ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θετικό βήμα μια τουριστική συνεργασία

Ο αστικός τουρισμός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ιδίως τα τελευταία χρόνια. Μεγάλες πρωτεύουσες ανά τον κόσμο έχουν αναπτύξει σημαντικές αναπτυξιακές στρατηγικές προκειμένου να καταστήσουν τις πόλεις τους θελκτικές για τους επισκέπτες.

Μια τέτοια πρωτοβουλία, στα πλαίσια ενός city branding αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν ο Δήμος Βέροιας με τον αντίστοιχο της Νάουσας. Ήδη οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και μεθοδεύεται το «πρωτόκολλο» της συνεργασίας, προβολής και διαχείρισης του project, με σκοπό να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές με τα υπόλοιπα αστικά κέντρα και περισσότερο επιθυμητές από τους τουρίστες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η πόλη της Αθήνας, η οποία μέσα από τη χρήση των εν λόγω στρατηγικών μετατρέπεται σταδιακά σε έναν ιδιαίτερα θελκτικό προορισμό για τον επισκέπτη.

Άλλωστε και οι δύο πόλεις της Ημαθίας διαθέτουν πολλά φυσικά και αρχαιολογικά πλεονεκτήματα που με την συνεργασία αυτή μπορούν να κρατήσουν τους επισκέπτες σε Βέροια και Νάουσα με ολιγοήμερες διανυκτερεύσεις.

Μακάρι να ολοκληρωθεί και να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, χωρίς αγκυλώσεις και με γνώμονα το κοινό καλό!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/4/24)