ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1487 φορές

ΒΕΡΟΙΑ: Ο Χοσέ Γκρανέρο… αποκαλύπτεται!

Στα 51 του χρόνια βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων της πατρίδας του. Η ΒΕΡΟΙΑ για τον Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήταν εκτός των άλλων ένα προσωπικό στοίχημα, καθώς δεν ήταν μόνο το γεγονός του ότι έβγανε για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, ήταν και ότι αναλάμβανε για πρώτη φορά τις τύχες μίας ομάδας που αγωνίζεται σε επίπεδο Α’ Εθνικής, σε μία χώρα.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της δικής του προπονητικής καριέρας τον συναντούσε κάποιος μόνο σε ομάδες της Β’ και Γ΄ κατηγορίας. Λίγους μόνο μήνες μετά και έχοντας πια ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τη ΒΕΡΟΙΑ για το 2014, η ομάδα της Ημαθίας θεμελιωμένα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη αυτού του πρωταθλήματος.

Και ο Γκρανέρο από εκεί που το καλοκαίρι απαντούσε σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουνε με τον στόχο παραμονής για την ΒΕΡΟΙΑ, τώρα μιλάει για μία ομάδα που βρίσκετε στην πρώτη 5αδα της κατηγορίας

Ο Ιβηρας τεχνικός, με την πολύτιμη βοήθεια του μεταφραστή του, Αντώνη Σαριόγλου, μίλησε στο sdna.gr για την πορεία της ΒΕΡΟΙΑΣ, την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, την πληθώρα επιλογών που έχει στο ρόστερ του, τον Κίκε Ερνάντεθ, αλλά και τον νέο πρόεδρο της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη.

-Κ. Γκρανέρο ερχόμενος στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ, πιστεύατε πως η ομάδα θα ήταν τόσο ψηλά στην βαθμολογία;
«Όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα πως θα είμαστε τόσο ψηλά στην βαθμολογία. Όταν χτίζαμε αυτή την ομάδα είχαμε εντελώς διαφορετικό στόχο. Από το πρωτάθλημα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες και θέλαμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούμε την παραμονή μας. Αυτός ήταν ο στόχος. Οι παίκτες μου όμως ανταποκρίθηκαν άψογα σε όλα και φτάσαμε πλέον να διεκδικούμε διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα».

-Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ΒΕΡΟΙΑΣ αριθμεί 33 παίκτες. Σας είναι πρόβλημα αυτό;
«Είναι και πολύ δύσκολο, αλλά και περίπλοκο. Εχουμε όμως την τύχη να έχουμε μέσα στην ομάδα σωστούς επαγγελματίες, άριστους χαρακτήρες, άψογα αποδυτήρια και αυτό διευκολύνει πολύ την κατάσταση».

-Καλτσάς, Μπαργκάν, Γεωργιάδης, Μπεν, Κάμπορα, Ντουμίτρου, Κατίδης, Βούκιτς είναι ορισμένοι από τους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ σας και αγωνίζονται στην μεσοεπιθετική γραμμή. Πως αποφασίζετε για την ενδεκάδα;
«Δεν σας κρύβω πως για εμένα μου είναι πλέον πρόβλημα, όχι μόνο το να βγάλω την ενδεκάδα, αλλά ακόμα και την αποστολή, αφού κάθε φορά θα πρέπει αξιόλογοι παίκτες να μείνουν εκτός αποστολής. Γύρω στους 15 επαγγελματίες παίκτες κάθε φορά».

-Μέχρι τώρα η ΒΕΡΟΙΑ, έχει παραγωγή τερμάτων στην επίθεση, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Εκτιμάτε πως δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα σας;
«Δεν θεωρώ αδύνατο σημείο την άμυνα. Σίγουρα έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που είναι πολύ επιθετικογενείς, αυτή είναι η ιδέα μας. Η φιλοσοφία μας αυτή ωστόσο εμπεριέχει ένα μεγάλο βαθμό ρίσκου για την άμυνά μας. Όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε αυτή την ταυτότητα που έχουμε δώσει στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ μέχρι σήμερα».

-Για δεύτερη σεζόν ο Γιώργος Καντιμοίρης είναι το Νο1 κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Αξίζει μία ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδος;
«Ο Καντιμοίρης κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον επαγγελματισμό του και την απόδοσή του. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να σταθεί επάξια σε οποιαδήποτε πρόκληση στην καριέρα του, άρα και σε μία ενδεχόμενη κλήση στην Εθνική Ελλάδος».

