
- ΒΕΡΟΙΑ
- Posted
- Διαβάστηκε 786 φορές
Ιδανικό ξεκίνημα για τη Βέροια στα μπαράζ ανόδου με "πεντάρα" στο Αμύνταιο!
Με το δεξί ξεκίνησε τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική η Βέροια, επικρατώντας στο γήπεδο του Αμυνταίου με 5-0 του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αετού Φλώρινας.
Η «Βασίλισσα» μπορεί να μην έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, άλλωστε είχε να αγωνιστεί περίπου ένα μήνα αφού καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου ομίλου λόγω της γνωστής υπόθεσης με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Κιλκίς, όμως κυριάρχησε στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, με δύο γκολ του Μπεκιαρίδη και από ένα των Ιωάννου, Βασιλακάκη, Αχλιώπα.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Αετού που αναδείχθηκε νταμπλούχος της ΕΠΣ Φλώρινας, αγωνίστηκε με πολλά νεαρά παιδιά, προσπάθησε για το καλύτερο και είχε κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ της Βέροιας, χωρίς ωστόσο να κάνει την πολύ μεγάλη φάση.
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Η ΒΕΡΟΙΑ
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαδόπουλος, που ήταν και ο μοναδικός διαθέσιμος τερματοφύλακας της «Βασίλισσας» μιας και ο νεαρός Καρασαρίδης αγωνιζόταν με την Κ17. Πλάγια μπακ ξεκίνησαν οι Λέκα (δεξιά), Κουτσούκης (αριστερά), ενώ οι δύο στόπερ ήταν οι Τζημογιάννης και Τραχανάς. Στον χώρο του κέντρου ως δύο αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Γιαννόπουλος, Γκελοσάνι, μπροστά τους ως επιτελικός ο Ιωάννου, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Πρασσάς, Μπεκιαρίδης και φορ ο Κοσέογλου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η «Βασίλισσα» από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας στόχο να πάρει γρήγορα το προβάδισμα για να διώξει το άγχος της πρεμιέρας. Κάτι που κατάφερε στο 15ο λεπτό, όταν ο Κουτσούκης γέμισε από αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, όπου πετάχτηκε ο Ιωάννου και «τσίμπησε» όμορφα τη μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα για το 0-1.
Στο 40’ οι Βεροιώτες «κλείδωσαν» πρόωρα τη νίκη τους, με τον Μπεκιαρίδη να νικάει με όμορφο σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ να σημειωθεί ότι στα πρώτα 45 λεπτά οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μία φάση η καθεμία, οι «κυανέρυθροι» για πέναλτι στον Πρασσά στο 32’ και οι γηπεδούχοι για φάουλ (και πιθανή αποβολή) του Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή του στον Μητσόπουλο, δύο λεπτά αργότερα.
Στο β’ ημίχρονο συνεχίστηκε η ίδια εικόνα, με τη Βέροια να πετυχαίνει ένα γρήγορο γκολ στο 53’ με τον Μπεκιαρίδη και είκοσι λεπτά αργότερα ένα ακόμη με τον Βασιλακάκη, με τον Σταύρο Κωστογλίδη να ξεκουράζει στη συνέχεια παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο νεαρός Αχλιώπας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ
5’ Σουτ του Ιωάννου από καλή θέση, έφυγε άουτ.
6’ Ωραία προσπάθεια και σουτ του Γκελοσάνι λίγο έξω από την περιοχή, ο Γεωργού έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
10’ Διαγώνιο σουτ του Ρόμπες, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ.
15’ Φάουλ – γέμισμα του Κουτσούκη από αριστερά, με τον Ιωάννου να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με όμορφο εναέριο πλασέ να γράφει το 0-1 για τη Βέροια.
18’ Ανάποδο ψαλίδι του Τραχανά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε στον Τζημογιάννη που την τελευταία στιγμή ανακόπηκε σε κόρνερ.
