάφας έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η Κέρκυρα πέτυχε και τέταρτο γκολ μετατρέποντας σε θρίαμβο τη νίκη της! Ήταν το 85’ όταν ο Κόντος επιχείρησε το δεξί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Καντιμοίρη που δεν είχε οπτική επαφή και κατέληξε στα δίχτυα του για το τελικό 4-0!

Το μόνο που «κατάφεραν» οι παίκτες του Γκρανέρο ήταν να χάσουν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ντουμίτρου έκανε τη σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Κάμπορα που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν κατάφερε να την βρει και να την στείλει στα δίχτυα του Σέκτους!

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ναγιάρ (62’ Παρασκευαϊδης), Καρντόσο, Χαβίτο, Κόντος, Ζορμπάς (88’ Κουμπούτια), Μαρκόβσκι (82’ Καϊκούτ).

ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Όστοϊτς (46’ Ντουμίτρου), Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπατιόν, Καλτσάς, Μπαργκάν, Παυλίδης (46’ Μπαλάφας), Μπεν (76’ Κάμπορα).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «Κ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 26/01…