- ΒΕΡΟΙΑ
- Posted
- Διαβάστηκε 4409 φορές
Αλέκος Αλεξανδρής: Ένας γεννημένος γκολτζής!
Ο Αλέκος Αλεξανδρής, εντοπίστηκε από τους κυνηγούς ταλέντων του Πέλοπα Κιάτου το 1981 και εντάχθηκε στην Ακαδημία.
To 1982 oι υπεύθυνοι της Ακαδημίας του Πέλοπα αποφάσισαν την απόσχιση και την δημιουργία της Αναγέννησης Κιάτου ξεκινώντας από την Γ' κατηγορία Κορινθίας με πρόεδρο τo Παναγιώτη Μπαζέλη και με τον Αλεξανδρή να προωθείται στην πρώτη ομάδα στα 14 του ως δεξιός χαφ.
Πανηγύρισε δύο συνεχόμενες ανόδους με την Αναγέννηση Κιάτου.
Την περίοδο 1983-84 σημείωσε 30 γκολ στη Γ' κατηγορία, την επομένη 30 στην Β' κατηγορία και την περίοδο 1985-86 σκόραρε 32 στην Α' κατηγορία Κορινθίας, όντας από τους νεότερους πρώτους σκόρερ στην ιστορία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Σε ηλικία 18 ετών, ήδη στέλεχος της Εθνικής Νέων, μετά από εισήγηση του Τέλη Μπατάκη πήγε στην Βέροια και αγωνίστηκε στην Β' Εθνική την περίοδο 1986-87.
Tον Οκτώβριο του 1986 έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα σ’ έναν αγώνα εναντίον του Απόλλωνα.
Με την Βέροια σημείωσε 10 γκολ μέχρι τον Μάιο του 1988 (τα 6 εκ των οποίων σε επίπεδο Α' Εθνικής), όταν η Βέροια υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική.
Συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1989-90, φτάνοντας τα 21 γκολ.
Απο εκεί και πέρα ακολούθησε η μεγάλη καριέρα σε Α.Ε.Κ. και Ολυμπιακό, ενώ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε 42 συμμετοχές πέτυχε δέκα γκολ!
Πηγή: Dieci
Σχετικά Άρθρα
-
Θρήνος στην Αλεξάνδρεια: Το τελευταίο "αντίο" στα τρία παλικάρια - Εκεί και η Βέροια (φωτο) -
Άρης Παλαιοχωρίου: "Οι ομάδες δεν χτίζονται με ψιθύρους - Συνεχίζουμε με καθαρό πρόσωπο" -
Με τρεις επιστροφές και μία σημαντική απουσία η Βέροια στο ντέρμπι της 2ης θέσης -
Με ποιους κληρώθηκαν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο δρόμο για τους "16"