31’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοσμίδη, ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
32’ Αντεπίθεση για τη Βέροια με τον Πρασσά να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, να ανατρέπεται καθαρά από τον Ρόμπες αλλά τον διαιτητή προς γενική έκπληξη να δίνει επιθετικό φάουλ!
34’ Ο Παπαδόπουλος βγήκε από την περιοχή του για να διώξει τη μπάλα και ανέτρεψε τον Μητσόπουλο, με τον διαιτητή να μη σφυρίζει τίποτα διορθώνοντας με νέο λάθος, την προηγούμενη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ της «Βασίλισσας»!
40’ Ο Μπεκιαρίδης με ωραίο ευθύβολο σουτ νίκησε τον Γεωργού, γράφοντας το 0-2!
47’ Ο Πρασσάς από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γεωργού.
52’ Σουτ του Πρασσά αποκρούστηκε αρχικά από αμυντικό του Αετού, με τη μπάλα να καταλήγει στον Μπεκιαρίδη που με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-3!
64’ Ο Πρασσάς έκανε το «ένα-δύο» με τον Βασιλακάκη και σούταρε μέσα από την περιοχή, λίγο πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
73’ Ο Ιωάννου βγήκε μόνος με τον Γεωργού, μετά από ωραία μπροστινή μπαλιά του Πρασσά, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει αρχικά αλλά τη μπαλα να καταλήγει στον Βασιλακάκη, που με σουτ σχεδόν σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-4.
90'+ Ο Βασιλακάκης ανατράπηκε καθαρά από τον Μηνά, με τον διαιτητή να δίνει αυτή τη φορά το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Αχλιώπας γράφοντας το τελικό 0-5!
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη ήταν η διαιτησία του Μπακάλη από τον Σ.Δ. Καστοριάς, ο οποίος είχε βοηθούς τους Δρουδάκη (Κοζάνης) και Σιδερίδη (Καστοριάς). Όπως προαναφέραμε, οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, οι Βεροιώτες στο 32' για πέναλτι στον Πρασσά και οι γηπεδούχοι στο 34' για φάουλ εκτός περιοχής και αποβολή του Παπαδόπουλου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Μ. ΑΛΕΞ. ΑΕΤΟΥ (Αργύρης Σιώμος): Γεωργού, Κοσμίδης, Λιπίτκας, Ρόμπες Θ., Μητσόπουλος (46’ λ.τ. Τσεκίνι), Βασιλείου (79’ Βογιατζής), Κόλιας (70’ Ολίδης), Ρόμπες Σ. (79’ Δημητριάδης), Μάνος, Γαργάνης (65’ Μηνάς), Ρόμπης.
ΒΕΡΟΙΑ (Σταύρος Κωστογλίδης): Παπαδόπουλος, Τζημογιάννης, Κουτσούκης, Γιαννόπουλος, Πρασσάς (75’ Σωτηριάδης), Λέκα (64’ Ντόγος), Κοσέογλου (53’ Βασιλακάκης), Τραχανάς, Γκελοσάνι (75’ Αχλιώπας), Μπεκιαρίδης, Ιωάννου.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ…
ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ - 1η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μέγας Αλέξανδρος Αετού – ΒΕΡΟΙΑ 0-5
Νίκη Πολυγύρου - Ερμής Εξοχής 0-2
ΠΑΟΝΕ Επταλόφου - ΠΑΟΚ Δυτικού 1-3
ΡΕΠΟ: Ηρακλής Θερμαϊκού
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΒΕΡΟΙΑ 3
2. ΠΑΟΚ Δυτικού 3
3. Ερμής Εξοχής 3
4. Νίκη Πολυγύρου 0
5. ΠΑΟΝΕ Επταλόφου 0
6. Μ. Αλεξ. Αετού 0
7. Ηρακλής Θερμαϊκού 0
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/05, 16:00)
ΠΑΟΚ Δυτικού - Νίκη Πολυγύρου
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΝΕ Επταλόφου
Ηρακλής Θερμαϊκού - Μέγας Αλέξανδρος Αετού
ΡΕΠΟ: Ερμής Εξοχής