ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 927 φορές

Επιστροφή στις νίκες για τη "Βασίλισσα", 2-0 τον Πλατανιά

Στις νίκες επέστρεψε η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία επικράτησε δίκαια με 2-0 του Πλατανιά στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τους Κρητικούς και με δύο τέρματα των Μπαλάφα και Κάμπορα έφτασαν μετά από αρκετό καιρό στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Αγωνιστικά, η «Βασίλισσα» μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με τους παίκτες της να αναζητούν από τα πρώτα λεπτά το γκολ.

Έτσι, αφού στο 4’ το σουτ του Μπαργκάν κατέληξε ψηλά άουτ και στο 7’ το πλασέ του Ντουμίτρου από πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμο, δύο λεπτά αργότερα οι Βεροιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ήταν το 9ο λεπτό όταν ο Ντουμίτρου έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπαλάφας ανενόχλητος μέσα στην περιοχή με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0 για τους «κυανέρυθρους»!

Οι παίκτες του Γκρανέρο συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 16’ έφτασαν κοντά στο 2-0 αλλά ο γκολκίπερ του Πλατανιά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Ντουμίτρου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον ρυθμό και στο 24’ είχαν την πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Καντιμοίρη, αλλά το σουτ του Τόρες από τον άξονα κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Βεροιώτικης εστίας.

Η απάντηση των «κυανέρυθρων» ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα ο Καλτσάς σούταρε από τα δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 31’ νέα καλή ευκαιρία για τους Βεροιώτες, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά από τα δεξιά, ο Κάμπορα έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 35’ νέο σουτ του Καλτσά από καλή θέση πέρασε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια σημαντική ευκαιρία για κάθε ομάδα, με τον Τετέ στο 44’ να πιάνει καλό σουτ από τον άξονα που έφυγε μόλις άουτ και τον Ντουμίτρου ένα λεπτό αργότερα να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά τη μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Δημήτρη (οι Βεροιώτες ζήτησαν πέναλτι) και να απομακρύνεται.

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» μπήκαν και πάλι καλύτερα και στο 56’ ο Καλτσάς σούταρε από αριστερά αλλά η μπάλα προσέκρουσε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 57’ ο Κάμπορα βρήκε ωραία τον Ντουμίτρου, αυτός έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Ολιμπά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όταν ο Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσουράκη, αρχικά ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια η προβολή του επιθετικού του Πλατανιά προσέκρουσε στο δοκάρι!

Η υπεροχή της «Βασίλισσας» καρποφόρησε τελικά στο 60’ όταν ο νεοεισελθόν Μπεν πραγματοποίησε δυνατό σουτ από τον άξονα, ο Ολιμπά απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Κάμπορα από κοντά έγραψε το 2-0!

Στην συνέχεια ο ρυθμός της ΒΕΡΟΙΑΣ έπεσε κάπως, με τους παίκτες της να προσέχουν περισσότερο την μεσοαμυντική τους λειτουργία. Έτσι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να μειώσουν το σκορ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στο 78’ έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1 όταν ο Ζαραδούκας έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Ζιλβάν!

Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τους Βεροιώτες να παίρνουν το τρίποντο και να παραμένουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Με λίγα λάθη ήταν η διαιτησία του Κουκουλάκη από το Ηράκλειο και των βοηθών του Ακρίβου (Αθηνών), Κούλα (Ξάνθης).

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Βέρτζος (68’ λ.τ. Όστοϊτς), Καλί, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, Βάσκες (65’ Βεργώνης), Καλτσάς, Μπαργκάν (59’ Μπεν), Ντουμίτρου, Κάμπορα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Αποστολόπουλος (65’ Γιακουμάκης), Δημήτρης, Τόρρες, Μπανανά, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας, Φιγκέιρα (50’ Τσουράκης), Τετέ, Μιλούνοβιτς (75’ Ζιλβάν), Κουλιμπαλί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 08/12…