ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1062 φορές

«Μπλακ άουτ» της ΒΕΡΟΙΑΣ και βαριά ήττα από τον Παναιτωλικό!

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2015 η «Βασίλισσα του βορρά».

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο ηττήθηκε με… κατεβασμένα χέρια από τον ανώτερο και ποιοτικότερό της Παναιτωλικό με 3-1, γνωρίζοντας την πρώτη της εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ!

Ελαφρυντικό για τους «κυανέρυθρους» αποτελεί σίγουρα το γεγονός ότι είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες, με τον Ισπανό τεχνικό να μην διαθέτει τις εναλλακτικές λύσεις που είχε σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό στο πρώτο 10λεπτο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στη Βεροιώτικη εστία.

Στην συνέχεια οι «κυανέρυθροι» ισορρόπησαν το ματς και στο 12’ είχαν την πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενουμένων, όταν ο Ντουμίτρου γύρισε από τα αριστερά αλλά ο Ετζεγκέλε έδιωξε προ του Κάμπορα.

Μέχρι το 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές, με τον Κάμπορα στο 18’ να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά αλλά να ανακόπτεται σωτήρια από τον Ετζεγκέλε και στο 20’ το σουτ του Μπεν από καλή θέση να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο Παναιτωλικός στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς ευτύχησε να ανοίξει και το σκορ! Ήταν το 27ο λεπτό όταν ο Μαρτίνες έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Καλί στην προσπάθεια του να διώξει με το κεφάλι έβγαλε τον Κάπελ απέναντι από τον Καντιμοίρη και αυτός με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1!

Η «Βασίλισσα» προσπάθησε να «απαντήσει» γρήγορα και στο 32’ ο Ντουμίτρου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μπρακάλι, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Ιταλού επιθετικού, αποσοβώντας σίγουρο γκολ!

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Γκρανέρο προσπάθησε να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση, ωστόσο η μοναδική καλή στιγμή που είχε ήταν ένα σουτ του Σέντρικ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο κόντραρε στο πόδι του Μαρτίνες και έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπρακάλι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου, όμως και πάλι στην πρώτη του επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν! Ήταν το 54’ όταν ο Άλβες έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Βιγιαφάνες, αυτός εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια του Σέντρικ και με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά της περιοχής έκανε το 0-2!

Τα πράγματα από εκεί και πέρα έγιναν πολύ δύσκολα για τη «Βασίλισσα», καθώς ανοίχτηκε περισσότερο στο γήπεδο και οι πολύ επικίνδυνοι μεσοεπιθετικοί του Παναιτωλικού έφταναν όποτε ήθελαν στην περιοχή του Καντιμοίρη.

Στο 62’ πάντως οι Βεροιώτες λίγο έλλειψε να μειώσουν το σκορ, αλλά ο Μπεν από κοντά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Παυλίδη, με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι στην συγκεκριμένη φάση για χέρι του Κέβιν, αλλά τον διαιτητή να διατάσει να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 63’ οι φιλοξενούμενοι τριπλασίασαν τα τέρματά τους φεύγοντας υποδειγματικά σε μία ακόμη αντεπίθεση, με τον Μαρτίνες από αριστερά να βγάζει τον Βιγιαφάνες μόνο με τον Καντιμοίρη και αυτός με πλασέ να γράφει το 0-3!!

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής, αλλά ήταν άστοχοι και άτυχοι στην τελική τους προσπάθεια. Στο 65’ ο Μπρακάλι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ντουμίτρου, στο 66’ ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε το χλιαρό σουτ του Καλτσά, ενώ στο 67’ νέο σουτ του Καλτσά πέρασε σύρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι!

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπρακάλι μπλόκαρε και πάλι το σουτ του Βεργώνη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Παυλίδη στο 87’.

Το μόνο που κατάφεραν οι Βεροιώτες ήταν να μειώσουν τελικά σε 3-1 με ωραίο σουτ του Καλτσά λίγο έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μπρακάλι!

ΒΕΡΟΙΑ (Χ. Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Τσιάμης, Αμαραντίδης, Καλί, Όστοϊτς, Μπατιόν, Σέντρικ (55’ Βεργώνης), Καλτσάς, Ντουμίτρου, Μπεν, Κάμπορα (55’ Παυλίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Κούσας, Εντζεγκέλε, Κέβιν, Γοδόι (88’ Κουτρουμάνος), Φωτάκης, Μαρτίνεζ, Βιγιαφάνες (68’ Μύγας), Κάπελ, Άλβες (84’ Βασιλείου).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 05/12…