ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ναι(!!!) έχει… Brand name

ΟΙ «ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ» ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/4/24)

Πριν από μία δεκαετία, Brandname της Βέροιας ήταν και παραμένει το φημισμένο ρεβανί της κατά κύριο λόγο, η Μπαρμπούτα και το Βήμα Αποστόλου Παύλου και η …ποδοσφαιρική της ομάδα, λόγω της καθημερινής προβολής που είχε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από το 2017 και μετέπειτα άρχισε να «χτίζει» ένα νέο διαφορετικό Brandname που αποτελεί ένα έξυπνο και αξιομνημόνευτο όνομα που είναι ικανό να κερδίσει όχι μόνο την προσοχή, αλλά και τον θαυμασμό του κοινού! Αυτό είναι οι «Ανθισμένες Ροδακινιές», ένα εξαιρετικά όμορφο φαινόμενο, που αποτέλεσε μία αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας.

Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ο κάμπος της Βέροιας είναι ένα απέραντο ροζ, που σηματοδοτεί την αναγέννηση της φύσης. Σήμερα, επτά χρόνια αργότερα οι «Ανθισμένες Ροδακινιές» του κάμπου της Βέροιας, όχι μόνο έγιναν και …καρτ ποστάλ, ή για μια βδομάδα videowallσε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ξεπέρασαν και τα όρια της Ελλάδας, φτάνοντας σε κάθε άκρη της γης.

Με την σφραγίδα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας  ιδρύθηκε το έτος 1958 και ανέπτυξε δράσεις έως το 1962. Η επανασύσταση του Σωματείου πραγματοποιήθηκε το 2014. Σύντομα οι δράσεις του πέτυχαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον, πρώτα των κατοίκων και μετά όλων των πολιτών της χώρας.

«Με στόχο την προώθηση της πόλης μας ως ενός τουριστικού προορισμού με μοναδικά χαρακτηριστικά, ξεκινήσαμε από το 2017 μια δημιουργική και καινοτόμα πρωτοβουλία: την ανάδειξη του φυσικού φαινομένου των χιλιάδων στρεμμάτων Ανθισμένων Ροδακινιών του Ημαθιώτικου κάμπου, μετατρέποντας ένα Αγροτικό προϊόν σε Τουριστική αξία!» μας είπε η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας κα. Γιάννα Πιλιτσίδου και συμπλήρωσε επισημαίνοντας πως «χρόνο με το χρόνο καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος τουρισμού στην Ελλάδα τον  «Τουρισμό  της θέασης των Λουλουδιών» - FlowerTourism!».

Κάθε Άνοιξη, η Βέροια αποδεικνύει τη μοναδική ταυτότητά της, συνδυάζοντας το φυσικό τοπίο με τον πολιτιστικό πλούτο, τα τοπικά προϊόντα και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της. Οι «Ανθισμένες Ροδακινιές» αναδεικνύονται ως μια πραγματική καλλιτεχνική και φυσική εμπειρία και το ατελείωτο ροζ του κάμπου καλωσορίζει τους επισκέπτες με έναν ξεχωριστό τρόπο καθιστώντας την πόλη αξέχαστο προορισμό!

«Διοργανώνουμε κάθε χρόνο εκδηλώσεις όπως η πεζοπορία και η ποδηλατάδα στις «Ανθισμένες Ροδακινιές», φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις φωτογραφίας, διαγωνισμό ποίησης Haikou!» τόνισε η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας και κατέληξε:

«Οι δράσεις μας έχουν παρουσιαστεί στο πρωτοσέλιδο της  εφημερίδας Metrofreepress των Βρυξελλών το 2019 ενώ  η παρουσίαση των Ανθισμένων Ροδακινιών στην εκπομπή του NationalGeographicEuropeAbove Φεβρ. 2021, μας κάνει μέχρι σήμερα περήφανους και μας δίνει απίστευτη ώθηση και χαρά  για να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργο».

Γιάννα Πιλιτσίδου: Ο ροζ κάμπος πρωταγωνίστησε!!!

«Primavera» στα Ιταλικά σημαίνει « Η Άνοιξη». Στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας λένε πλέον «PrimaVer(i)a» που σε μικρή παραποίηση σημαίνει «Πρώτα στη Βέροια». Και με το δίκιο τους σκέφτονται και αισθάνονται έτσι, όχι μόνο τα μέλη και οι εθελοντές του Ομίλου, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Άλλωστε αυτό το συναίσθημα που αποπνέουν οι «Ανθισμένες Ροδακινιές», το νοιώθουν και άλλες περιοχές καθώς προσπαθούν τώρα είτε να αποκτήσουν λίγη από της αίγλη που δημιούργησε για τη Βέροια ο Τουριστικός Όμιλος, είτε επιχειρούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με άλλα ανθοφόρα δένδρα, τα οποία δεν μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί δεν έχουν ούτε τις ίδιες εκτάσεις, ούτε το θέαμα που προσφέρει η μορφολογική θέση της Βέροιας.

