ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1214 φορές

Ντεφορμέ η ΒΕΡΟΙΑ, 1-1 με τον Απόλλων Σμύρνης

Μία ακόμη μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η «Βασίλίσσα του βορρά», η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλων Σμύρνης στο Δημοτικό στάδιο, για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο, παίζοντας με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, προβλημάτισε με την απόδοσή της για μία ακόμη φορά και έδειξε ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, ωστόσο πέτυχε μια σημαντική πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης και την ερχόμενη Παρασκευή θα μάθει τον αντίπαλό της.

Αγωνιστικά, το ματς ξεκίνησε με τη ΒΕΡΟΙΑ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μη μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Απόλλωνα, ο οποίος αγωνιζόταν με σφιχτή αμυντική τακτική.

Σε μια αντεπίθεση ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, εκμεταλλευόμενοι και την αδράνεια των παικτών της «Βασίλισσας»! Ήταν το 22ο λεπτό όταν ο Σέτι έβγαλε ωραία μπροστινή μπαλιά για τον Αλίπιο, ο οποίος απέναντι από τον Τζινάρ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1!

Δύο λεπτά αργότερα η ΒΕΡΟΙΑ άγγιξε την ισοφάριση, σε μια περίεργη φάση! Ο Παυλίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος απέκρουσε προσωρινά αλλά η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τους Παυλίδη και Γεωργίου να τρέχουν προς το τέρμα και τον μέσο της «Βασίλισσας» να φαίνεται να την διώχνει πάνω από τη γραμμή σαν αμυντικός του Απόλλωνα και να αποσοβεί το γκολ!! Ωστόσο στο ριπλέι φάνηκε ότι τη μπάλα απέκρουσε ο παίκτης του Απόλλωνα, ο οποίος θα έπρεπε να αποβληθεί και να δοθεί πέναλτι στη ΒΕΡΟΙΑ!

Στο 33’ οι Βεροιώτες πέτυχαν γκολ όταν ο Καλί γύρισε στον Χάσελμπαϊνκ και αυτός με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε ανεξήγητα το τέρμα δίνοντας επιθετικό φάουλ στον Γάλλο αμυντικό της «Βασίλισσας»!!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάνε ισόπαλοι στα αποδυτήρια, με τον Μπαργκάν να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, τον Πίτκα να αποκρούει προσωρινά και τον επερχόμενο Μπεν να μην καταφέρνει από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ, με τον Γκρανέρο να περνάει στο ματς και τους Καλτσά, Κάμπορα. Ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Πίτκα, καθώς τα χαλούσαν πάντα στην τελική τους προσπάθεια.

Μετά το 70’ οι «κυανέρυθροι» αύξησαν την πίεσή τους και είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως να λέει όχι στο σουτ του Βεργώνη στο 74’, στην κεφαλιά του Μπεν στο 75’ και στο σουτ του νεοεισελθόντα Σέντρικ στο 76’!

Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 77’ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Χάσελμπαϊνκ από κοντά έστειλε πεσμένος τη μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα, γράφοντας το 1-1.

Οι Βεροιώτες συνέχισαν να παίζουν στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάτι καλό, με το ισόπαλο σκορ να μένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ντίτσου από την Πρέβεζα.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Εσπάρθα, Καλί, Όστοϊτς, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Άρτσε (75’ Σέντρικ), Χάσελμπαϊνκ, Μπαργκάν (58’ Κάμπορα), Παυλίδης (58’ Καλτσάς), Μπεν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης (65’ Κοτσώνης), Γκόλιας, Κύργιας, Σέτι, Χατζής, Γεωργίου, Καραδέμητρος, Αλίπιο (59’ Γκονζάλες), Κυβελίδης, Βάντερσον (73’ Λαγός).

* Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου η Ερμιονίδα νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΒΕΡΟΙΑ 7
2. Απόλλων Σμ. 5

3. Ερμιονίδα 3
4. Εργοτέλης 1