ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εικόνες ντροπής εν έτει 2024!!!

Από ανάρτηση συμπολίτη μας αλιεύσαμε τις φωτογραφίες μιας πραγματικότητας που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν αλλάζει τίποτα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση χθες ένα κορίτσι που σπουδάζει Θεολογία στην Αμερική και ήρθε στην Βέροια ταλαιπωρήθηκε, ντροπιάστηκε, απογοητεύτηκε και ένιωσε την προσωπικότητα της να είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στους συμφοιτητές της. Αιτία δεν ήταν τα κινητικά της προβλήματα, αλλά η έλλειψη πρόσβασης ΑμεΑ στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Το ειδικό αμαξίδιο με το οποίο μετακινείται δεν ήταν δυνατό να ανέβει τα σκαλοπάτια της εισόδου στο Βήμα, αλλά η λαχτάρα της να δει το διεθνούς ακτινοβολίας θρησκευτικό μνημείο επιστράτευσε συμφοιτητές της που την μετέφεραν στην πλάτη.

Εικόνες ντροπής, αφού πρέπει να συναισθανθούμε ότι δεν πρέπει να μιλούμε για κανένα έργο στην πόλη αν εξακολουθούμε να ταλαιπωρούμε επισκέπτες που ταξιδεύουν από τα πέρατα της γης και τιμούν την Βέροια.

Άραγε την δικαιολογία ότι εκκρεμεί μια ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Δήμου Βέροιας και Μητρόπολης και οι όποιες παρεμβάσεις στον ευρύτερο χώρο(τουαλέτες, πρόσβαση ΑμεΑ) θα γίνουν στο αόριστο μέλλον, μπορεί να την απευθύνει κάποιος στην συγκεκριμένη κοπέλα και σε όποιον αντίστοιχο επισκέπτη ταλαιπωρείται;

Ο στοιχειώδης πολιτισμός, ανθρωπισμός, αλλά και υπευθυνότητα επιβάλλουν άμεσες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο μνημείο που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Αλλιώς να βάλετε μια ταμπέλα «ΚΛΕΙΣΤΟΝ» και επωμισθείτε άπαντες υπεύθυνοι την πίεση και το βάρος της απραξίας σας. 

laosnews.gr