ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 918 φορές

Λύγισε με 10 παίκτες η ΒΕΡΟΙΑ στη Λεωφόρο

Δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό η ΒΕΡΟΙΑ στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τους «πράσινους» και παρότι δεν έπιασε καλή απόδοση, θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί και η διαιτησία του αγώνα ήταν περισσότερο... αντικειμενική.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα ήταν αυτή στο 25ο λεπτό, όταν ο Μαλόν ανέτρεψε τον Μπεργκ που ετοιμαζόταν να σκοράρει και ο διαιτητής απέβαλε τον αμυντικό της ΒΕΡΟΙΑΣ και υπέδειξε το πέναλτι, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία της «Βασίλισσας».

Από την πλευρά τους οι Βεροιώτες προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα και στο 13’ θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλό, όταν ο Μπαλάφας έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Καλτσά, ο οποίος έφευγε μόνος απέναντι στον Στιλ, καλυπτόμενος από έναν αμυντικό, όμως ο βοηθός έκοψε λανθασμένα την φάση βλέποντας οφσάιντ!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 18’ από πλευράς Παναθηναϊκού, όταν ο Μπούι σέντραρε, ο Μπεργκ κατέβασε όμορφα και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της ΒΕΡΟΙΑΣ!

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 25’, σε μια φάση που οι «κυανέρυθροι» έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπεργκ κέρδισε πέναλτι από τον Μαλόν μετά από σέντρα του Μπούρμπου. Μάλιστα ο δεξιός μπακ της ΒΕΡΟΙΑΣ αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή καθώς ήταν τελευταίος παίκτης, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες από πολύ νωρίς!

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα στο 26’ ο Πράνιτς στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Καντιμοίρη στην δεξιά και γράφοντας το 1-0.

Οι Βεροιώτες, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, προσπάθησαν να ανασυνταχθούν άμεσα και στο 37' έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντουμίτρου με προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Ραούλ Μπράβο, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ!

Στο 39’ ο Γκρανέρο πέρασε στον αγώνα τον Βάσκες αντί του Γεωργιάδη, θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο το κέντρο του, με τον Καλί να πηγαίνει στο δεξιά της αμυντικής γραμμής και τον Μπατιόν να παίρνει την θέση του στο κέντρο της άμυνας.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Κύζα για το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0, χωρίς πάντως να έχει κάνει ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ευτύχησε στο 47’ να διπλασιάσει τα τέρματά του και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη του.

Ο Πράνιτς έβγαλε κάθετη πάσα για τον Μπεργκ, ο οποίος με σουτ σε κενή εστία, καθώς εξουδετερώθηκε ο Καντιμοίρης, δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του!

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έριξαν κάπως τον ρυθμό τους, συνεχίζοντας πάντως να ελέγχουν το παιχνίδι, με τη ΒΕΡΟΙΑ να προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να απειλήσει τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ στο 68’, οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να μειώσουν το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, η άμυνα του Παναθηναϊκού σάστισε και ο Καλτσάς με κοντινό σουτ μείωσε σε 2-1 για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Έτσι, τα τελευταία λεπτά του αγώνα απέκτησαν νέο ενδιαφέρον, με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο απειλητικός και στο 73’ να φτάνει κοντά σε τρίτο γκολ με τον Κλωναρίδη, ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο τελευταίο τέταρτο οι Βεροιώτες τα έπαιξαν όλα για όλα, παρότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες και στο 75’ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν το διαγώνιο σουτ του Μπεν από θέση αριστερά στην περιοχή, κατέληξε στην αγκαλιά του Στιλ.

Στο 88’ ο Καντιμοίρης είπε όχι σε τετ-α-τετ του Καρέλη, ο οποίος έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, με τους παίκτες του Γκρανέρο να προσπαθούν στο φινάλε να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Με λάθη ήταν η διαιτησία του αγώνα, με τον Κύζα και τους βοηθούς τους Σίπκα, Γεωργιάδη να έχουν αρκετές υποδείξεις εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (74' Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (84' Δώνης), Ζέκα, Νάνο, Μπούι (63' Πέτριτς), Μπούρμπος, Πράνιτς.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Μπατιόν, Μπαλάφας, Γεωργιάδης (39’ Βάσκες), Καλτσάς (76’ Εσπάρθα), Μπεν, Ντουμίτρου (63’ Μπαργκάν).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 01/12…