Η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας κα. Γιάννα Πιλιτσίδου μιλώντας στην εφημερίδα μας αναφέρθηκε στις φετινές εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, αλλά και για την παρουσία του κόσμου, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Τουριστικά γραφεία ενέταξαν και φέτος τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» στα προγράμματά τους δημιουργώντας τριήμερες και μονοήμερες εκδρομές. Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε και να ξεναγήσουμε στα υπέροχα ανθισμένα χωράφια  μια αποστολή 20 ατόμων από βουλευτές του κοινοβουλίου του Κρατιδίου του Βερολίνου και διάφορους παράγοντες του ευρύτερου χώρου του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας» μας είπε η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου και πρόσθεσε:

«Φιλοξενήθηκαν και έκαναν αφιέρωμα σε ενημερωτικά site  που προβάλουν την χώρα μας στο εξωτερικό δημοσιογράφοι από τον Greek Reporter και το Associated Press APNEWS). Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος ο ανθισμένος κάμπος μας ήταν πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών που «εκμεταλλευτήκαν» το ξεχωριστό τοπίο για να γυρίσουν ταινίες και video. Όπως επίσης και για σχολεία της περιοχής που έφτιαξαν και παρουσίασαν «διαμαντάκια» με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» κατέληξε.

Εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο και καλύτερα!!!

Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα γεμάτο δράσεις ολοκληρώθηκαν στις 27 Μαρτίου οι εκδηλώσεις, του Τουρισμού της Θέασης των λουλουδιών, που από το 2017 διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στο πλαίσιο του εορτασμού του ερχομού της Άνοιξης  με «πρωταγωνίστριες»  τις  «Ανθισμένες Ροζ  Ροδακινιές» του Ημαθιώτικου κάμπου! Η Βέροια και ο Ημαθιώτικος κάμπος πρωταγωνίστησε για άλλη μια χρονιά στα ΜΜΕ και έκλεψε τις εντυπώσεις με το απίστευτης  ομορφιάς φυσικό ανοιξιάτικο τοπίο.

Για πρώτη φορά φέτος ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας έφερε την ομορφιά του ανθισμένου κάμπου στην καρδιά της πόλης, με στόχο την «ενεργοποίηση και τη συμμετοχή» όλο και περισσότερων επαγγελματικών ομάδων στην μοναδική γιορτή της Άνοιξης που συμβαίνει κάθε χρόνο τον Μάρτιο για περίπου 25 ημέρες!

Η «Ροζ γιορτή της πόλης της Βέροιας» ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα με τους τοπικούς καλλιτέχνες επαγγελματίες και ερασιτέχνες να ζωγραφίζουν κλαδιά και στεφανάκια από ανθισμένες ροδακινιές στις βιτρίνες των καταστημάτων, ενώ τα café/bar της πόλης πρόσφεραν σε ειδικές τιμές cocktails με ροδάκινο και ροζέ κρασί 1+1 δώρο! Ο καθιερωμένος φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα τις ανθισμένες ροδακινιές ξεκίνησε με την εμφάνιση των πρώτων μπουμπουκιών, με τους αγρότες του κάμπου μας να μην εκπλήσσονται πιά μετά από 7 χρόνια, με την παρουσία των φωτογράφων στα χωράφια τους, αντιθέτως να φροντίζουν ώστε να τα διατηρούν ακόμα πιο περιποιημένα!

Στην Τελετή Έναρξης στις 9/3 στον εμπορικό πεζόδρομο στήθηκαν εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά και μεγάλους, Face Painting, χορός και μουσική από τις Σχολές χορού και τα Ωδεία της πόλης ενώ ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας πρόσφερε στους επισκέπτες παγωτό ροδάκινο!

Την Κυριακή 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες δράσεις της Πεζοπορίας και της Ποδηλατάδας με τους επισκέπτες, αν και με ψιλόβροχο, να ξεπερνούν τα 350 άτομα. Ξεχωριστή στιγμή στην πεζοπορία η «ζωντανή μουσική επένδυση» σε παραδοσιακούς ρυθμούς που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκώσουν τους φιλοξενούμενους και να στηθεί το γλέντι με χορό και τραγούδι μέσα στα ανθισμένα δέντρα!