-Η παρουσία σας στην ΒΕΡΟΙΑ και στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί για εσάς προσωπικό στοίχημα, δεδομένου πως για πρώτη φορά βγαίνετε από τα σύνορα της χώρας σας για να εργαστείτε σε μία ομάδα;
«Φυσικά. Είναι προσωπικό και επαγγελματικό στοίχημα για εμένα. Εχω την αίσθηση πως δεν έκανα λάθος επιλογή. Εγκλιματίστηκα γρήγορα και νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

-Τι σας είπε ο Κίκε Ερνάντεθ για να σας πείσει να έρθετε στη ΒΕΡΟΙΑ;
«Ηταν πολύ εύκολο για τον Κίκε να με πείσει να έρθω. Μου μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα τις τρεις σεζόν που δούλεψε εδώ. Με έπεισε γρήγορα πως είναι ευκαιρία για μένα και πως θα με βοηθήσει πολύ στην μετέπειτα καριέρα μου».

- Πόσο εύκολο είναι για εσάς η μετάβαση σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, από αυτά της Β’ και Γ’ που συμμετείχατε στην χώρα σας μέχρι πρότινος;
«Καθόλου δύσκολο. Τα αποδυτήρια σε μία ομάδα οποιαδήποτε κατηγορίας δεν έχουν διαφορές. Με την εμπειρία και τις φιλοδοξίες που είχα πίστευα πως μπορούμε να χτίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, κάτι που νομίζω πετύχαμε».

-Η ομάδα σας έχει παίξει και με τον Π.Α.Ο.Κ. και με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ποια ομάδα θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα;
«Είναι και οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και θα παλέψουνε μέχρι το τέλος για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα και είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη κουβαλάει την εμπειρία στην κατάκτηση τίτλων».

-Θα θέλαμε το δικό σας σχόλιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως το ζείτε αυτούς τους μήνες που είστε στην χώρα μας…
«Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει στην νίκη. Ολες οι ομάδες με όσα εφόδια έχουν παλεύουν για την νίκη και δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι».

-Συνεργάζεστε με μία νέα διοίκηση, όπως αυτή του Θεόδωρου Καρυπίδη. Ποιες οι εντυπώσεις από την μέχρι τώρα συνεργασία σας;
«Είναι ένας νέος άνθρωπος που μπήκε στο ποδόσφαιρο με πολλά όνειρα και αισιοδοξία. Εχει νέες ιδέες και προσπαθεί να αλλάξει εικόνα στην ομάδα. Παλεύει καθημερινά να βελτιώσει την ομάδα σε όλους τους τομείς έχοντας ξεκάθαρους στόχους».

Η επίσκεψη στην Βεργίνα, η μεσογειακή διατροφή και ο γιος του…

Η κουβέντα μας με τον Χοσέ Γκρανέρο δεν έμεινε μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Ρωτήσαμε τον Ισπανό τεχνικό για τη ζωή του στην Ελλάδα,την οικονομική κρίση, την ελληνική κουζίνα, αλλά και τον γιο Μπόρχα Γκρανέρο, που αγωνίζεται στην Ρασίνγκ Σανταντέρ, ομάδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

-Πως ζει στην Ελλάδα ένας Ισπανός;
«Περνάω πάρα πολύ καλά. Νιώθω άνετα στην Ελλάδα. Είμαστε λαοί της Μεσογείου και έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Στην Ελλάδα ποτέ δεν ένιωσα ξένος».

-Νιώθετε την κρίση στην Ελλάδα;
«Ναι. Φαίνεται και είναι λυπηρό. Βλέπω καθημερινά ανθρώπους να δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Δυστυχώς, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη δική μου χώρα».

-Ποιες οι διαφορές Ισπανικής με Ελληνική κουζίνα;
«Υπάρχουν κάποιες διαφορές. Αλλά η Ελληνική κουζίνα είναι υπέροχη. Προτιμώ βέβαια την Μεσογειακή διατροφή που έχω συνηθίσει και από την Ισπανία. Βέβαια, επί της ευκαιρίας θέλω να πω πως ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο παραδοσιακός καφές. Ο φραπές. Τον λατρεύω (γέλια)».

-Ακούτε ελληνική μουσική;
«Ακούμε λαϊκά στο λεωφορείο στις αποστολές. Ομολογώ μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά μου είπαν πως αν δεν επισκεφτώ τα μπουζούκια δεν θα έχω δει τίποτα από Ελλάδα (γέλια)».

-Εχετε προλάβει να επισκεφθείτε κάποιο άλλο μέρος ή πόλη της Ελλάδος;
«Ναι. Την υπέροχη Θεσσαλονίκη, την ιστορική Βεργίνα και είδα και ελάχιστα την Αθήνα. Όλα τα μέρη είναι εκπληκτικά».

-Ο γιος σας αγωνίζεται σε ομάδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τις ικανότητές του στο ποδόσφαιρο…
«Δεν έχω αντικειμενικά κριτήρια. Δεν είναι σωστό και επαγγελματικό να τον κρίνω εγώ. Απλά προσπαθώ να του περάσω στοιχεία ταπεινότητας και σωστής ποδοσφαιρικής παιδείας που χρειάζεται για να κάνει καριέρα. Με νοιάζει να είναι σωστός άνθρωπος στην ζωή και μετά καλός ποδοσφαιριστής».