ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 782 φορές

Παρέμεινε απόρθητο το… κάστρο της «Βασίλισσας»!

Άλλη μια νίκη σημείωσε στο γήπεδό της η ΒΕΡΟΙΑ, μένοντας για μία ακόμη αγωνιστική στα ψηλά σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο επικράτησε με 2-0 της ουραγού Νίκης Βόλου στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, με τέρματα των Κάμπορα και Καλτσά, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «κυανέρυθρων», με τους φιλοξενούμενους να παρατάσσονται με σφιχτή αμυντική τακτική, παίζοντας με σύστημα 5-4-1 και διπλή ζώνη άμυνας, με σκοπό να κρατήσουν το μηδέν παθητικό και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο δυσκόλεψε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν την εστία του Δημιζά.

Στο 8’ οι «κυανέρυθροι» είχαν την πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενουμένων, όταν η κεφαλιά του Βεργώνη απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή προ του Κάμπορα.

Στο 17’ και πάλι ο Αλέξης Βεργώνης απείλησε την εστία της Νίκης, αλλά το σουτ που επιχείρησε ανενόχλητος από το ύψους του πέναλτι, έφυγε πάνω από τα δοκάρια!

Πέντε λεπτά αργότερα οι Βολιώτες είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν ο Μουζακίτης έκανε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Γκρανέρο συνέχισαν να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι και το 38’. Στο λεπτό αυτό οι Βεροιώτες βγήκαν ωραία στην επίθεση με τον Βάσκες να βγάζει όμορφη μακρινή μπαλιά για τον Μπαργκάν, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Κάμπορα με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Δημιζά γράφοντας το 1-0!

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» μπήκαν πολύ δυνατά με σκοπό να πετύχουν ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη τους.

Στο 46’ λίγο έλλειψε να κάνουν το 2-0 όταν μετά από σέντρα του Καλτσά από δεξιά, ο Μπεν πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν την βρήκε όπως ήθελε, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Το ματς συνέχισε να … γέρνει προς την περιοχή της Νίκης, με τους Βεροιώτες όμως να μην καταφέρνουν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ τους Βολιώτες να ψάχνουν κάτι καλό στις αντεπιθέσεις χωρίς επιτυχία.

Στο 77’ ο Μπεν δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Καλτσά από δεξιά, χάνοντας μετά από ώρα μια καλή ευκαιρία για τη «Βασίλισσα».

Το εύθραυστο 1-0 παρέμεινε μέχρι και το 84’ όταν οι Βεροιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους με το Νίκο Καλτσά.

Η φάση ξεκίνησε με όμορφη μπροστινή μπαλιά του Βούκτις για τον Μπεν, ο οποίος από αριστερά έβγαλε μπαλιά "πάρε-βάλε" στον Βεροιώτη μεσοεπιθετικό, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0!

Στο 85' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "απαντήσουν", αλλά το δυνατό σουτ του Ροτζέριο Μάρτενς από το ύψος της περιοχής κατέληξε λίγο άουτ!

Μέχρι το φινάλε χάθηκαν δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, με τον Καλτσά στο 88’ και τους Βούκιτς και Ντουμίτρου στις καθυστερήσεις να μην καταφέρουν να νικήσουν τον αντίπαλο γκολκίπερ και το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παππά.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Βεργώνης, Βάσκες (86’ Άρτσε), Καλτσάς, Μπαργκάν (81’ Ντουμίτρου), Μπεν, Κάμπορα (68’ Βούκιτς).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δημιζάς, Μαρινάκης, Τσουκάνης (65’ Σταμπολζίεφ), Μαχλελής (81’ Τζιώρας), Αργύρης, Ιβενς, Καρασαλίδης, Αναστασόπουλος (86’ Γιαννιτσάνης), Μουζακίτης, Μάρτενς, Σκούρτης.