Το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event! Ο ημερήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός με τα τεράστια αερόστατα “High in the Blooms! PeachTrees & Hot Air Ballons Photo Contest” συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου που έφτασε στην πόλη της Βέροιας από όλη την Ελλάδα, με τα Social Media να παίρνουν φωτιά!

Ένα τεράστιο αερόστατο σε σχήμα κατακόκκινης καρδιάς αναδύθηκε με την ανατολή του ήλιου πάνω από τον ροζ ανθισμένο κάμπο της Βέροιας, ενώ  αργότερα το κυνήγι των αερόστατων για το νικηφόρο κλικ συνεχίστηκε στον κάμπο και στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα και χάρισε στους συμμετέχοντες μαγικές εικόνες!

Την Κυριακή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ορεινή Ποδηλατάδα για μυημένους ποδηλάτες βουνού με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές στο βουνό αλλά και στον υπέροχο κάμπο!

Ακολούθησαν εαρινές συναυλίες και η «Ροζ γιορτή της πόλης» έκλεισε με τον καλύτερο και πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Το 1οPrimaVER(i)A Pink Wine Party που σκοπό είχε να συνδέσει το ροζέ ξινόμαυρο κρασί της περιοχής με τα ροζ άνθη έγινε πραγματικότητα! Το κοινό διασκέδασε με την απίθανη  μπάντα του μοναΔικού μας Μίμη Νικολόπουλου και η παρουσία του καθενός μας έγινε ακόμα πιο σημαντική αφού μέρος των εσόδων δόθηκαν στον Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας – Πρωτοβουλία για το Παιδί. Χορηγός THYMIOPOYLOS VINEYARDS.

Τα επόμενα σχέδια προς ωφέλεια των αγροτών

Για τα σχέδια που ετοιμάζει η διοίκηση του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας η κα. Γιάννα Πιλιτσίδου μας είπε πως «είναι στις βλέψεις μας η δημιουργία ενός επιχορηγούμενου προγράμματος των  αγροτών μας ώστε να μπορέσουν να πάρουν την υπεραξία του τουριστικού προϊόντος που ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας δημιούργησε με τον δικό τους κόπο και αγωνία και σήμερα έχει γίνει Σχέδιο Δράσης πανελλαδικά. Αξίζει και τους το οφείλουμε!»

Όταν της ζητήσαμε να γίνει πιο συγκεκριμένη μας είπε πως «μέσω αυτού του προγράμματος θα μπορούν τα χωράφια να είναι επισκέψιμα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, να δημιουργηθούν πάγκοι πώλησης τοπικών προϊόντων κ.α. Επίσης συζητάμε για την επανεκκίνηση και των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΤΟΒ, με το Φεστιβάλ Ροδάκινου. Για την επόμενη χρονιά έχουν ήδη δρομολογηθεί νέες εκδηλώσεις και νέες επαγγελματικές ομάδες θα κληθούν να «ενταχθούν» στις επόμενες δράσεις! Οι ιδέες είναι αστείρευτες! Ευχόμαστε να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να κάνουμε ωραία πράγματα για την πόλη μας» κατέληξε.

Η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, με την ευκαιρία τους σημερινού ρεπορτάζ- αφιερώματος με τις δράσεις «Ανθισμένες Ροδακινιές» μας ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε τις ευχαριστίες της προς όλους αυτούς που συνέβαλαν και συμμετείχαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές καλλιτέχνες ερασιτέχνες και επαγγελματίες που με τα μαγικά τους χέρια ομορφύναν, έφεραν την άνοιξη, στις περίπου 100 βιτρίνες καταστημάτων της αγοράς.

Πάνω από όλα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τους ανθρώπους που μας στήριξαν για την πραγματοποίηση των δράσεών μας! Στην Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας-το Επιμελητήριο Ημαθίας -το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Δ. Βέροιας -η  ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας -η  Ένωση Φωτογράφων Κεντρικής Μακεδονίας -η ομάδα Imathia Paths & Τrails /White Goat Cycling Club. Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας.

Χορηγοί: THYMIOPOULOS VINE YARDS, NOVACERT, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, AGROGEA, GLORY FOODS, VENUS GROWERS, ΑΦΟΙ ΜΙΤΣΙΓΚΟΛΑ – Α. ΠΑΣΧΟΣ ΟΕ».

ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΒΕΡΟΙΑ" (15/4/24)